icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

jarus8
31. júl 2010

Ahojte, nám sa dnes podaril husársky kúsok. Mm sa podarilo odkúpiť od jeho kamarátky úplne novú babyšatku za smiešnu cenu. Len musí prísť z Fínska. Aj návod na viazanie je vraj vo fínštine. 😀
Už sa teším ako budemem malého viazať a nosiť.

@hori to ma mrzí, včera som čo to čítala aj na inom fóre a bola som presvedčená, že ho nakoniec nekúpim. Ale dnes ako napotvoru stále grckal po papaní a potom bol stále hladný. Takže v pondelok idem po to. Branko ešte nikdy negrcal aj cez noštek, tak snáď nás to minie. 😅

bubina1
1. aug 2010

...ahojte..už som davno nebola... akosi ma mala micka zamestnáva.. a ked spi tak sa teším, že som...
inak slintá aj moja, aj ručičky si pcha do ust a aj si ich saje, takže mne sa zda, že ked si ich pcha do ust tak je už velmi hladná... 🙂
ja mam skor s mojou problém, že večer od takej šiestej strasne placče..teda skor reve... až kým ju neokupem a nenakojim a niekedy aj potom, lebo je od toho placu taká rozrušená, že sa nevie upokojit ...

zojec
1. aug 2010

ahojky dievcata @bubina1 to sme na tom z casom podobne .. ja tiez nejak nestiham.. cez vikendy tu mame vacsinou nejaku navstevu.. vcera rovno dve 🙂
@miculienka , tvoja mala pribera pekne.. moja akosi pomaly :( dnes som ju vazila aj ked len so mnou ale ma len 4300g. to je len 1kg naviac od narodenia.. taky chrustik je ☹

mirka12011
1. aug 2010

@desmodka o skoro ako my a kolko to vazite a meriate nejako to neviem najst 😒

chani
1. aug 2010

@weirdo no presne to robime, kol dokola, obcas mi z toho prepina, alebo sa este v kociku hrkame,ked sa da vonku, ked sa neda tak vnutri, tam sa mi ho podari vacsinou aj uspat, ak to nijak inak nejde 🙂

anjelicek26
1. aug 2010

@zojec - ved to je krasne, ze je taky chrustik 😵 Ved je to dievcatko, preco by mala mat uz 5 kilo? To vobec netreba... hlavne, ze pekne papa a pribera, kolko je jedno...len nema chudnut... 😵

Lebo teda nasa buchta fuha... akoze zdvojnasobit porodnu vahu v 7 tyzdnoch je uz teda dooost zle... vsak takto bude mat v 3 mesiacoch 6 kilo (teda ak nie skor, dnes ma 5270g) - co mala Saska v pol roku!!

https://www.youtube.com/watch?v=kv-10C7kyqQ
riska
1. aug 2010

ahojte, dlhšie som tu nebola, boli sme sa trocha nadýchať čerstveho oravského vzduchu 😉 niečo som spatne prečitala....
@zojec, sme na tom podobne, aj ja malú vážim len so mnou a má necelých 4,5kg.... ešte ani to kilo nepribrala od narodenia....ale nevadí, mne sa zda celkom buclata, tak už to fakt prestanem riešiť.... a tiež nam začala nejako slintať
a usmieva sa od ucha k uchu, je krasne vidieť každým dnom, ako sa tie deti menia 😵

anjelicek26
1. aug 2010

@riska - takze my sme asi ten opacny extrem, kedze Max ma 2720g navyse. Ale tak zasa len ho kojim a nie castejsie, ako kazde tri hodky, skor kazde 4.... neviem, mam mu nejako zatrhnut nocne kojenie? Koji sa väcsinou 2x...

ameanda
1. aug 2010

@flamenga
opäť reakcia na to dvíhanie hlavičky
zistila som, že v podstate sme robili chybu my a to tým, že sme ho veľmi málo dávali na bruško
posledné dni ho dávame na bruško oveľa viac a odvtedy pekne dvíha hlavičku, zároveň sa mi osvedčilo postaviť sa pred neho a rozprávať a on sa dvíha, aby ma videl...
samozrejme potrebuje ešte poriadne pocvičiť a posilniť svaly, ale je to oveľa oveľa lepšie, takže ak pomôže, čo najviac stimulovať

ameanda
1. aug 2010

@anjelicek26
nič si z toho nerob, my sme tiež pribrali za 6 týždňov 2,4kg a ťažkú hlavu si z toho nerobím...
keď potrebuje a chutí mu teraz, tak mu teraz dám a tiež ho kojím dvakrát v noci a nebudem ho obmedzovať´
je síce bucko, ale som rada, že mu skôr chutí akoby som ho mala naháňať do papkania 🙂

weirdo
1. aug 2010

@zojec - nebud smutna! Moja mala ma dnes 8 tyzdnov a pribrala mozno 1,3 kg. Je spokojna, pribera a to je dolezite 😉

anjelicek26
1. aug 2010

Juj vy tu takto vikendujete a ja som tu sama s detmi, drahy dojde az v utorok v noci :( Ja to tak nemam rada byt v dome sama, sa strhnem pri kazdom zvuku, paranoik 😝

