Kastrácia mačky po pôrode.
Ahojte, mame vonkajšiu mačku ktorá má niečo malo cez rok. Mesiac dozadu mala mačatká, no keďže už ďalšie mačatá nechceme, rozmýšláme nad kastráciou. No ale napadlo ma, či už je možné mačku dať vykastrovať, keď vlastne pred mesiacom porodila.. je treba ešte čakať nejaký čas? Alebo môžme už teraz?
@luba41 ahoj,nasla som tu info,ze obcas davas kastrovat poulicne macky,ako to robis?mame vonkajsiu macku,rada by som jej vecer dala najest,zavrela je na noc,aby uz nikde nezrala a rano na lacno s nou isla na kastraciu.len teda vyvstava mi tam otazka-co s vyvencenim?ak jej bude rano treba,ci asi bude,ako to vyriesit?ked ju pustim,zdrhne.piesok macaci nemam.ako to robis ty?
@bubuzu ved kup kockolit a vyrob provizorne wc z nejakeho lavora predsa, ak uz nechces kupovat macacie
@taskataska nejde o kupovanie, mam obyc.piesok a ten by urcite stacil,ale kedze je to vonkajsia macka, potrebujem ju na noc odchytit,aby uz v noci nezrala.cize bude cez noc v prepravke,tam nie je miesto na piesok, ak by som ju rano trebars pustila v kupelni a dala jej tam nadobku s pieskom,je mozne,ze bude v strese a neda to tam,vonku zdrhne.v noci nemoze byt v dome,lebo tu je pes a male dietata a ona urcite bude vymnaukavat za slobodou...volala som s veterinarom,vraj jej mam dat do prepravky handricku a ked jen bude treba,da to tam..
@lucka12399 po 4 týždňoch by som už nečakala samozrejme ak už dokážu samé papať. Pretože môže ostať znovu kotna.
@ivetka2 aj naša mala tiež v šiestom tyzdni od pôrodu mačiatok ďaľšiu ruju. A keď mali mačiatka 6-7 tyždňov, porodila ďalšie . Šikovnica je to 😉 Nechapem ako to stíha všetko,tá naša cica obyčajná tigrovaná.
a všetky ma tie mačence krásne, zdravé vymojkané.
Aj tým tromesačným dáva občas napiť materského mlieka
@romanadam1626 nie nie, keď mali mačiatka 3 mesiace ,porodila koncom júla dalsie .
Takze presne 3 mesiace po porode prvých mačiatok.
Najmenšie majú teraz 2 tyzdne .
A tie vacsie 3 a pol mesiaca.
Vsetky sú zdravé a krasne 🙂🙏