Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@julianka777 um ma 3-4x denne, co je ich denna davka. takze v tomto je ok. dojcena bola do 8m, hoci posledne 2m uz vecernu kasu dostavala do um, pretoze som uz tolko nevedela odstriekat.
@jenie123 u nas v rodine zo ziadnej strany nemame alergie resp. astmu, tak to ma upokojovalo. a okrem toho som v uk robila nanny 7r a takych drobcekov som mala za ten cas styroch. ja som sa orientacne riadila tou annabel karmel, so som ti dnes poslala ten link. ale miu ani nikdy brusko netrapilo z jedal, ktore som jedla kym som kojila, tak som si z toho vytvorila zaver, ze ak ju kapusta a fazula netrapili v mlieku, tak ju nebudu ani v jej strave a ani netrapili. ale kazda mama si t robi po svojom. ja som si urcite veci nacvicila a overila na cudzich detoch.... ale na taketo nocne vystrajania som nebola a nie som pripravena ☹
@znamia tak to si pekne dlho kojila 😀
@julianka777 mrna sa sama rozhodla, ze ma toho dost 😀
@znamia no ja som kojila len nejakych 10dni,mala mi vraj nepriberala,tak som musela dokrmovat ☹
@julianka777 a preto si musela uplne prestat? kamoska len dokrmuje
@znamia no nemala som vtedy tolko informacii ako teraz napriklad tu na konikovi....zacala som malej davat UM,aj som si zo zaciatku odsavala,ale potom mi mlieko odislo
@julianka777 to bola zvlastna lekarka, mm je to naj. mala mala problem aj so sanim? mia nechcela sat. na klobucikoch sme kvoli tomu fungovali 6m.
@znamia no nasa lekarka je dost divna...pekne mi sala,len ked som bola raz na poradni tak mi povedala nech ju nakojim a odvazime ju,ja som ju kojila hadam pol hodku a na vahe sa nic neukazalo..no a povedala ze mam slabe mlieko,ze ju musim dokrmovat..nasa doktorka je jako carodejnica,skoro vsetko si vysvetluje od splnu a mesiaca..
@julianka777 hmm, to je tazke. my sme problem so sanim nemali ked uz raz boli klobuciky... na nich je dobre, ze vies ze to mlieco ide. a aj tak mia nikdy nepila dlhsie nez 10min. mne prislo, ze ju to nikdy extra nebavilo, pretoze ku koncu to brala len ako zabavu a skutocne pila 2-3min.
@znamia ale aspon ti to vydrzalo tych 8 mesiacov 🙂 mne strasne chyba ten pocit,aj ked to bolo len asi 10 dni...je to nadherny pocit 😀
@julianka777 ja to povedat nemozem, u nas to bol vzdy suboj a tak mi nakoniec odlahlo, ze sa to sama rozhodla tak riesit. vzdy som bola cela dostipana a doskriabana a kazdu chvilu sa odtrhavala, no aaaach.
no nic, ja musim ist. zajtra mame skory start a bohvie aka zase bude noc ☹
Dobre ranko kocky,
@julianka777 je to krasny pocit este aj teraz.. 🙂 ono to je skoda, ze si chcela kojit a kvoli zlemu infu, ti aj odislo mliecko.. Ja som sa v porodnici zacala hadat so sestrickou z novonorodeneckeho.. Stale mi tvrdila, ze nemam mliecko a chcela malej davat umele a ja som si stala za svojim a ze mam.. tak som si z domu doniesla odsavacku, odsala mliecko a doniesla jej ukazat, ze mlieko mam a UM malej nechcem davat.. 🙂 ked sme prisli z porodnice dcerka mi zacala priberat a bolo po probleme.. 🙂
@znamia lagris aj kupujem, vyskusam.. dakujem.. vidis aj ten zlty lupany hrach.. kde si ho kupila?
@basa23 aku ste mali noc? Vcera to bola nahoda.. Mala bola stale hore, kazdu hodinku, ci polhodinku a este sa mi zobudila o 6.. takze sme uz v plnej sile a uz mi tu spieva.. 🙂 🙂 🙂 jeeee a gratulujem ku krocku.. 🙂 Je to krasne, ako sa nam tu deti kazdy den zdokonaluju.. 🙂
@znamia no my sme mali rovnkau noc ako vzdy 😖 dnes ideme na poradnu,tak som zvedava co sa nove dozvieme
@jenie123 mne v porodnici ani neukazali ako si mam odsavat,sa na mna divali ako na debila ked som sa pytala ako to mam robit 😖
Dibre ranko 😉
@znamia citam ze pises ze tvoja malinka pila tak 2-3 min mne to mala robi toto uz 7 mesiacov ze takto papa,papa tak 2-3 min ale casto si pyta.a za ten cas sa mi aj 5 krat odtrhne a pozera vsade inde.jedine mi vydrzi dlho papat ked sa uspava inak nie.
@julianka777 to mas teda strasnu lekarku.ja som tiez mala pocit ze mam slabe mlieko tak som obvolala asi vsetky laktacne sestry a kazda mi povedala ze slabe mlieko neni bud je alebo nie.trafena lekarka kvloi nej si stratila mlieko,ak mas kde by som ju hned menila 😉
@jenie123 bola to nahoda?skoda som sa tesila ze uz si oddychnes ze uz budete mat o trosku lepsiu noc.no mi dnes zas klasika 6-7 krat hore,ani neviem tuto noc som vstavala k nej ako namesacna 😒
to hej krasne to je som pozerala ako puk.len ona je strasny jasom jakmile stoji tak sa strasne jasi,si neviem predstavit kedy zacne chodit ked sa takto jasi na nohach 😀
@basa23 no aj skoda bola ze som nevedela o modrom konikovi a nepoznala som ani laktacne pporadkyne....aspon viem,ze si pri druhaom dam pozor 😉 ona je fakt zvlastna,vsetko odvija od splnu a podobnych kravin
@julianka777 mne to tiez neukazovali, chytila som ju a zacala odsavat a ono to slo.. 🙂 ja som tam mala problem len s tou jednou, druhe boli strasne mile a dokial sa mala neprisala stale za nami chodili a skusali to.. boli zlate, len ta jedna, no ved aj take musia byt..
