Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@basa23 ono treba na to boj aby sa tak naucil zaspavat...ale tak zas my ho nechava totalne vystavit...pred spanim ma kasu aby som vedela ze je najedeny, ze mu nic v spanku nebude branit...ale kazdy vecer zaspavame inou metodou...vcera prvykrat zaspal sam...inak sme sa zvykli hupat na kolene....a zabera to vzdy az ked sa rozplace...vcera prvykrat bez kriku...ale tak u nas sa chodi spavat tak o 22...a ked je hore tak 5-6 hodin tak vtedy takto pekne zaspi...my sa na cicik rutime bez vykriku...ale ako uz je jak v samoobsluhe...vcera uz aj mojej mamine siel pod tricko a hladal cici... 🙂 tomu sa hovori totalna zavislost....minule aj tatina chcel cecat... 🙂 len netieklo....
@matkaasebko no krasna noc.. 🙂 ja som malu tiez naucila zaspavat bec cici.. a uz je to bez placu, pekne lezka v postielke a ja jej zaspievam, ci poviem rozpravku a ostanem pri nej dokial nezaspi.. uz si zvykla.. 🙂
@basa23 dakujeeeem.. dnes uvarim.. 🙂 moja hovori stale mama a hlavne ked sa hneva alebo place.. 🙂
@jenie123 tak to ste velmi sikovny...u nas v postielke zaspat nehrozi...on musi najpv po mne skakat pak mi vlasy vytrhat a tak sa unavit... 🙂 ale raz ked budeme velky tak sa naucime aj v postielke...abo skôr v postely....ktoru hadam este tento rok kupime...bo nam je postielka na dve veci...krpaty ma prave hodinu telocviku je v bezke a kuka spievankovo a skace pri tom...zabity je.... 😀 a dnes idem korculovat zas tak môzem mysliet pri tom na teba... 😝
@julianka777 @angie267 prepacte baby, ale neda sa mi nesuhlasit s @lenocka84 UM mlieka sa už nevarí to tu krupicu si uvar rovno v plnotučnom mlieku, ale sunar už nieeee my sme skušali krupicu pridať do mlieka, ale to nema žiaden uspech u nás, a už by ste nemali mixovať popučiť vidličkou da saaj na jemnejšie a postupne menej a menej pučiť inak aby si vaši drobci nezvykli a budeš musieť mixovať možno ešte dalšie dva tri roky, na to ma upozornili sestričky, ktoré majú skúsenosť a od kedy sme zaviedli príkrmi tak sme nemixovali okrem hovädzieho mäsa a teľaciny, ale teraz ani to nie a to mame len jeden zubok, ktorý nám vyšiel presne predmesiacom, stále pučíme vidličkou ale len tak trošku a piškotky už lámeme e nestruhame na trelku 🙂 deti si vedia poradit aj s väčšími kuskami oni to vypluju no samozrejme náš sa tiež začal raz prvykrat dusiť, ale potom zistil 😉
@matkaasebko tak mysli, u nas neskutocne fuka.. tak budem rada, ze vobec pojdem s malou von.. Stella na zaciatku velmi plakavala a potom to akosi utichlo.. aj my sa hrame, blaznime pred spanim, unavime sa, dam jej prsko, napapa sa, nezaspi a potom ju dam do postielky a hotovo.. Uz sme takto tusim mesiac.. a zatial to funguje.. Len by som ju chcela naucit na denny spanok v postielke, zatial spinka len v kociku na balkone.. 🙂 ale aj to raz bude.. 😀 aj moja mala funguje na spievankove, ale uz ju to tak neberie. na zaciatku si sadla a mala som pol hodinky volna, ani sa nehla.. teraz skace, tancuje a ide prec a ked sa jej niektora pesnicka paci, tak sa vrati a tak.. 🙂
