Kam smeruje Slovensko po posledných voľbách?
Ospravedlnujem sa za politicky ladenu temu, no zaujimal by ma vas pohlad. Poprosim bez nejakych urazok ci nadavok.
To ako dopadli volby ma velmi sklamalo, no bohuzial, mame co sme chceli. Tak som si tak nejak povedala ze dobre, najblizsich par rokov slovensko necaka nejaky vyrazny pokrok, ale nie je az tolko veci co by mohli pokazit. No preslo mozno pol roka a ja sa nestacim cudovat akym smerom nas nova vlada vedie. Miestami je to az bizarne, nasa prezentacia slovenska v zahranici, ci celkova politicka situacia na slovensku. Cez toto sa nedokazem tak lahko preniest, kedze sa ma to osobne dotyka. Mam tu podnikanie v oblasti cestovneho ruchu, ked budeme mat v zahranici zle meno, staci ze aj v okolitych krajinach, odrazi sa to na turizme. V buducnosti chcem mat deti a idealne ostat v mojom rodnom meste, ale coraz viac ma zacina desit ze v akom stave bude slovensko o tych par rokov. Je realne ze by sme ako krajina doplatili s dlhodobejsimi dosledkami na to, aku vladu sme si zvolili? Lebo casto to bolo pred volbami mojim okolim zlahcovane, ze maximalne si zas len nahrabu pre seba. Ale cim viac to sledujem, tym horsie to vyzera.
Protest je aj v Prešove a zrejme aj v dalších mestách,kto chce si info nájde.
Mame, co sme chceli, bohuzial...aj ked tu byvam a dotyka sa to aj mna, tak len nech si to vyzeru volici vsetkych tychto debilov..prezidentske volby vyhra Pellegrini a skaza bude dokoncena, neviem, co ptm budem robit
Velka skoda je, ze Pellegrini sa odmieta zucastnovat debat, dufala som, ze ho tam Korcok s Matovicom.roznesu na kopytach, ale zrejme to pochopil tiez a vytrvalo sa vyhyba verejnej diskusii, tymto padom je cela Korcokova iniciativa odohravajuca sa na instagrame k nicomu, lebo starsia generacia to neuvidi..
Samozrejme, že to môže a bude mať následky.
Kto o svojich spojencoch v čase vojny tvrdí, že podporujú zabíjanie Slovanov. Pardon, ale prečo by nám tí spojenci mali garantovať bezpečnosti záruky, keď sme ich v čase vojny zradili?
Takto masírovať verejnú mienku proti EU a NATO... Aby to jedného dňa neskončilo úspešným referendom o vystúpení z EU. V Uk to bolo možné, prečo by nám nemohol hroziť rovnaký scenár? 🥲
A to ani nespomínam ekonomickú stránku, ak skrachujeme, tak z toho sa budeme vyhrabavať veľmi dlho.
Ešte nikde nie je zaručené, že vláda predsa len neuspeje s tym dodrbanim právneho štátu a nepretlači nejako trestný zakon pre zlodejov....
A dalo by sa menovať dalej....
Ale, napriek tomu... Ja tu ešte stále chcem ostať a veriť v nejaký zázrak 🥲
No kde asi, som rada, ze tam nezijem a rodicia maju stale ponuku ist zit k nam. Za chvilku budeme taka hanba v ramci EU, ze iba prezliekame kabaty. Osobne si myslim, ze keby nie sme v EU a NATO, tak uz mame bratrickov z Ruska davno doma a vitaju ich tam s nadsenim. Lebo to nie je iba par politikov, to je zial vela beznych ludi, co ich velebi. Lenze pod tymi dvoma organizaciami sme ako taka macicka v bezpecnej prepravke. Ked macku vytiahnu u veterinara na stol, tak je neskoro mnaucat 😀
Ja ked si myslim, ze to uz nemoze byt horise, tak ma zakazdym presvedci tento stat o opaku. Myslim, ze si tento trend este dlho ponechame...len kedy dosiahneme strop, ktory otvori nasmu narodu konecne oci? Len ci to uz potom v tej faze bude vobec mozne zvratit spat...
@barbora0308 presne, vzdy si poviem, ze horsie uz nemozu spravit, zial toto co nam vladne dokaze prekvapit kazdy jeden den. A odkedy su pri moci este nespravili nic pozitivne
(kto nieco take zaznamenal, nech mi to napise, aby som im, nedajboze nespravodlivo, nekrivdila)
Presne, tiež by som chcela počuť aspoň o 1 pozitívnej veci, ktorú urobili😂 inak ja si myslím, že aj teraz keď sme už zhrozene, tak ani zďaleka sa tu neudiali tie najhoršie veci ktoré plánujú 😂 táto pomsta štátu ešte len začína aj keď uz dnes je to neuveriteľné
Myslela som si, ze fasizmus, komunizmus a meciarizmus nas narod dostatocne poucili. Zial hlboko som sa mylila.
