Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@melkina - tééda, šikovný drobček,blahoželám, moja ešte neprišla na to ako sa to robí, stále ideme dozadu , ale čakám každým dňom, len neviem čo bude po zajtrajšom očkovaní 😒 , bojím sa , že zabudne aj to čo už vie
my sme dnes skúsili ryžový nákyp - z toho môjho , ale robila som ho s vedomím, že dám malej , takže minimum cukru a žiadna škorica na jabĺčka
@melkina ani mne to neak moc neprekaza,ale predsa casom ked ju budem chcet nechat u mami mojej tak sa nebude dat lebo je zavisla na prse.preto ma to trosku serka 😀 no sak uvidime mozno jak bude mat rok to postupne pride 😉
@znamia dakujem skusim musim nieco vyskusat bo ma to stve ked nekaka kazdy den.doktorka povedala ze je to ok ale tak predsa je lepsie ked kaka kazdy den.zajtra nabehnem kupit slivky a vyskusam 😀
20 g za mesiac?no som zvedava kolko moja v nedelu sa vazi ju vzdy vazim 17steho lebo 18steho uz nam vzdy zacina novy mesiac 😉
@miculienka preco nie skorica? ta ma aj na babo pozitivne ucinky. podporuje chut do jedla, znizuje naduvanie, zahrieva... akurat je aromaticka, takze treba s mierou ako vsetko ostatne aromaticke... alebo vies nieco, co by som mala este o nej vediet? 🙂
@znamia - niekde som čítala, že ešte nie , musím to nájsť , teraz si nespomeniem prečo , ale inak všade píšu inak , aj o iných jedlách , tu napíšu nie inde zas áno a človek vyznaj sa 😅 😕
@miculienka
@znamia ja si tiez myslim ze skoricu moze,ja robievam malej domace presnidavky a tam bolo pisane,ze trochu skorice pre chut 🙂
Skorica skodi na pecen, preto nie pre deti. Aj dieta 10 rocne nesmie zjest vela skorice v predvianocnom obdobi je napriklad umera na 3 skoricove hviezdicky (tie kolaciky) a u dospeleho je to max. 10 hviezdiciek.
Tuto to je v nemcine
http://www.was-wir-essen.de/verbraucher/zimt_ge...
Skorica obsahuje cumarin (oba druhy skorice, ale v jednej trochu menej), ktory u citlivych ludi moze sposobit poskodenie pecene. Jednorazove pozitie neuskodi, ale aj v malych davkach po dlhsiu dobu (staci nasypat kazde rano na cappucino) moze narobit vela skody. Navyse studie naznacuju, ze Cumarin je aj rakovinotvorna latka.
@anjelicek26 - 🙂 , tak vďaka, už nemusím hľadať , že prečo nie 😉
@julianka777 ahoj... ja už som sa s tebou raz ohľadom príkrmov dostala do "sporu", ak pamätáš 😅 a nedá mi opäť nereagovať... myslím, že ideš so všetkými potravinami príliš "hrrr". Nie všetko je pre toľkomesačné dieťa ako tie naše vhodné. Ono.. buď rada, že malej teraz nič nie je... a to, že jej teraz nič nie je neznamená, že všetko to, čo už popapala sa nemôže prejaviť neskôr.. v budúcnosti. Fakt by som na to šla opatrnejšie 😔 Toť môj názor... nechcem sa vôbec hádať ani mudrovať, len mi proste nedá reagovať....
Myslím, že tá hranica jedného roka má určite svoje opodstatnenie... 😒
pekný večer žienky...
@julianka777 ahojky, ja nic, len prave dnes som o skorici citala, ze najskor od 1,5roka
tak pre istotu by som asi pockala 😅
@piacere v poriadku,ja ti tvoj nazor neberiem...kazdy ma svoj nazor 😉
@lenocka84 no vies,tak potom nechapem preco to pisu pri receptoch na detske presnidavky pre male deti 😒
@julianka777 niekedy ide skor o "predaj" ako o to co je dobre pre nase deti
ja som uz tiez nasla jahodovy dezert od 4m, vyrobca chce predat, ci uz vyrobok, alebo recept
jednemu moze uskodit druhemu nie, ale riskovat asi nechce nikto z nas.
