icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

matkaasebko
8. apr 2011

@jenie123 mala zavislacka.. 🙂 ale tak raz sa bude musiet naucit na ten cajik...sak jej ho skusaj stale davat bud zo sialky pite abo z toho poharika...nechaj pri hrackach, my sme sa tak ucili on to zbadal zobral do pusy hryzol hryzol a pak prisiel na to ze z tade aj potecie volaco... 🙂 tak potom cely nadseny sa naucil aj hlavu zaklanat a teraz to pije ako stary alkac... 😉 sice najviac ho bavi si z toho urobit vsade mokro a potom sa v tom machat....

znamia
8. apr 2011

@jenie123 mas teda trapenia s tym sosanim a nepitim ☹ moja sa do 6m odmietala prisat bez klobucika, vzdy to boli neskutocne revy, ked som sa pokusala o dojcenie, a potom mi ho sama zlozila a uz to slo... sice iba 2 mesiace, ale slo 🙂
ja som malej davala flasu od narodenia, ale pouzivam dr brown, su velmi dobre pre refluxove deti. ja som si ich doniesla z uk, nez sme sa pred porodom prestahovali. pre istotu, keby mala mala reflux. a dalsia vec je, ze som jej od 4m davala pit z poharika a z tommee tippee http://www.tommeetippee.co.uk/product/first_cup...
asi ho poznas. je velmi dobry na ucenie, pretoze nemusia sat, pretoze ma dve velke dierky a cez tie to samo tecie. musi len preglgat. mia nechce nijake calpol a pod s velkym tvrdym naustkom. skus jej dat osladenu vodu nejakym napr. cerstvym jablkovym dzusom. alebo bylinkovy caj, napr. kamilku, ta je sladka (len nie klember! je horka). ja som sa u malej nikam nedostala s detskymi cajmi...

jenie123
8. apr 2011

@znamia mam doma rozne flase a pohariky s naustkami. Z poharika s naustkom, ktory netecie, som dala aj ten kusok, co zabranol netecenie, nech jej stale tecie.. Vody bolo vsade a velka zabava, ze je mokro.. Budem skusat i nadalej.. Dnes som jej davala pit len z poharika a par glgov dala.. Kolko by mali nase deti pit? Tento poharik som nepoznala, vyskusam asi aj ten.. Dakujem..

matkaasebko
8. apr 2011

@jenie123 okolo 200 - 300 ml vody caju alebo tak...ale tak podla mna pokial su kojeny tak tolko toho netreba...vyskusaj kupit aj v tescu obycajny tesco poharik ten stoji cca 1,5 e my z toho pijeme ...

znamia
8. apr 2011

@jenie123 ona sa do toho dostane 🙂 aj u nas bolo a este niekedy byva zaplava z toho poharika, ale co uz. inak dalsi rozdiel je v tom, ze ma plochy naustok a to u nas robi ten rozdiel. jediny cumel na flasu, cez ktoy nevie pit je nuby non drip

basa23
8. apr 2011

@jenie123 to jej davas ake vlocky ovsene ochutene?to som jej veru este neskusala dat.vyskusam 😉 no mne dnes mala spala pooobede 2 hodiny som kukala jak puk asi preto lebo sa nabastila tej polievky ako keby nejedla 2 dni 😀 uz mozu aj ovocne ovocny som jej este nedavala som myslela ze nemozu 😒
@julianka777 malokedy jej davam cajik ona strasne malo mi vypije z flasky,tak jej davam len lucku.aj keby som jej dala moje mlieko do flasky nevypije 😉
@desmodka ha to je dobre to som este nepocula 😀 😀

basa23
8. apr 2011

@matkaasebko sem tam jej skusam dat aj z pohara ako vypije ale aj mimo ide.ale veru sak zachvil.u ma rok treba aj na pohar radcej ucit 😉

basa23
8. apr 2011

@jenie123 mne mala pije jedine z flasky Tommy Tippe tak sa to tusim pise,z inej doteraz nechcela pripomina prso 😀

matkaasebko
8. apr 2011

@basa23 to aj u nas ide vzdy mimo....a lubime si tym aj hlavne dusit, lebo sa vela naglga a potom nevie co s tym, abo tam aj nos vopcha... 🙂 ale tak ucime sa pomaly...

fatimuska
8. apr 2011

@matkaasebko prvého syna som 2,5 roka, ale tu to vidím tak do 2, ale niekedy aj hned🙂

basa23
8. apr 2011

@matkaasebko presne aj mala vela glogne a potom sa dusi.no uvidime ako sa rychlo nauci na pohar 😀

matkaasebko
8. apr 2011

@basa23 sak maju cas... 🙂 ako ja nepochopim napr. znamej mala bude mat 3 roky a ona vie pit z pohara ale ona jej dava na malinovky flasku a mala z nej rada pije...ako ta bude mat zachvilu tak zuby pokazene ze az....

matkaasebko
8. apr 2011

@fatimuska booooze tak to si neviem ani predstavit...tak dlho...na to ja nemam asik ani povahu aby som tak dlho vydrzala...aj ti je ten starsi zdravsi?