No, myslela som, že veď to nejako prečkáme, snáď sa podaria aj nejaké predcasne voľby atď...ale je to teda fakt zle. Až sa človek boji otvoriť správy po pol dni.
@adrianap83 ale keď pozriete na prieskumy tak predčasne voľby situaciu nezlepšia. Aj keby voľby dopadli podobne, opozícia to neposklada, chyba tolko percent co mal Hlas, bohužiaľ
@adrianap83 tu pomoze len vymena volicov. Pred volbami som toto napisala, skoro ma vechtami ubili, ale zial je to tak. A co je najhorsie, na tu vymenu budeme cakat desiatky rokov, pretoze Smero-Hlas ma gro volicskej zakladne v kategorii 40+ a ti su s tym co sa deje maximalne spokojni, pretoze tym svojim veria a za vsetky tie sracky, do ktorych nas dostavaju ich este aj pochvalia.
Ja som inak stratila nádej, keď som zistila, že aj u nás vo firme 30tnici volili smerohlas 🙃
Mám takmer 26 rokov, a rozmýšľam, či tu mám zostať ešte 2 roky a dokončiť maturitu alebo sa zbaliť a ísť do zahraničia. Pravdupovediac, nemám chuť tu zostať ani jeden deň.
Tak toto je veľmi diskutabilná téma ale odpoviem v krátkosti na tvoj nadpis : Slovensko smeruje do preč 🙂 😢 Keď vidím ako mladí ľudia odchádzajú radšej do zahraničia na úkor svojho času s rodinami, je mi z toho veľmi smutno.
@jaaankaaaa jaj ved nie hneď, to vidím ze by to bolo kontraproduktívne. Možno sa ľuďom.otvoria oči. Zrušia nám fondy - 80% verejných výdavkov a ešte len potom sa zobudia. Atď. Nerozpisujem ďalej.
Vedela som, že to nebude po pol roku...ale každý mesiac, tyžden sa počíta.
Ja si nemyslím, že by malo Slovensko v zahraničí zlé meno. Neviem kam smeruje Slovensko. Jedno ale viem a to, že ústavný súd vie čo robí. A to je veľká nádej.
Pamätáš, ako sme v škole počas dejepisu mali tému "Nástup nacizmu k moci"? Tam leží odpoveď na to, kam smerujeme.
@bloger mylis sa, uz davno nemame dobre meno a tato vlada za necely polrok pokazila (vedela by som pouzit vystiznejsi vyraz, ale boli sme upozorneni v inej debate, ze nemame urazat ani tych co nedebatuju) aj to malo co sme este mali. Len tak narychlo z poslednych tyzdnov co si spomeniem:
- mnohi vrcholni predstavitelia roznych statov navstivili Kyjev, nas sudruh Zlatousty radsej siel len do Uzhorodu
- ziaden diplomat nerokuje s ruskymi ministrami, pan Blanar vedie bilateralne rozhovory s Lavrovom
- ziaden slusny a charakterny politik neposkytuje rozhovory ruskej statnej televizii, Blaha si v nej spravil vlastnu reportaz
Chceme este viac hanby?
Ja som počúval, že máme hlavne na Ukrajine dobré meno. A to ako si vážia pomoc Slovenska.
Odist by som naozaj nechcela, uz len kvoli tomu podnikaniu a rodine co tu mam, ale ktovie. Nechcem sa hanbit za krajinu, v ktorej zijem.
Ja mam v okoli najma ludi, ktori smerohlas nevolili, az teda na par, a ti argumentovali pred volbami tym, ze hlas je "iny" ako smer. To je teraz uz jasne ze nie, ze je taky isty, a po prezidentskych volbach sa to ukaze uz uplne. Uz v podstate ani nedavam sancu tomu, ze ich vyhra niekto iny ako Pellegrini.
Mozno zatial este nemame v zahranici AZ take zle meno, ale sme k nemu na najlepsej ceste, vid postoj CR. Prave to moze byt zaciatok, uz sa potom velmi lahko pridaju dalsie krajiny a celkovo sa teda zmeni ako nas vnimaju.

Smerujeme so smerom do Putinovej riti. Žiaľ