icon

Kastrácia mačky po pôrode.

lucka12399
16. júl 2019

Ahojte, mame vonkajšiu mačku ktorá má niečo malo cez rok. Mesiac dozadu mala mačatká, no keďže už ďalšie mačatá nechceme, rozmýšláme nad kastráciou. No ale napadlo ma, či už je možné mačku dať vykastrovať, keď vlastne pred mesiacom porodila.. je treba ešte čakať nejaký čas? Alebo môžme už teraz?

Strana
z2
0silvia0
Autor odpoveď zmazal
luba41
5. aug 2019

@0silvia0 takto ťažko..videla si ich s modrými očkami? tie menia tak v 6 tich týždnoch..takže cca 8 týždnov?..

0silvia0
5. aug 2019

@luba41 no ja si tiež myslím, že môžu mať tých 8 týždňov. Nepamätám si ich s modrými očkami, ale je to možné, nedali sa veľmi zblízka vtedy obzerať kvôli tej plachosti.

ivetka2
11. júl 2020

@marguay to bych sa nespoliehala, sú aktívnejšie aj menej aktívnejšie mačky. Naša bola v ruji 10 dní po pôrode a potom každé dva týždne.
Strašne. Cakali sme 8 týždňov do kastracie

bubuzu
10. aug 2021

@luba41 ahoj,nasla som tu info,ze obcas davas kastrovat poulicne macky,ako to robis?mame vonkajsiu macku,rada by som jej vecer dala najest,zavrela je na noc,aby uz nikde nezrala a rano na lacno s nou isla na kastraciu.len teda vyvstava mi tam otazka-co s vyvencenim?ak jej bude rano treba,ci asi bude,ako to vyriesit?ked ju pustim,zdrhne.piesok macaci nemam.ako to robis ty?

akvi
10. aug 2021

@bubuzu nemusí byť mačací piesok, daj jej do nejake nádoby obyčajný, aj sypka hlina je ok. Ona prirodzene bude hľadať miesto, kde sa dá hrabať.

taskataska
10. aug 2021

@bubuzu ved kup kockolit a vyrob provizorne wc z nejakeho lavora predsa, ak uz nechces kupovat macacie

bubuzu
10. aug 2021

@taskataska nejde o kupovanie, mam obyc.piesok a ten by urcite stacil,ale kedze je to vonkajsia macka, potrebujem ju na noc odchytit,aby uz v noci nezrala.cize bude cez noc v prepravke,tam nie je miesto na piesok, ak by som ju rano trebars pustila v kupelni a dala jej tam nadobku s pieskom,je mozne,ze bude v strese a neda to tam,vonku zdrhne.v noci nemoze byt v dome,lebo tu je pes a male dietata a ona urcite bude vymnaukavat za slobodou...volala som s veterinarom,vraj jej mam dat do prepravky handricku a ked jen bude treba,da to tam..

0silvia0
10. aug 2021

@bubuzu nemozes ju zatvorit na celu noc do kupelne, garaze? Aj tym veckom? Rano sup do prepravky a k veterinarovi. Nenechavaj ju celu noc v prepravke, bude vystresovana.

luba41
10. aug 2021

@bubuzu ked sa nedá inak, tak aj zatvorit do prepravky na noc..ale odtial sa bude tiež dobýjat a mraučať..kup nepremokavé podložky - tie prebalovacie a to jej daj dovnutra..a hlavne už neotvárat, až u veterinára..

lussy9
10. máj 2023

@lucka12399 po 4 týždňoch by som už nečakala samozrejme ak už dokážu samé papať. Pretože môže ostať znovu kotna.

romanadam1626
13. aug 2023

@ivetka2 aj naša mala tiež v šiestom tyzdni od pôrodu mačiatok ďaľšiu ruju. A keď mali mačiatka 6-7 tyždňov, porodila ďalšie . Šikovnica je to 😉 Nechapem ako to stíha všetko,tá naša cica obyčajná tigrovaná.
a všetky ma tie mačence krásne, zdravé vymojkané.
Aj tým tromesačným dáva občas napiť materského mlieka

romanadam1626
13. aug 2023

@romanadam1626 nie nie, keď mali mačiatka 3 mesiace ,porodila koncom júla dalsie .
Takze presne 3 mesiace po porode prvých mačiatok.
Najmenšie majú teraz 2 tyzdne .
A tie vacsie 3 a pol mesiaca.
Vsetky sú zdravé a krasne 🙂🙏

Strana
z2