Baby mne dnes Saska vykotila maleho z kocika, dostala aj na zadok, co spocitam na prstoch jednej ruky, kolkorat mi ubehla za jej zivot ruka, teeeda, ale taka som na nu bola nastvata, chcela ist s nim just cez travnik a ja ze nie, ze je to hrbolate, nech ide po chodniku. Otocila som sa, dievca na travu a prekotila ho nabok 😠 Esteze je krpec v tejto zime aka je zachumlany vo fusaku, inak neviem neviem 😨 Ale zlakol sa poriadne ☹

riska
1. aug 2010

@anjelicek26, ten ťa musi poriadne vysať, ked mu stači každe 3-4 hodiny 😀 kolko vypije? a kojiš z jedneho prsnika či z oboch?

anjelicek26
1. aug 2010

@riska - no uz 140-150ml zacal pit tento tyzden... kojim väcsinou z jedneho, vecer z oboch, tam je hladny ako pirana... ale nejako mam zasa moc mliecka, tecie mu to kade tade, az sa na zaciatku stale zakuckava, musim odsavat pred kojenim, ked ich mam take naliate 😖

lenocka84
1. aug 2010

@anjelicek26 pohodka, moj mal v 10tt 5850g a je to v norme
tak len nech pekne papa a pribera, ved on to vybeha hned ako sa postavi na nozky 😉

adamala
1. aug 2010

Baby ten moj maly je hrozny prisavnik,on proste chce byt stale na mne, chce na mne zaspat alebo byt nacucnuty na prsniku, uz mi saje vsetku energiu, ked uz konecne zavrie oci tak ho dam do postielky a on sa jeduje , neda sa to pocuvat tak ho opat zoberiem na ruky a takto dokola a to ma moj uz 5.9kg a ma 8tyz v stredu, takze je mi pekne tazky uz a ked takto bude priberat nadalej tak neviem ako ho unesiem a ako budem kojit do tych 6mes :( ako to mam vyriesti?? nechcem ho ucit na to cicikanie na rukach ale proste inak sa to neda,uz skusame vsetko, zabavit ho ale nezaspi inak len ked ho nosim na rukach .

monky1
1. aug 2010

ahojte dievcata
pozeram, ze tie nase deturence su si v mnohom podobne - aj my slintame, rucky v puse 100x za den - ci je hladna, ci najedena 😅 , tiez sa jej nepaci poloha na brusku, hlavicka je vtedy tazkaaaaaaaaaa pretazkaaaaaaaaaaaa 😀 ... po chvilke plac a sme skoncili
vcera sme "pasli" vo vanicke a aj ked som jej hlavku pridrziavala, aj tak ma prvu lekciu potapacskeho kurzu za sebou 😀 😀 😀 😀 😀 ... sme jej normalne museli poodsavat vysavacom vodu a hlieny 😀

@anjelicek26 mna by asi vystrelo, kebyze mi Hanka vyvrati kocik s malou - ale verim, ze ten fusak pomohol - juuj, si neviem predstavit, ze idem von teraz s Elou vo fusaku - my sme boli vonku vecer len v kratkom bodynku a sortkach 😀
snad ti maly bude chciet byt v tom nosici, lebo nasa ryčala ako besna, kedsme mali take pozicane ... ale tak Max je pokojne dietatko, tak verim, ze sa mu tam bude pacit 😉

my sa teraz pekne drzime - papame kazde 2 - 3 hodiny, lebo medzitym spinka, niekedy trva, kym zaspi, ale zaspava sama bud v koliske v spalni, alebo pri nas na gauci v obyvacke - polozim, necham tak a zaspi - problem nastava, ked jej vypadne cumlik - co sa stane aj 15x kym zaspi, ale ked ho ma v puse, vsetko je ok

a propo - aj my sme prestali kakat - uz ziadne kakoprdiky v kazdej plienke .... ale tak brusko ma makke, neplace... neriesim
len tie moje prska handricky ma zlostia - ked pije, zlosti sa ako cert, potahuje, sape sa po mne a niekedy nende a nende - zeby 8. tyzden?? 😕

zojec
1. aug 2010

@monky1 aj moja mala ma asi krizu.. uz druhy den vobec nespala cez den.. len tak podriemkava 10-15 minut a stale visi na koze.. uff... potom ked je fakt hladna tak jej nestrieka a to sa jej nepaci.. najlepsie sa naje v noci, ked pospi v jednom kuse aspon 3-4 hodky a mne aspon trosku stvrdnu prska.. tiez mam len take handricky.. 😠