@lenocka84 jasne ze by som malej nechcela malej uskodit 🙂len to uz fakt potom nechapem
@julianka777 tiez mam pochybnosti, ale obcas pouzivam "sedliacky" rozum
mozno to nie vzdy je naj, ale no ktovie
no so skoricou by som ja osobne asi este pockala, to je len moj nazor
@lenocka84 🙂 smaozrejme 🙂
@julianka777 😉
@lenocka84 ako uz si niekedy pripadam jako nevzdelana matka ktora nevie co moze svojmu dietatu jest....pretoze vsade je inak napisane a ked to clovek len reprodukuje,tak uz je zle 😒
@julianka777 myslim ze v tom niesi jedina 😉
ja dost casto pochybujem, ale vzdy sa snazim najst kompromis
@lenocka84 🙂 inak sa divam ze za chvilu budete mat 1 rocik 🙂my sme uz aj pokukovali po tortach a chceli by sme tweety 🙂
@julianka777 nas upecie babka, aku to este netusim
nechame sa prekvapit
@stelika ahoj co sa tyka toho mixovania neriesim to, ked pomixujem tak spapa pekne vsetko. Samozrejme sa snazim ponukat aj nemixnute no zatial bez uspechu. A nemyslim si, ze trojrocnemu dietatu by som musela este mixovat, ved len teraz zacinaju pomaly viac papat a podla mna sama pride na to, ze to lepsie chuti po kuskoch. 🙂
@julianka777
@anjelicek26
@miculienka
http://www.emimino.cz/denicky/fenyklovy-caj-urc...
aj tu je to vysvetlene... ale ako som vravela - treba s rozumom! vsetkeho vela skodi... je to droga ako kazda ina rastlina, aj kamilka vo vacsom mnozstve ublizi. nas drobec mal skoricu mozno raz, urcite by ma ani nenapadlo davat kazdy den.
ak sa pozriete na vsetky tie vedecke studie zaoberajuce sa vyzivou dojciat, dost casto si protirecia. ja som skor za ten naturalny/homeopaticky pristup a ak mozem nejaku chorobu resp. problem aj u malej riesit touto cestou, tak to aj urobim. samozrejme po prestudovani pre a proti. dalej je tu hladisko alergii a znasanlivosti urcitych potravin aj u rodicov(ja ani drahy nemozeme cerstvu papriku a tak ani malej nedavam..).
nekupujem hotove detske jedla a ani nebudem. na obalkach tvrdia jedno a vo vnutri je nieco uplne ine. a to nehovorim o dobe trvanlivosti (a vobec, mne nechutia, tak ako mozem chciet, aby chutili malej?)
kazda matka sa riadi niecim inym, poznam mamy, co od 10m prechadzaju na kr. mlieko...(to by som nespravila, ale km sa nijako v malej jedalnicku nevyhybam), ale ja nie som typ, co to bude sudit...
ja davam malej pestru stravu, nesolim, riadim sa aj clankami, aj detskymi receptami. vedome jej urcite neublizujem, hoci sa to niektorym mozno tak bude zdat. ja si skor myslim, ze obmedzeny jedalnicek moze neskor viest k vacsim problemom. nielen z primarneho zdravotneho hladiska, ale aj sekundarne a to tak, ze v buducnosti moze mat dieta nedostatocny prisun vitaminov a mineralov kvoli jeho obmedzenemu "oblubenemu" jedalnicku... aj na to su studie...
nikdy vsak nic malu nenutim jest nasilu, skusim inokedy a ak ani vtedy nezaberie, tak odlozim na neurcito...
ah, to je dlhe, dfam, ze to dava zmysel 😉 🙂
@znamia pekne a pravdivo si to napisala 🙂 len si videla aka bola rekacia,ked som napisala ze davm malej trochu skorice do presnidavok-a to pritom robievam z viac ako 2kil jablk a davm tam polovicnu kavovu lyzicku...a nie je to rvy krat co ma niekto "zjazdil" za to
@znamia @julianka777 - ále kočky , však jasné , že ani jedna z nás to s ničím nepreháňa a za to sme tu aby sme sa podelili o skúsenosti , jedna vie to a druhá iné, niekto prečíta tam iný tu a všetko to tu pekne spojíme a prekonzultujeme , však viac hláv , viac rozumu 😉
@miculienka 😀 taktak
@sofinka2009 ahojček no mi mame podobný jedálnicek,len mi poobede mame mliečko cca o 1hod obedujeme a o 3hod mlieko a potom az večera,teda vynechávam ovocnu výživu poobede 😉 ale niekedy dáme po poobednom mliečku piškoti,alebo červíkou
@znamia ahojček,ani ja by som malemu nedávala to čo ty,ale zas je to tak,že vela krát nevieš čo spravíš dobre o tom sa mozme porozpravat,ked naše deti budu vacsie a zistíme až vtedy čo sme robili zle alebo dobre 😉 no ale potom už na tom nič nezmeníme,bo bude neskoro 😒

@znamia aha,takze aj syry...to ma nenapadlo,vyskusame na buduce na chlebik a ani pretlak a to ostatne sme este neskusali...vyskusame a uvidime🙂dakujem 🙂