Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@zojec ahoj, ako citam tak mas obavy z toho ze ti malinka nepribera, moja ked sa narodila mala 3280g a teraz ma 4100g, dr. povedala ze to je uplne v norme a dokonza raz za jeden tyzden pribrala len 150g a o umelom mlieku nepadlo ani slovo. Hlavne je ze pribera, cize prospieva a to je hlavne 🙂
@tibinka22 - xixi, tam som vcera chvilku sedela 🙂. Ja som sa ho pytala, on ze on nema problem, ze nevidi na tom ockovani nic zle. Nema nijake proti. A ze ockovat tu prvu varku budeme uz pri tejto poradni, kde sa ide ockovat aj to druhe ockovanie ... to mas tak, zase co doktor a clovek, to nazor ...
My sme sa vratili z poradne, maly ma presne 2 mesiace - 5080g, 61 cm🙂
Dnes nam ukazali 1. cvik Vojtovou metodou, tak ideme na to. Dala som maleho spat do zarazadla, aby mal hlavicku na druhej strane nez je zvykly....krasne zaspinkal v posteli, tak dufam, ze potiahne si pekne, nech sa naobedujem..
Musim ist na kozne, na cele nad okom ma tukovy vred,ktory rastie, tak budeme musiet ist na detsku chirurgiu ci neurologiu do BA na vyrezanie... ☹
@miculienka ahoj mici
ako sa mate? a ako sa dari?
@lenocka84 - ahoj Leni, máme sa fajn - momentálne 🙂 , malá práve spinká, len v piatok sme mali hroznú noc - sme sa striedali pri hajuškaní a natriasaní, malá nie a nie spať, len plakala a bola nervozná - ale to preto, lebo večer sa zľakla mm, lebo ten spravil v jej blízkosti prudký pohyb, ale už nám to prešlo, dospali sme a teraz jt už hádam ok
a vy ako ? ako malý princ ?
@mojalili - fuha , a to ako vyzerá ? mojej sa minule spravil taký tmavý fliačik na hlávke medzi vlasmi, som to analyzovala celý deň - reku znamienko - a ono to na druhý deň zmizlo , nebolo ani stopy, a to som to skúšala aj utrieť, či to nie je nejaká špinka a nešlo to vtedy 😕
@miculienka mali sme prvu noc kedy spal celu, tak som bola cela happy capy, ale dnes uz len do 3:30
ale lepsie ako 4krat za noc
uz mame len 1 krmenie
@miculienka nie je to na fotkach dobre vidiet, ale ked sa niekto na neho pozre v skutocnosti, tak sa prve spyta co to ma....☹ HOrsie je to, ze to rastie s nim, takze je t lepsie dat tera von, ked to bude malicke a malicka jazvycka, nez vela jazva, a nahodou, aby sa to nepresunulo napr. na oko......pretoze je to pohyblive...
@mojalili - lepsie teraz, ako ked o podrastie a potom... u takto malickych deti sa jazvy uzasne hoja... Saska mala rozseknute obocie, velmi skaredo, ked mala 1,5 roka spadla zo sedacky na roh stola ☹ Uz som ju nestihla zachytit a to som bola pri nej... Nevidno NIC. a to jej to sili.
@mojalili - mate pekne miery, dlhanik 😵 My akosi stagnujeme na 55cm...ale pribera, gula z neho bude... a tri dni sme nekakali, ze by sa chcel pridat k ostatnym junovcatam???
@tibinka22 - nie nie, je to volnopredajne, jedine co Ti povie, ze su 2 druhy, jedna je na 2x ockovanie a druha na 3x ockovanie, ze rozdiel v nich nevidi ... my sme sa rozhodli pre tu 2x. Potom neviem, ako je to s preplatenim, tusim okolo 11€ na 1 kus Ti preplaca poistovna, aspon tak pisala @fatimuska , a ze jej to dokonca odpocitali hned v lekarni ...
@anjelicek26 Moja LILI mala rozseknuty nos, ked mala 1,9 roka: Jej vlastny otec ju mal "pozicanu" v jej izbicke 5 minut a toto sa stalo......ona nemala vobec nos, ked mi ju doniesol.....ale vdaka dobremu chirurgovi z toho urobil nos, i ked trvale nasledky tam su a aj budu.....aj dnes zubar sa pytal, co sa stalo.... ☹ ☹ ☹ ☹
Ale Danko to ma malicke, to je nic.... 😉
@zojec, ja tiež nemam šajnu, kolko mi vypije, kedže nemam vahu..... doteraz som mala manualnu odsavačku, a horko-ťažko po pol hodine trapenia som odsala tak 50-60ml....dnes mi kamoška požičala elektricku, odsala som si asi po 2,5 hod. od kojenia, kedže mi zasa zalomila a odsala som si 70ml, ale za podstatne kratšiu dobu
@anjelicek26, ty si kolko odsaješ? určite aspon 150 😀
ja stale špekulujem, že ked malá vysaje tých 60-70, bodaj by nebola hladná 😖
@weirdo my byvame pri agipke kusok od vas
@riska mne ked maly nevypije ked prepsi napr 6hod tak sa mi podarilo odsta 160 plus 160 skoro som odpadla zekde sa to vzdalo
@sofinka2009, to si mu rovno polievku mohla navariť 😀
@riska ale ta ulava ked to vyde von 🙂
@riska - ja odsavsm väcsinou len tolko, aby mliecko netieklo...80-100ml.... ale maly pije 120-140ml, po vecernom kojeni som ho este nevazila, vtedy pije este viac... pri Saske som odsavala 260 ml z kazdeho prska, sialene, chodili si po to z porodnice, aj litrik za den 😵 Ale vtedy som moc odsavala, teraz sa snazim co najmenej...
@zojec barborka je zlatučká a nič si z toho nerob , že menej priberá aspoň jej dlhšie vydrží oblečenie. Nášmu malému 😀 už dávam veľkosť 62 . Niektoré veci nemal ani raz oblečené 😢 Každé bábätko je individuálne , dôležité je aby bolo spokojné. Babule opýtam sa takú intím otázku ako ste na tom so sexom? Asi väčšina z nás je už po 600nedelí , tak či už s vašimi polovičkami sexíkujete? My ešte nie , ja mám strach , ale dala by som si aj povedať. My sme v podstate celé tehotenstvo nesexovali , lebo sme mali zákaz , takže zachvíľu to bude rok čo nič nebolo. Možno už ani nebudem vedieť ako sa to robí 😀 😀 😀 😀

@weirdo ano, tak sa tam stretneme... A ty byvas tu niekde na Zapotockoch? A ides dat ockovat aj proti rotavirusom?