@matkaasebko jeej on ti vydrzi tolko hore no mne teda nie vydrzi tak 3 hodky a odpadava spat 😀 aj ja by som ju chcela naucit ale neviem ako lebo ona ma pred spankom mliecko(kojim) a ona sa mi uspi na prse.keby sa nakojila a nezaspala tak ju tak uspim ale ked ona hned zaspi 😒
@jenie123 to mas super ze ti nezaspi vecer na prse moja je tak nastelovana uz ze zaspi,neviem ja kju od toho doucit 😉
@basa23 ved aj my sme tak fungovali, par krat sa stalo, ze nezaspala a bol problem, co s nou.. v postielke neskutocne plakala.. jeden tyzden aj sama zaspavala, ale to este nevedela sa zdvihat, potom rastli zubky, tak som to vzdala.. teraz v postielke len stale stoji.. tak musim byt pri nej a pridrziavat ju, aby sa nedvihala.. par dni to bol bol, stale plakala a s placom zaspala a teraz v pohode.. uz mi tu rozvoniava brokolicova polievocka.. 😀
@jenie123 musim nieco vymysliet aby mi nezaspavala na prse.alebo pockat kym sama pride nato ze nema sa uspat na prse no to by som sa nacakala 😀 no ja este som sa nerozhodla co jej dnes navarim 😉 musim nejaku polievocku lebo z nich kaka pekne.ked nema polievku tak kazdy 2-3 den.snad bude chutit brokolicova polievocka 😀
@basa23 ked sa nahodou stane, ze mala zaspi na prsku, tak len co ju prenesiem do postielky uz je aj hore.. to naozaj ti nekaka 2-3 dni, tak to sa u nas nestane, ona kazdy den a niekedy aj 2 - 3 krat za den aj ked to su niekedy bobky.. 🙂 rozmyslala som, ze by som do tej polievocky dala aj striedku z chlebika.. uvidim, ci by jej to chutilo..
@jenie123 naozaj nekaka mi kazdy len ked ma plievocky tak ano.chuda niekedy tak tlaci ☹ raz sa mi stalo ze 6 dni nekakala.daj jej tu striedku z chlebika ja som tiez malej dala a jej to strasne chutilo.aj zltko som do toho dala dalsi den 😉 no ja ked ju prenesem sa nezobudi spi tvrdo v tej chvili 😀
@jenie123 ahoj🙂 my sme boli celkom kludne,len zase zacaa byt nerrvozna..asi sa jej tlacia horne 2 zubky...nech uz su vonku 🙂
@basa23 akujem pekne za raceptiky 🙂
@stelika ahoj,ja jej nedavam casto krupicu,tot mala 2-krat a fakt na tom nevidim nejaky problem ked sa raz to mliecko prevari 🙂
@miculienka no huraaa, včera večer prišiel na to, ako sa štvornožkuje 😀 hip hip huraaa 😀
@melkina gratulujeeem..
@basa23 dala som aj striedku, mala vsetko spapala, takze polievocka mala uspech.. dakujem za recept.. navarim aj nabuduce.. 🙂 🙂
@julianka777 este ma tak napadlo s tou krupickou, keby sa varila vo vode a nakoniec sa tam prida mliecny prasok.. Nedalo by sa to aj tak?
@jenie123 no to ma nenapadlo 🙂 a este mi dnes mamina vravela,ze ci som jej ju namocila aspon na 15min. do vody,ze to lepsie stravi jej brusko...to som ani nevedela...aspon uz budem vediet 😀
inak dievcence,ked nam vcera doktorka povedala ze mozme uz papat vsetko,tak coho sa okrem vnutornosti,kravsekho mliecka,vysmazaneho,koreneneho mam este vyvarovat?