bakatuska
8. apr 2011

@matkaasebko ten jogurt z tesca dava kamoska malej uz dlhsie a velmi sa im paci 😉

matkaasebko
8. apr 2011

@bakatuska tak ho zajtra vyskusam aj ja...dufam ze sa krpan nevyhadze alebo nepogrcka z neho....

julianka777
8. apr 2011

@basa23 aha,nasa vypije caj na litre 😀

basa23
8. apr 2011

@matkaasebko no tak to hej.moja je dost buckata(no konecne sa to ale spomalilo jak je akcna) 😀 ale radcej jej davam vodicku len a sladke jej neplanujem v blizkej dobe davat.cely zivot ma cas na sladke,a presne poznam koopec deti co maju 3,4 roky a zuby cierne pokazene 😒

znamia
8. apr 2011

@matkaasebko yoplait robi detske yogurty bez farbiv a konzervantov, yoplait kids. 115g, co je nasej malej vacsinou aj vela... ale aspon nie su presladene ako vacsina ostatnych 😠

matulik284
8. apr 2011

@jenie123 mas pravdu este je cas...a to ja som mala pocit, ze jej uz idu zubky v troch mesiacoch 😀

jenie123
8. apr 2011

@matkaasebko az tolko tekutin.. 🙂 no mame co dobiehat.. i ked ona to dozenie z prska.. 🙂
@basa23 obycajne ovsene vlocky som povarila potom som pridala zeleninku, rascu a vsetko rozmixovala.. Robila som to malej asi pred mesiacom ci dvomi, ked som este mixovala a nasla som to teraz v mrazaku, tak som vytiahla a vsetko mi spapala, uz dlho takto pekne nejedla.. 🙂, minule som vlocky povarila, rozmixovala a pridala banan.. tiez jej to chutilo.. mame flasku tommee tippee, teraz poslednu kupovanu, ale tiez jej to nevezie.. Ona je ta moja opica vymyselna.. 🙂

jenie123
8. apr 2011

@matulik284 🙂 na tieto co idu malej cakam uz dva tri tyzdne a stale nic.. ma opuchnute dasienka, ale je mozne, ze takto budu dalsi mesiac.. uzivaj si cas bez zubkov.. 🙂 to mi raz lekarka hovorila v 4. mesiaci, uz mame po kolikach a pred zubkami, najkrajsie obdobie.. 🙂

mape
8. apr 2011

@jenie123 dakujem za opytanie v praci bolo v pohode. Tri dni zbehli celkom rychlo. Mala mi chybala, ale boli za mnou s mm cez prestavky takze som ju videla. Ocino sa o nu postaral na jednotku ako vzdy. Navaril jej, dal papat, chodili na prechadzky. Urobili si kazdy den neaky pekny program.
@marcovka styri naraz 😕 tak to je naozaj zaberak. Ja som sa tiez bala, ze bude mat teploty, ale zatial v pohode. Dnes bola neaka umrncana tak asi neaky zubok nam ide. Kuse vsetko co moze. Uz spinka tak uvidim aka bude noc

jenie123
9. apr 2011

dobre ranko baby, tak noc bola vselijaka.. o pol noci, zacala mala strasne plakat, nedalo sa ju nijak utisit, aj prsko odmietala.. nakoniec dostala gelik, nurofen a zaspala.. celkom bola hore 7 krat, takze v pohode.. 🙂 ale ten plac, no asi to budu zubky..

julianka777
9. apr 2011

@jenie123 ahoj.tak ste si uzili 🙂 u nas sa mala tiez celkom malo budila,ale zobudila sa taka precikana ze az ☹

basa23
9. apr 2011

dobre ranko
@jenie123 no vidim ze ani vy ste nemali najlepsiu noc 😒 mi dnes tiez noc otras.mala sa zobudila asi 5 krat to v pohode 😉 ale od 2 do pol 4 som ju nie a nie uspat iba som ju tocila prso postielka,neplakala nic len proste bola vyspata 😒
si pisala ze malej idu uz dva tri tyzdne zubky.mojej isiel nedavno jeden fu asi 5-6 tyzdnov nemala to navrete nic len to mala modre dasno asi 4 tyzdne a potom za take 2 tyzdne vysiel zub 😒

jenie123
9. apr 2011

@basa23 ved to, ja tomu verim, ze este par tyzdnov si na zubky pockame.. a je mozne, ze jej narastie uplne niekde inde.. 🙂 a s tou nocou, malej sa to tiez stava, ze je uz vyspata a hotovo, zacne blabotat, smiet sa a hoj sa rodicia hore ja sa chcem hrat.. musim si zaklopat, naposledy sme to zazili pred 3 tyzdnami..
baby co budete dnes drobcom varit?

matulik284
9. apr 2011

@jenie123 no tuto noc bola mala hore asi 6krat, co sa uz davno nestalo a myslim, ze dasienka ma tiez napuchnute, snad jej nepojde viac zubov naraz 😨

matulik284
9. apr 2011

@julianka777 aj my sme sa zobudili celkom precikany

julianka777
9. apr 2011

@matulik284 ahoj,no myteraz pouzivame Hudgies a pred tym tym pampersky active babay,a aj z tych sa mi precikala

matulik284
9. apr 2011

@julianka777 no my mame pampersky, ale uz davno sa mi neprecikala. Teraz bola plienka asi 3kg taka bola tazka 🙂