icon

Kam smeruje ľudstvo bez úcty a empatie?

5. sep 2024

No babulky aj pani ktorí ste tu . Taka téma na teraz ma napadá keďže som v šoku z Toho kam sme sa to ako ľudstvo dostali . Ja viem ze nie všade je to tak, že stále tu máme veľa dobrých ľudí okolo seba a tak ale proste ajtak je to iné všetko voľáko. Prídete nastupite do zamestnania kde sa kladie veľký dôraz na to aby si bol empaticky aj smerom ku klientom a aj kolegom navzájom a nakoniec vedenie nieje empaticke vôbec. Od vás to čakajú ale smerom k vám to oni nedávajú. Čiže cele zle falošné doslova . Na vonok všetko krásne super ale v reále to tak vôbec nieje . Každý sa hľadí len na seba alebo na ti aby to zvonka ľudia videli ružovo pričom ako komplex to tak vôbec nieje . Ide hlavne o tie vzťahy a uctu, pochopenie jeden k druhému.
Stáva sa to aj vám ze na niečo sa napr veľmi tešíte a nakoniec ostanete sklamaný skrz ľudí a ich správania? Ja sa snažím vyt vždy fér ale neviem normálne ci robím dobre lebo robím tým zle len sebe niekedy .
To taky výlev odomna dnes. 🙂 pekný dnik

mk1111111111
•
5. sep 2024

Tiez to v poslednej dobe tak vnimam. Ja, ja, jaa, jenom ja.... Ty mi pomoz, asale, odo mna nic necakaj. Samozrejme, cest vynimkam, teda rodina a najblizsi priatelia.
Ja si vzdy poviem, keby si to tak kazdy otocil na seba, ako by to jemu bolo, keby sa k nemu spavali tak, ako sa on k inym sprava. A riadil sa tym. To by bol svet krasny.

anjelicek26
•
5. sep 2024

Ak myslis v praci, tak podla mna si nejake veci asi nepochopila alebo mala vysoke ocakavania. V praci nemam pochopenie pre vela veci, ani empatiu, veci sice chapem - chore deti, choreho unaveneho zamestnanca, zamestnanca, co po praci preraba dom, stara sa doma o rodica, zenu samozivitelku, aj takeho, ktoreho podvadza zena, takeho, ktory ma psychicke problemy - bohuzial to nic nemeni na veci, ze potrebujem a ocakavam a proste musi podavat vykon, za aky ho platim. Docasne uberiem ulohy, ale nie dlhodobo. Proste sa to neda a je to nefer ku kolegom, ktori to tahaju za neho. Co sa tyka spravania ku klientom je to uplne iny level, to s tym nemozes porovnavat, to je napln prace takto komunikovat.

ivka225
•
5. sep 2024

Tak to bolo vždy.

autor
•
5. sep 2024

@mk1111111111 aj ja si to stále vravím 😊 presne toto iste

autor
•
5. sep 2024

@anjelicek26 nemôžem tu napísať konkrétne ze prečo mám taký pocit ale celkovo sa mi tak zdá ze sa ľudia veľmi zmenili , nemyslím tým ze už dobrí ľudia niesu ale proste to správanie sa veľmi zmenilo v priebehu pár rokov sa mi naozaj zdá ze každý od každého niečo očakáva ale nepozriem sa nik na seba ako sa správa on voči iným

veverickav
•
5. sep 2024

Myslite si co chcete, no predo mnou sa naplnaju biblicke proroctva... 2 Timotejova 3 kapitola :

Ľudia v posledných dňoch
1 Uvedom si však, že v posledných dňoch nastanú ťažké časy. 2 Ľudia budú sebeckí, budú milovať peniaze, budú chvastaví, namyslení, rúhači, neposlušní voči rodičom, nevďační, bezbožní, 3 neláskaví, neľútostní, ohovárači, nezdržanliví, bezohľadní, bez lásky k dobru, 4 zradcovia, nerozvážni, namyslení, viac milujúci rozkoše ako Boha. 5 Budú mať výzor nábožnosti, ale jej moc budú popierať. Aj od týchto sa odvracaj. 6 Niektorí spomedzi nich totiž vnikajú do domov a podmaňujú si ľahké ženy, obťažené hriechmi a vedené rozličnými žiadosťami, 7 ktoré sa stále učia, a nikdy nemôžu spoznať pravdu. 8 Ako sa Jannés a Jambrés postavili proti Mojžišovi, tak sa aj títo ľudia protivia pravde. Sú to ľudia so skazenou mysľou a neosvedčení vo viere. 9 Ale s ich úspechmi je už koniec, lebo ich nerozumnosť sa stane zjavnou všetkým, ako sa stala aj nerozumnosť tamtých dvoch.

