Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@jenie123 mas teda trapenia s tym sosanim a nepitim ☹ moja sa do 6m odmietala prisat bez klobucika, vzdy to boli neskutocne revy, ked som sa pokusala o dojcenie, a potom mi ho sama zlozila a uz to slo... sice iba 2 mesiace, ale slo 🙂
ja som malej davala flasu od narodenia, ale pouzivam dr brown, su velmi dobre pre refluxove deti. ja som si ich doniesla z uk, nez sme sa pred porodom prestahovali. pre istotu, keby mala mala reflux. a dalsia vec je, ze som jej od 4m davala pit z poharika a z tommee tippee http://www.tommeetippee.co.uk/product/first_cup...
asi ho poznas. je velmi dobry na ucenie, pretoze nemusia sat, pretoze ma dve velke dierky a cez tie to samo tecie. musi len preglgat. mia nechce nijake calpol a pod s velkym tvrdym naustkom. skus jej dat osladenu vodu nejakym napr. cerstvym jablkovym dzusom. alebo bylinkovy caj, napr. kamilku, ta je sladka (len nie klember! je horka). ja som sa u malej nikam nedostala s detskymi cajmi...
@znamia mam doma rozne flase a pohariky s naustkami. Z poharika s naustkom, ktory netecie, som dala aj ten kusok, co zabranol netecenie, nech jej stale tecie.. Vody bolo vsade a velka zabava, ze je mokro.. Budem skusat i nadalej.. Dnes som jej davala pit len z poharika a par glgov dala.. Kolko by mali nase deti pit? Tento poharik som nepoznala, vyskusam asi aj ten.. Dakujem..
@jenie123 okolo 200 - 300 ml vody caju alebo tak...ale tak podla mna pokial su kojeny tak tolko toho netreba...vyskusaj kupit aj v tescu obycajny tesco poharik ten stoji cca 1,5 e my z toho pijeme ...
@jenie123 to jej davas ake vlocky ovsene ochutene?to som jej veru este neskusala dat.vyskusam 😉 no mne dnes mala spala pooobede 2 hodiny som kukala jak puk asi preto lebo sa nabastila tej polievky ako keby nejedla 2 dni 😀 uz mozu aj ovocne ovocny som jej este nedavala som myslela ze nemozu 😒
@julianka777 malokedy jej davam cajik ona strasne malo mi vypije z flasky,tak jej davam len lucku.aj keby som jej dala moje mlieko do flasky nevypije 😉
@desmodka ha to je dobre to som este nepocula 😀 😀
@matkaasebko sem tam jej skusam dat aj z pohara ako vypije ale aj mimo ide.ale veru sak zachvil.u ma rok treba aj na pohar radcej ucit 😉
@basa23 to aj u nas ide vzdy mimo....a lubime si tym aj hlavne dusit, lebo sa vela naglga a potom nevie co s tym, abo tam aj nos vopcha... 🙂 ale tak ucime sa pomaly...
@matkaasebko prvého syna som 2,5 roka, ale tu to vidím tak do 2, ale niekedy aj hned🙂
@matkaasebko presne aj mala vela glogne a potom sa dusi.no uvidime ako sa rychlo nauci na pohar 😀
@basa23 sak maju cas... 🙂 ako ja nepochopim napr. znamej mala bude mat 3 roky a ona vie pit z pohara ale ona jej dava na malinovky flasku a mala z nej rada pije...ako ta bude mat zachvilu tak zuby pokazene ze az....
@fatimuska booooze tak to si neviem ani predstavit...tak dlho...na to ja nemam asik ani povahu aby som tak dlho vydrzala...aj ti je ten starsi zdravsi?
@matkaasebko ten jogurt z tesca dava kamoska malej uz dlhsie a velmi sa im paci 😉
@bakatuska tak ho zajtra vyskusam aj ja...dufam ze sa krpan nevyhadze alebo nepogrcka z neho....
