icon

Kastrácia fenky

lienkalenka29
2. mar 2021

Dobry vecer, chcem sa opytat bojim sa o svoju fenku ma kastraciu za sebou ma 7rokov a este k tomu mala vypadnutu maternicu odb. povedane prolaps, ktory sme museli tiez dat odstranit zverolekar povedal, ze sa dlhsie bude zotavovat, ale chcem vediet vas nazor ako ste vy toro prezivali. Ja som z toho mimo.. Zatial je nekludna nie ako niekto pise, ze cely den prespi fenka tak moja nie maloco naspala vkuse sa budi.. Bud knuci od bolesti alebo si sadne na zadok a nechce sa pohnut. Neviem ci to z tej bolesti aj ked jej davame vsetky lieky nezaberá to zatial. A to sme aj dokonca volali na veterinu. 😏 Dost krvaca a veterinar povedal, ze je to v poruakdu, ze sa tak ccisti maternica. 😔 Neviem ako to budem prezivat som zúfalá z toho. Keby som vedela, ze ju to bude tak boliet tak jej to nedam ani robit. 😪 Zatial ani von nebola vypisat sa tak neviem ci vlastne zajtra bude.. Chuda..a to este nai nejedla ani nepila co sa dalo cakat este.. Ale dal jej na tu ranu naplast a este aj oblecko take. Neviem ako tu naplast mam dat dole ked si to neda a to uz zajtra na druhy den jej ro mam dat dole.. Co si myslite je to potrebné dat hned na druhy den dat prec ci by ste pockali na mojom mieste? Ma niekto a tymto skusenost? Viete mi poradit ako jje to mam dat dole tak aby to velmi nebolelo? Vďaka všetkým ktorý sa zapoja za odpoveď.

teleskop
2. mar 2021

@lienkalenka29 KONZULTACIA S VETERINAROM!!!!!!!!!!!!ON JU KASTROVAL ON POZNA JEJ ZDRAVOTNY STAV

beata_k
Odpoveď bola odstránená
1xenia1
2. mar 2021

Určite čakať, daj to dole až vtedy kedy nakázal lekár. Niektorí to znášajú lepšie, iný horšie. Ale nejde mi do hlavy ako sa jej môže čistiť maternica keď si napísala že bola na kastrácii. Ak bude krvácať zobrala by som ju späť na veterinu.

lienkalenka29
autor
3. mar 2021

@1xenia1 ta tak mi povedal, ze sa cisti maternica co bolo po operácii, ze to sa vie vycistit tak mu len verim, ze je to tak..ako my sme jej daly odstranit ja prolaps na maternici kedze mala vypadnutu maternicu preto sme aj muslei podstupit kastraciu. Vraj inu moznost nemala.. Ale uz aj vecer pila vodu snad dnes jej bude o cosi lepsie.. Ale zatial s anepyta von curat tak neviem ci to tak moze byt a kedy s nou ist.. 😔 Este je ubolena dost

lienkalenka29
autor
3. mar 2021

A co som zabudla napisat dolezite tak ma odstranenu maternicu plus prolaps maternice a zobrali jej len jedno vajicko druhe jej nechal pretoze je pribratejsia a sa boji ze bude viac a viac priberat. Len držte palceky aby uz dnes pišala 🙏

nikiki29
3. mar 2021

@lienkalenka29 má za sebou kastráciu, ale maternicu nevybral?

nikiki29
3. mar 2021

@lienkalenka29 och teraz čítam posledný komentár 🤦🏻‍♀️ Ak je maternica odstránená a krvácanie je silnejšie ako za bežnú náplasť, určite treba volať veterinárovi.
Únava, nervozita, pobehovanie, kňučanie sú všetko normálne prejavy, každá to zvláda inak... ale treba ju dobre sledovať.

lobic
3. mar 2021

vsetko co sa ti nezda tak radsej konzultuj, je to uz dost vysoky vek na kastraciu, takze to cele treba mat tak povediac viac pod probnohladom

teleskop
3. mar 2021

@lienkalenka29 kolko hodin necikala????????????????

lienkalenka29
autor
6. mar 2021

@teleskop no uz cika konecne tak som sa bala o nu ale uz je to lepsie ma 5 den po tom.. A cikala na druhy den az prvý den vobec nesla tak ma to zarazilo ale ze je to normlane ze to tak maju..

lienkalenka29
autor
6. mar 2021

Ale co sa nam deje je, ze krvaca po sterilizacii ale take skor cistenie to je.. Krv je cista nema žiadne zrazeniny Davame jej kvapky od krvacania aj antibiotika uziva plus od bolesti kvapky ale ma niekto skusenosti s tym, ze kolko to bude trvat to docistenie kto ma ake s tym skusenosti? Ci ste tiez take mali?
Kedze nam veterinar nepovedal o tom ako dlho to trva len ze na stehy mame prísť za 14dni tak som neista a nechcem mu zakazdym vyvolavat.. Jazva sa jej hoji bez následkov tak som rada. Ma celu maternicu preč vdaka 😟

lienkalenka29
autor
6. mar 2021

@lobic volame mu dost casto ako mame to pod kontrolou.. Mala dobre vysledky krvi aj cistu maternicu len kvoli prolapsu sme museli toto urobit. 😏

lienkalenka29
autor
6. mar 2021

Prepacte neviem ako sa to da upraviť...
Ale este taky dodatok k tomu.. Nevieme presne ci to je z maternice alebo z prolapsu ktory jej odstranil ktorý jej vychadzal z maternice von. Ak ma niekto takz skúsenosť ako ja napis vdaka vsetkym za odpovede 🍀

lienkalenka29
autor
6. mar 2021

@beata_k uz sme to úspešne zvladli.. Ale nemuseli sme nic robit jej žiadne stresy.. Nechali sme jej to na 3 den nie na 2 den ako vravel doktor predsa mala tazsiu operaciu sam doktor vravel.. a v pohode ako sme odstranovali oblecko tak same sa to odlepilo. Tak sme taky šťastný ze nemusime jej robit dalsi stres.. 😊 A dakujem za odpoved

beata_k
Odpoveď bola odstránená
lienkalenka29
autor
7. mar 2021

@beata_k ale co ma zarazilo je ze ma 5den po ako prvy den nepocitam lebo to nic nepapala..ale dnes bola som zaskocena, ze nepotrebuje vela ist vonku vydrzi az 8hod je to normalne? Neviem noo.. A aj malo pije vodu za cely den vypije asi cca pohar vody.. 😐

beata_k
Odpoveď bola odstránená
lienkalenka29
autor
8. mar 2021

@beata_k no veterinar ako dal jej probioticku pastu, ze ci nahodou ju nebolo z toho, ze nemoze ist na velku potrebu.. A dali sme jej vcera lenze sme spozorovali na nej priznaky, ze po strane velmi sa splasila a dnes vobec nechcela pit ani jest dokonca to co papala kuracie masko vedela tak hltavo hest a tweraz aj to odmieta.. A asi ju pravdepodobne bolelo brusko z toho tak sme jej to vysadili a uvdikme ci zajtra bude jest.. Snad uz áno ale ked je vonku spokojne si ide uz dokonca aj bez toho oblecka ldn ked ide domov je taka vystrašená este.. 😟

beata_k
Odpoveď bola odstránená
lienkalenka29
autor
9. mar 2021

@beata_k dakujem uz zacala papat.. Este stehy nas cakaju a uz potom snad vsetko bude v normale ☺️

beata_k
Odpoveď bola odstránená