martinmmartin
•
5. sep 2024

prd makovy , vzdy to tak bolo
tu mas video zo sociku ako boli ludia slusny

viestta
•
5. sep 2024

@veverickav takze nas caka koniec sveta? Kedy, nech sa viem zariadit

autor
•
5. sep 2024

@martinmmartin pozriem si 👌 . Ja neviem.moznoze to je aj zhoda tých náhod a situácii a miest kde sa nachádzam tak preto mi to také príde ale je mi z Toho smutno popravde no nerobím nič samozrejme

autor
•
5. sep 2024

Neurobím nic

skusihu
•
5. sep 2024

Ja som nikdy nechápala, prečo v tom vojnovom období ľudia začali hneď nenávidieť Židov, udávali susedov, kamarátov, brali ich veci a všetky tie hrôzy. Osvietilo ma cez kovid. Asi veľmi podobné. Ľudia sa rozdelili na očkovaných a neočkovaných. Jedni neznášali druhých. Každý mal svoju pravdu. Teraz je to tak po voľbách. Celé rodiny sa dokážu rozhádať kvôli inému názoru. Tiež vnímam, že každý myslí len na seba. Už z detí sú arogantní sobci. A závisť vládne svetom, mám pocit, že niekedy sa závidí aj ťažká životná situácia, choré deti, príspevky od štátu... a cítiť to aj tu v niektorých diskusiách.

zuzidr
•
5. sep 2024

@skusihu presne od kovidu sledujem, očko - neočko, rusko-ukrajina, smer-ps, čierna - biela....proste nič medzi, všetko vyhrotené názory, extrémne situácie....rozdelený národ....

martinmmartin
•
5. sep 2024

@zuzidr je to o tom ze ti niekto sikovny ponuka priamo pod nos moznost zbavit sa skaredych myslienok ze ty robis zle rozhidnutia v zivote ( si neschopny blbec) a dava ti moznost stat sa obetou nejakeho medzigalaktickeho sprisahania.

Ja niesom neschopny blbecek ktoreho zivot vyzera ako stara backora - to oni mi aktivne brania byt bohaty a zdravy . A hned mas pocit poprve vynimocnosti ( ze aka dolezita sila sa o teba zaujima -Izrael a pod) a zaroven nemusis rozmyslat co ty robis zle - robis vsetko dobre ale ti niekto aktivne ublizuje.
Pre jednoducheho cloveka je tato logika nepreniknutelna

la_dolce_vita
•
5. sep 2024

V ludoch je zlo a vela ludi sa ako tak drzia na uzde len vdaka zakonom. Akonahle by mohli vsetko, ukazalo by sa to naplno.

danica2711
•
5. sep 2024

anonymná babulka, stalo sa s nimi to, čo sa s nimi stáva už tisícročia. Sú to ľudia, nedokonalí, nájdu sa medzi nimi zlí aj dobrí, ty sa bohužiaľ zameriavaš len na tých horších. Prestaň byť ublížená a sklamaná a všímaj si na ľuďoch aj to dobré. Želám ti pekný deň (pekný dník sa želá leda tak škôlkárovi)

autor
•
5. sep 2024

@danica2711 vidím ze aj tu sa nájdu takí ktorí si neodpustia blbé komentáre :D skade si na to prišla ze pekný dnik sa želá len skolkarovi to teda neviem

danica2711
•
5. sep 2024

pretože nezmyselné zdrobneliny sa používajú (ak už vôbec) pre malé deti, nie v komunikácii s dospelými, zvlášť pri takej rádoby významnej a hlbokomyseľnej téme, o akú sa tu pokúšaš. Ale tá posledná veta bola to najmenej dôležité z toho, čo som ti chcela k téme povedať - je príznačné, že si si všimla len tú

cafelatte
•
5. sep 2024

@viestta ako sa dá zariadit na koniec? Ved koniec je koniec.

viestta
•
5. sep 2024

@cafelatte vsak uzijem si kym sa da

cafelatte
•
5. sep 2024

@viestta 🙂tak užívaj každý deň naplno

petronela1985
•
5. sep 2024

@anjelicek26 to je férový prístup manažéra, ale určite si v súkromnej sfére. Bohužiaľ, veľakrát to neplatí - my, ktorí sme v štátnej sfére, by sme vedeli rozprávať. Šikovní ťahajú, lebo dostanú ťažšie a zodpovednejšie úlohy. A menej šikovní (neviem/nespravím to kvalitne, dodrbem, čo sa dá...) sa vezú na úkor tých dríčov. A kým dríč vyhorí a odíde, ten druhý je v pohode a sedí tam do dôchodku.