@basa23 aj kamoske ta ista sestricka povedala, ze ma slabe mlieko.. tak prestala kojit.. aj ja si myslim, ze neni slabe mliecko, bud je alebo nie.. aj nasa sa jasi a tancuje.. 🙂 no bude to este zabave, ked sa viac a viac budu pustat same chodit.. 🙂
ako vam sedavaju deturence? nasa tusim ani normalne nevie sediet, bud si sedi na nozickach, alebo ma jednu vpredu druhu vzadu alebo vselijak len nie normalne..
@jenie123 nasastie su aj vynimky 😉 pojdeme sa pomaly chystat,ideme kuknut babku a potom sup sup do poradne
@jenie123 @basa23 slabe mlieko neexistuje tak ako píšeš je len predné mlieko, ktoré dieta pije "od smädu" a zadné mlieko je už vyživnejšie a aj zasiti, aby bolo mlieko mozes jest uplne vsetko hoci na predporodnom kurze nam vravela lakt.ze si treba davat pozor, tak som sa tym riadila,ale preto som ho nemala dostatok ked som zacala jest vsetko zaradom kedze som zdrava tak som ho mala kvalitnejsie a viac 🙂 akurat som zistila ze ruzova lucka voda dojcenska mala za nasledok ze ja som mlieko stracala a zelena mi ho rozbiehala, tiez sompila caje na podporu kojenia a brala som ku koncu uz homeopatika na podporu a pomohlo, ale nas drobec akonahle ochutnal mäso tak sa sam odstavil 😉
@znamia no denna davka um moze byt az tolko, ale zalezi kolko ma normalnej stravy zase ju nemozes prepchavat a zakazdym jej dat um 😕 vidim to na nasom malom a to uz sme tiez na UM a staci mu ráno a vecer mááálokedy dostane aj cez den taktiez sme zaviedli uz kremik co je dalsia mliecna davka a ked nie kremik tak kasicku s obsahom UM ale este ani raz ju nezjedol celu 😠
@stelika ved to.. presne ako vravis.. skoda, ze to niektore sestricky takto pekne nehovoria aj rodickam.. ja som bola stale na jablckovom dzuse a mala som aj homeopatika a pijavala som caje na podporu mliecka, ale som malu zacala prikrmovat, uz nemusim a mliecka mam stale pre nu dost.. Ja by som tiez chcela, aby sa mala odstavila sama.. Len som zvedava kedy.. 🙂
@julianka777 tak potom daj info ako ste dopadli.. 🙂
Jeeee baby, nam sa prerezal jeden horny zubok.. tak uz mam vysvetlenu tu uuuuzasnu noc.. 🙂
@julianka777 presne pri druhom si uzijes kojenia 😉
@jenie123 presne bud je mlieko alebo nie to mi povedala kazda laktacna porad.jaaj ja uz sa tesim ked uz zacne chodit len keby to uz prislo snad do augusta sa nauci lebo ma picne ideme vtedy na dovolenku som dala schvalne az koniec augusta nech dovtedy chodi 😀
mne mala normalne sedi jak dospely 😉
@stelika presne predne a zadne ano o tom som citala,neviem co iny rozpravaju o slabom mlieku je to dobry blud.no mi uz ideme na jednom prsniku v jednom som uplne stratila.tak enviem dokedy bojim sa toho lebo moja je zavisla od prsa.ju ani mäso neodradilo 😀
kocky mam otazku varite drbocom stale este v lucke?a este jedna ked robite ryzu tak k tomu davate neake mäsko na stave?lebo moja ryzu nechce je sucha prenu.ak robite na stave davate cibulku uz alebo co pouzivate ako nahradu cibulky?dakujem 😀
@basa23 neboj, do augusta bude chodit, len aby ta neprekvapila a nechodila uz do mesiaca.. 🙂 na varenie pouzivam uz vodu z vodovodu.. ja robim malej vacsinou rizoto.. takze ryzu, masko a zeleninu povarim a ked je to take kasovitejsie, vlacne malej davam.. a s cibulku som este nerobila.. ale tiez uz nad tym uvazujem..
@basa23 vy ste jake sikovne...u nas nist..mne sa o tom len do rana snivalo ze maly chodil sam a ze mu zub vysiel...tak to vy ste frajerky ze mama baba...u nas nic...havo halo au a o...cela nasa slovna zasoba...
ani vas nestiham dako citat...u nas bola noc super zaspali sme o 9 prvykrat hore sme zvladli bez papania o 4 pak UM a od 7 cicik...mozte zavidiet... 😝
@matkaasebko zavidiiiiiiiiim.. 😀
@jenie123 a vy ako v noci?to je tak dobre byt vyspata...a este ked viem ze o 9 mi pride moja mamina, takze zas budem mat trochen volno tak je uplne krasny super den predomnou... 😀 sice musim kosit upratovat atd, ale som vyspata...:Dvy ste mali aku noc?

@matkaasebko mama,baba,tata to uz hovori davno ale keby uz chcela tap-tap alebo tak ale to nie a nie 😉 no snad to pride.
jeeej a dnes mala urobila 2 krocky 😉