@julianka777 neni zac 😀
@melkina super gratulujem 😉
@jenie123 tak to som rada,musim aj ja malej navarit bo co jej ted varim nezbasti jak tu polievku spapala 😉
@julianka777 ani to este skoro, ze uz adka moze papat vsetko..? nasa este ani tvaroh nemala, chcela som to nechat, az bude mat rok.. urcite sa este vyhni udeninam, orechom, hubam a neviem
@jenie123 no ako to nam doktorka vravela ze uz mozme vsetko...ale urcite nie uplne vsetko 🙂
@basa23 inak aj my zaspavame presne ako vy, na prse...tiež som sa pokúšala, 2 dni, že nech večer zaspí sám,v postielke, ale tak plakal, že som to nevydržala. A šli mu vtedy zúbky, tak to som tiež čítala, že nie je dobre obdobie na učenie takéhoto zaspávania 😒 a on včer proste po okúpaní, je už tak naštelovaný, že ako dám prso, spí.... 🙂 a to iste cez deň, tak som zvedava do kedy takto budeme.... 🙂 ale mne to v podstate neprekáža, je to taký rituál 🙂
@julianka777 inak ja mám takú výbornú knižočku s receptami pre detičky, tam je pekne vidieť čo kedy môžu, podľa receptíkov 🙂 volá sa receptár zdravej výživy pre dojčata a male deti, len ja ju už mám niekoľko rokov, tak ani neviem či ju ešte dostať kúpiť 😉
aha našla som ju...to je ona 😉 http://www.martinus.sk/?uItem=6883
@melkina dakujem 🙂 zda sa mi ze som tu uz tu knizku kedysi videla 🙂
@basa23 neviem ako a kolko podielovo davas tukov drobcovi v strave, ale skus pridat tie. vela vlakniny zapeka, tak na to pozor. nejake to maslo resp. smotanovy jog, rastlinny olej pri vareni.... atd. dalej skus susene slivky, ak jej ich nechces dat v kuskoch, tak ich povar vo vode a daj len stavicku. samozrejme mali by sa predtym umyt. odporucaju sa este aj marhule. ja malej bezne davam hrozienka(vacsie narezem) a brusnice, vyjdu z nej viac menej v celku, ale nejake tie antioxidanty a ine ziviny z nich dostane. a pekne ju precistia 😉
@jenie123 ja sice normalne u mii problem so zaspavani v postielke cez den, ani vecer nemam, ale ked jej teraz sli horne zubky a bola prechladena, tak tam ostat sama nechcela. tak som to vyriesila tak, ze som jej do postielky dala moj vankus a ona sa na nom schulila a objala ho a po 3 tyzdnoch konecne opat pekne zaspala. 😀 😀
teraz mam vsak trosku iny problem... pekne vecer u seba zaspi, ale po jednom spankovom cykle je hore a rev. a ona chce len do nasej postele a do nasej postele, pretoze posledne mesiace u nas spavala. ale tento tyzden sa uz 2 cele noci vyspala u seba a tak sa snad popravi. inak spava vo svojej izbicke...
@jenie123
@julianka777 kravskeho mlieka sa vyvarovat nemusis, len ho obmedzuj (samozrejme za predpokladu, ze mala nie je alergicka na jeho bielkovinu). vyvaruj sa radsej umelym farbivam a sladidlam, tie su skoro vsade. celym orechom a medu do 1roka. nepredpokladam, ze planujes predstavovat plody mora, ale tie su tiez nevhodne. huby tiez este nie, vraj od 3r ale ja dam skor. ziadne upravene maso ako tie udeniny, mrazene kuracie a rybie prsty(plne odpadu a chemie!)
jest skutocne mozu uz skoro vsetko, ale samozrejme podla zdraveho rozumu. cim skor s roznymi jedlami a roznymi texturami jedal zacnete, tym to deturence skor prijmu. ak sa budete drzat len maleho okruhu jedal, drobci vam neskor s velkou pravdepodobnostou budu ine jedla odmietat. netreba to podcenit! ak nieco nezje na prvy krat, treba par dni pockat a ponuknut znovu. napr. nedat rozmixovane, ale nechat nech sa samo krmi a popri tom mu skusit strcit do pusy nejaku tu lyzicku.
@znamia dakujem 🙂 ty uz davas malej mliecko?inak ja sa vobec neriadim knizkamy,zacinali sme aj trosku skor s prikrmovanim a tak...a nastastie nie je na nic alergicka 🙂
@julianka777 pouzivam kravske mlieko pri vareni. a samozrejme maslo, syry a jogy. tak, aby to nezatazovalo ten maly organizmus. mava dni bez k.mlieka. proste sa mu nevyhybam.. 🙂
mia sa mi vyhadzala na tvaricke(a neslo to prec) z cerstvej paradajky, tak tu nedavam. ale pretlak a varene moze. a physalis jej tiez trosku vysipal chrbatik, ale to nebolo ani tak z neho, ako skor z toho, ze ho "zrala" skor nez jedla a vysiel z nej na druhy den v nepozutom stave 😅 predtym jej nic nespravil...
inak dnesna navsteva poradne nam prezradila, ze trdlo za mesiac pribralo az 20g!!! 😀 😀 necudo, ze jej vsetky elastaky visia 🙂

@matkaasebko no to aj ja by som ju chcela naucit zaspavat bez cici.vcera som ju hodinu uspavala to sa este nestalo jakmile som ju dala z prasa revala.jeej super krasna noc len tak dalej 😀 vidis uz to ide zachvilu pride aj mamaaa 😉 moja sa namna ruti ked chce cecat mamaaaa 😉