Kam sa ukryť počas 3. svetovej vojny?
...Keby vypukla 3svetova? Vážne sa zamýšľam a veru neviem ktorým smerom ...letecký to už nepôjde si myslím, tak kde v Európe by nepadali jadrové hlavice?
A nie nestresujem, neplacem, nie som psychicky na dne😄
Len sa tak zamýšľam...
Viete nad cim sa zamyslam? Ten novy film s Juliou Roberts Leave the world behind, je to nahoda, ze prave v tychto casoch?
Pamatate si film z roku 2011 Contagion? A nasledne po rokoch prisiel covid, ako cez kopirak identicky priebeh s tym filmom.
Kto nevidel, doporucujem pozriet obidva, jeden je na Netflixe a druhy tusim tiez Netflix alebo Amazon prime
@tenerifka to su skor nahody, ze kniha/film/serial predpovie buduce udalosti.
Tvorcovia Simpsonovcov by vedeli hovorit. 🙂
@eva8 myslim, ze zasoby semienok su rozmiestnene rozne po svete v zabezpecenych skladoch, trezoroch. Aby sa zabezpecila nova vysadba, keby bolo treba.
Otazka je, ci atmosfera Zeme bude rovnaka, ci sa nezmenia podmienky tak, ze dane rastliny vo vacsine nebudu schopne sa ujat a prezit. Hlavne tie potravinove, co mame dnes slachtenim modifikovane na jedlu podobu pre nas (resp. maju zvysenu vyzivovu hodnotu pre nas. Nemyslim tym geneticke modifikacie, ale zmena typu diva mrkva vs. mrkva, aku pozname a jeme my, atd.).
Vsetci chcete utekat do inych krajin akoby vas tam cakali s otvorenou narucou. Okolite krajiny budu na tom podobne a zavru hranice a vycestovat lietadlom do Australie, Ameriky budu moct len vyvoleni politici a celebrity ako Cibulkova atd. Obycajny lud zo Slovenska s beznymi financnymi usporami nebude mat kam ist a dopadnete tak ako uprchlici zo Syrie ktorych ste za to odsudzovali.
Do kostola
@yanabella pribudne aj nedostatok zasob energii a potravin. Takze utecencov budu odmietat ovela drsnejsimi sposobmi. Uz to nebude take civilizovane. Na to skonci dovod.
Úprimne, neviem si predstaviť trepať sa na Nový Zéland ani lietadlom, ani loďou keď vojna vypukne všade.Keby ešte taká, že nepoužijú jadrové zbrane asi by sa tam nejako dalo dostať, ale skôr to lietadlo podľa mňa zostrelia, ak začne jadrová to už vôbec nie
Nikam, keby už bola vojna budem rada, že som s rodinou.
@tenerifka nebude to tým, že tvorcovia filmov aj premýšľajú ako by to naozaj mohlo dopadnúť? Inak film s juliou som videla a bavilo ma ako všetko vedeli vyriešiť a ešte aj úplne náhodou našli vysvieteny kryt 😁
@nikha2809 ano a pri vojne su letiska ako prve uzavrete. Bezny clovek bude rad ak sa dostane do vedlajsej dediny. Nebude jedlo, voda, doprava. Samozrejme bohaci a papalasi odcestuju v ich privatnych alebo statnych lietadlach. A ze by na Novom Zelande alebo v Australii otvorili hranice pre utecencov zo Slovenska? To pochybujem.
@yanabella ale tak nikto nepise ze sa to bude dat, len ze kde by to bolo bezpecnejsie. Kazdy musi vediet, ze v takom obdobi sa clovek nedostane nikde. A pri jadrovej vojne ani nema zmysel utekat, to je koniec so vsetkymi
do turecka, tam sa rusko boji
@katka533 prečo by sa turecka báli?
@yanabella presne. Nadavame na migrantov, utecencov, Ukrajincov a sami uvazujeme o podobnom scenari 🙃
A co sme s tym nadavanim dosiahli? Sikanu nie "tradicne" vyzerajucich ludi na Slovensku. A v Europe? Vitazenie rasistickych stran a nenavisti (neprijemne slovo a najhorsi a najnebezpecnejsi pocit)
@moonlight1210 ti prezivsi v podzemi urychlovacov nebudu mat jednoduchu moznost k pridtupu k tym uchovanym vzorkam. Budu si musiet vdaka radiacii vytvorit vlastne podmienky ("atmosferu", "podu"...) na zivot. Ej, velka vyzva pre velke mozgy 🙂 👍
@titi22 nastuduj si prečo ťa vojna vôbec začala, čo si myslíš, že Putin sa jedného krásneho dňa zobudil a povedal si, že ide napadnúť Ukrajinu? 🤦🏼♀️ Banderovci koľko rokov znásilňovali Ruské ženy a vraždili Rusov .. to bolo ok? Ale už keď Putin pritvrdí a bráni svoje územie a ľud je vrah?
@candii vsetci su to nenazrani vrahovia, egoisticke svine, ktore si furt musia honit ego a chciet viac. toto hadanie kto zacal skor je uplne chore.
Keby som sa mala začať zaoberať všetkým zlom čo je vo svete,u nás na Slovensku. Čítala správy,pozerala správy. A brala by som si všetko k ❤️ som na psychiatrii.!
Nepozerám správy ,nečítam nič čo sa deje .
A mám svätý kľudný zivotík 🥰👌
Skús to aj ty tak spraviť .
Si kompletná? Alebo potrebuješ opäť rozšíriť vášne?
Obavam sa ze do roboty 🤷
Netuším... Ak by naozaj vypukla, tak by asi bola všade a to by sa ľudia akurát tak presúvali na miernejšie územia podľa aktuálnej situácie... Ale keďže ľudí je veľa, nebolo by to jednoduché.. myslím že na to radšej nemyslieť lebo to len vyvolava šialené obavy a predstavy...

Velka jadrova (nuklearna) vojna nebude.
P.S. hovorilo sa o Svajciarsku. Myslite, ze v podzemnom urychlovaci maju dostatocne zasoby vody a potravin, pokial si zabezpecia dlhodobu vyrobu kyslika a vody (s energiou problem nebude) a vypestuju potraviny? Aj na vegetarianstvo je potrebna "zasoba semienok"
Nukleárna vojna nebude, to len nadlahcujem....