@basa23 aha,nasa vypije caj na litre 😀
@matkaasebko no tak to hej.moja je dost buckata(no konecne sa to ale spomalilo jak je akcna) 😀 ale radcej jej davam vodicku len a sladke jej neplanujem v blizkej dobe davat.cely zivot ma cas na sladke,a presne poznam koopec deti co maju 3,4 roky a zuby cierne pokazene 😒
@matkaasebko yoplait robi detske yogurty bez farbiv a konzervantov, yoplait kids. 115g, co je nasej malej vacsinou aj vela... ale aspon nie su presladene ako vacsina ostatnych 😠
@jenie123 mas pravdu este je cas...a to ja som mala pocit, ze jej uz idu zubky v troch mesiacoch 😀
@matkaasebko az tolko tekutin.. 🙂 no mame co dobiehat.. i ked ona to dozenie z prska.. 🙂
@basa23 obycajne ovsene vlocky som povarila potom som pridala zeleninku, rascu a vsetko rozmixovala.. Robila som to malej asi pred mesiacom ci dvomi, ked som este mixovala a nasla som to teraz v mrazaku, tak som vytiahla a vsetko mi spapala, uz dlho takto pekne nejedla.. 🙂, minule som vlocky povarila, rozmixovala a pridala banan.. tiez jej to chutilo.. mame flasku tommee tippee, teraz poslednu kupovanu, ale tiez jej to nevezie.. Ona je ta moja opica vymyselna.. 🙂
@matulik284 🙂 na tieto co idu malej cakam uz dva tri tyzdne a stale nic.. ma opuchnute dasienka, ale je mozne, ze takto budu dalsi mesiac.. uzivaj si cas bez zubkov.. 🙂 to mi raz lekarka hovorila v 4. mesiaci, uz mame po kolikach a pred zubkami, najkrajsie obdobie.. 🙂
@jenie123 dakujem za opytanie v praci bolo v pohode. Tri dni zbehli celkom rychlo. Mala mi chybala, ale boli za mnou s mm cez prestavky takze som ju videla. Ocino sa o nu postaral na jednotku ako vzdy. Navaril jej, dal papat, chodili na prechadzky. Urobili si kazdy den neaky pekny program.
@marcovka styri naraz 😕 tak to je naozaj zaberak. Ja som sa tiez bala, ze bude mat teploty, ale zatial v pohode. Dnes bola neaka umrncana tak asi neaky zubok nam ide. Kuse vsetko co moze. Uz spinka tak uvidim aka bude noc
dobre ranko baby, tak noc bola vselijaka.. o pol noci, zacala mala strasne plakat, nedalo sa ju nijak utisit, aj prsko odmietala.. nakoniec dostala gelik, nurofen a zaspala.. celkom bola hore 7 krat, takze v pohode.. 🙂 ale ten plac, no asi to budu zubky..
@jenie123 ahoj.tak ste si uzili 🙂 u nas sa mala tiez celkom malo budila,ale zobudila sa taka precikana ze az ☹
dobre ranko
@jenie123 no vidim ze ani vy ste nemali najlepsiu noc 😒 mi dnes tiez noc otras.mala sa zobudila asi 5 krat to v pohode 😉 ale od 2 do pol 4 som ju nie a nie uspat iba som ju tocila prso postielka,neplakala nic len proste bola vyspata 😒
si pisala ze malej idu uz dva tri tyzdne zubky.mojej isiel nedavno jeden fu asi 5-6 tyzdnov nemala to navrete nic len to mala modre dasno asi 4 tyzdne a potom za take 2 tyzdne vysiel zub 😒
@basa23 ved to, ja tomu verim, ze este par tyzdnov si na zubky pockame.. a je mozne, ze jej narastie uplne niekde inde.. 🙂 a s tou nocou, malej sa to tiez stava, ze je uz vyspata a hotovo, zacne blabotat, smiet sa a hoj sa rodicia hore ja sa chcem hrat.. musim si zaklopat, naposledy sme to zazili pred 3 tyzdnami..
baby co budete dnes drobcom varit?
@jenie123 no tuto noc bola mala hore asi 6krat, co sa uz davno nestalo a myslim, ze dasienka ma tiez napuchnute, snad jej nepojde viac zubov naraz 😨
@julianka777 aj my sme sa zobudili celkom precikany
@matulik284 ahoj,no myteraz pouzivame Hudgies a pred tym tym pampersky active babay,a aj z tych sa mi precikala
@julianka777 no my mame pampersky, ale uz davno sa mi neprecikala. Teraz bola plienka asi 3kg taka bola tazka 🙂

@jenie123 mala zavislacka.. 🙂 ale tak raz sa bude musiet naucit na ten cajik...sak jej ho skusaj stale davat bud zo sialky pite abo z toho poharika...nechaj pri hrackach, my sme sa tak ucili on to zbadal zobral do pusy hryzol hryzol a pak prisiel na to ze z tade aj potecie volaco... 🙂 tak potom cely nadseny sa naucil aj hlavu zaklanat a teraz to pije ako stary alkac... 😉 sice najviac ho bavi si z toho urobit vsade mokro a potom sa v tom machat....