bealondyn
1. aug 2010

@monky1 tie nase baby su ako cez kopirak!!! 😀 nekakame uz 2.den, ale brusko makke, tak pohoda...a moje prsia katastrofa ake su makke, mala sa len jeduje, neviem co s nou. to je kriza aj v 8.tyzdni?? a najlepsia je, ked mi ich zacne len oblizovat namiesto cuckania! podarena... 😀

zaspavanie u nas najnovsie len na rukach alebo kociku, dudel odmieta uz uplne, tak nemam na vyber. vrieskat som ju este nenechala dlhsie ako par minut, nevydrzim to. 😒

bealondyn
1. aug 2010

@zojec nasa tiez uz 2.den ziadny poriadny spanok cez den, ledva hodinku potiahne, skor tak 30 min. 😠 ale aspon v noci je to lepsie ako u vas.

angie267
1. aug 2010

@zojec ahoj, tak nasa mala sa dnes spravala presne takisto 😒 cez den ziadny takmer ziadny spanok a len by cuckala prsia a vecer je uz menej mliecka tak sa tak strasne jeduje az niekedy neviem co s nou 😒
@bealondyn aj my zaspavame na rukach, no uz druhy den skusam v postielke trosku po plienocke pobucham rytmicky no a zaspala. Konecne po tazkom dni 😖

baby, tie co mate dievcatka uz ste im dali prepichnut uska? Ja sa akosi neviem odhodlat.

monky1
1. aug 2010

@bealondyn neviem, ci aj v 8., ale ked sa dohodneme ....hehe 😀 😀 😀 ... a zlata je malinka, ked oblizuje 😵

@zojec Ela nastastie cez den spi pekne - minule potiahla viac ako 4 hodiny, aj v noci sa da, len ked sa nadranom zobudi a napije, uz ma taky trhavy spanok, stale jej vypadava cumlik, zlosti sa, kym jej ho nedam a nepohladkam ju .... cize ja uz 3 dni rano od 4h nespim 😀

monky1
1. aug 2010

@angie267 my uz mame prepichnute . dokonca jedno usko dvakrat 😠

inak viete co zabera nam na spanok? ked ju hladkam po cele zhora nadol - od vlaskov cez celo az k nosu, prip. jej prejdem cez obocie ... u nas to ma zazracne ucinky 😉

zojec
1. aug 2010

@monky1 mne barborka zaspi v pohode, len horsie je, ze nevydrzi dlho.. ale pripisujem to zas tomuto teplu,lebo ked prsalo, tak spala paradne.. najhorsie je, ze nic neurobim, ked cez den nespi.. ☹
@bealondyn ja moju tiez neviem nechat revat.. tiez sa nosime.. btw. este furt mi neprisla satka 😠 v stredu mi zenska pisala ze ju poslala prvou triedou... tak dufam ze v zajtra tu bude, lebo 😠 😠 😠 ruky uz mam ako rambo
@angie267 ja sa na uska necitim vobec.. ani jej prepichovat nedam.. nech si prepichne ked bude chciet sama ... aj ja som si tak davala, aj sestra... a volila by som asi nastrelenie, z vlastnej skusenosti viem, ze to neboli skoro vobec... 😉

bealondyn
1. aug 2010

@monky1 tak ten tah zabera aj u nas, o tom som citala este cez tehotenstvo, tak som si to zapamatala a praktizujem! uz aj draheho som naucila, ze ju tak ma hladkat! 😉

a inak u nas je nove aj kupkanie vo vedierku, strasne sa jej to paci, dnes revala ako besna, ked som ju odtial konecne vybrala.

hori
1. aug 2010

@angie267 ja som sa s doktorkou (vlastne sestrickou) dohodla, ze jej prepichne na najblizsej poradni... co je ale az 17.8., kedze su dovolenky... tak som zvedava, kazala mi priniest nausnicky namocene 24 hodin v liehu - tom 60 %, co sa s nim potieral pupcek, tak aspon vyuzijem zvysok... 😉

bealondyn
1. aug 2010

a takto sa skerime po napapkani:
teda ak sa zrovna nejeduje!

bealondyn
1. aug 2010

aj vasim slecnam tak vypadali vlasy?? nasa ma uz len nad uskami a vzadu, vyzera dost smiesne!

zojec
1. aug 2010

@bealondyn nasej este vlasky nenarastli.. takze jej nemalo co vypadat 😀 😀 no ma take ako keby bola ostrihana 3jkou.. 🙂 aby sa nepovedalo.. aka je tvoja zlata buchticka.. 🙂

monky1
1. aug 2010

@bealondyn nevypadli, my este stale mame vlasateho Hamšika, haha 😀