icon

Kachličky v kúpeľni chytajú nádych domodra, čo s tým?

zuzina25
15. aug 2019

Dobrý deň,
chcem sa spýtať, či ste sa už stretli s takým niečim a z čoho to môže byť. Kachličky v kúpeľni nám začali chytať taký nádych domodra. najviac jedna pod otvorom, kde sa vypína voda, ale aj ostatné začínajú už chytať taký jemný nádych. Nakoľko je to novostavba a bývame tam len pol roka, tak by sa také niečo nemalo objaviť.
Ďakujem veľmi pekne za radu či pomoc.

arcticcode
15. aug 2019

Asi budu nekvalitné kachlicky

moonlight1210
15. aug 2019

Kachlicky su z materialu, ktory je vlastne porovity. Takze bud je to lepidlom, na ktorom su a s nim reaguju, alebo to, co je pod lepidlom s nim reaguje, a tak sa to postupne nasava do kachliciek.
Skus zistit, ci vam napriklad nevlhnu steny.

jarinka33
15. aug 2019

tazko povedat, ako mna tiez v prvom rade napadla nekvalitna kachlica. kde ste ich vlastne kupovali? ako ja neviem, no s tym nasavanim vlhkosti sa mi to teda nejak nevidi

eliaska101
15. aug 2019

@zuzina25 môže to byť aj tým lepidlom!

0hena0
15. aug 2019

@zuzina25 nekvalitne kachlicky, reaguju na prostredie a je aj mozne, ze nie su vsetky z jednej vyrobnej linky. Z jednej varky.

0hena0
15. aug 2019

@arcticcode a macher, ten co robil ten otvor. Toho by som k sebe ani do bytu viac nepustila. Och, tie novostavby. Odpracovat, odflaknut, vziat prachy a ide sa dalej!

zuzina25
autor
15. aug 2019

Kachličky boli v rámci štandardu bytu, takže je mi jasné, že kvalita nebude nič moc, ale po pol roku aby sa to už takto ukázalo? Určite ich budem reklamovať, len som sa s tým ešte nestretla, taksom zvedavá, čo povedia na reklamáciu

mariska1989
15. aug 2019

Aký používaš čistiaci prostriedok?? Ináč chválim toho machra ktorý urobil ten otvor🤔🤐

arcticcode
15. aug 2019

Ja som kupil strk a zrobil z neho beton. Teraz vzdy ked poriadne poprsi, tak ten beton zozelenie. Je to vapenny strk, s kremicitym nemam tento problem. Takze asi to bude daco posobne

0hena0
15. aug 2019

@arcticcode presne tak. Davnejsie sa tomu vraj vravelo, makka kachlicka. A ta podliehala kadejakym zavadam. Proste, taky standardny nepodarok. Zial.

moonlight1210
15. aug 2019

@0hena0 dnes sa tomu hovori kachlicky 2. a 3. triedy.
V dvojke su tie, co maju drobnejsie zavady, ale nie je to moc viditelne. v trojke take, co maju viditelne chyby vo vzorovani, farebnom odtieni, odchylky vo velkosti a hrubke.
Aj cena je podla toho odstupnovana. Mozno tu pri stavbe bytovky pouzili tie z druhej triedy. Na pohlad su ok, chyby sa ukazu neskor. Ale stavitel usetril.

adalea
15. aug 2019

@zuzina25 môj muž je stavbár, hovorí, že pravdepodobne to bude vlhkosťou