icon

Kauza Kramný: Diskusia a nové pohľady na prípad z Egypta

19. júl 2024

Otváram diskusiu na túto tému, pre mňa je tento prípad roky niečo čo ma zaujíma ako to v skutočnosti naozaj bolo. Prešla som si už viacero vecí, teraz je aj dokument o tomto celom. Kto nevie zahynuli na dovolenke v Egypte v 2013 dcéra s mamou, prežil manžel, otec.
Čo si o tom myslite vy? Ako niekto kto má napozeranych veľa truecrime v ňom vidím vinníka, ale som zvedavá na iné pohľady. 🙂

vevesh
22. júl 2024

@banderaska29
@maciatkolulu v zaludku nasli obom cierny vypaleny flek, ktory svedci o podanej otrave, inak bol zaludok prazdny. Iba v hrubom creve bola rozlozena zlto-zelena tekutina. (Zvracat teda zvracali, hnacky nemali). Toxikologia nepreukazala u nich nic podozrive, ale jed sa vie dokazat len vtedy, ked vies akym jedom boli otravene a robis priamo testy nan, tu nenasli ziadnu indikaciu cim by mohli byt otravene. Lieky, ktore boli na izbe, by nezapricinili smrt otravou. Egyptania tvrdia, ze boli otravene, elektricky prud vylucili, lebo nenasli vstupny a vystupny bod plus organy neboli v takom stave ako po zasahu prudom (tam bolo nieco s cievami a plucami, ale tie boli u obeti v normalnom stave). Ale obe obete maly identicky nahnedly flak na lavom alebo pravom stehne o priemere 2,5cm a povod tejto podliatiny nie je znamy ani jednej strane. To, ze boli zasiahnute prudom, tvrdi ceska strana, ktora vysvetluje toto podliatinami na zatylku (ktore ale obete v egypte nemali podla fotodokazov a teda egyptska strana sa odvolava na poskodenie tiel pri transporte). A ako hlavny dokaz na zasiahnutie prudom opisuju rozvetvene cievy v hrudnej oblasti a zmenena struktura osrdcovnika (z tenkeho svalu sa stala "makka mazglanina"), co egyptska strana zamieta a ze to nie je jednoznacny dokaz pre zasiahnutie prudom a takyto znak vie zapricinit aj jed. Plus pochybenie je, ze cesi dali sudne znicit vzorky tkaniv obeti ako nepotrebne na dalsie preskumanie...

banderaska29
22. júl 2024

@vevesh inak k tým 2,5cm fľakom na stehne je práve písané - kuk moju predošlú správu, tam som poslala záznamy z pitiev, všetky lekárske správy, naozaj fakta - a k tým modrinm dali záver, že pravdepodobne to bola bežná modrina, ktorá nemala súvis so smrťou.

vevesh
22. júl 2024

@banderaska29 to som citala, ale neexistuje ze obe na rovnakom mieste rovnaka modrina. Podla mna ich niecim tyral alebo pridrziaval nejakou tycou. Ale toto sa uz nedozvieme.

banderaska29
22. júl 2024

@vevesh lenže to by mali aj iné známky poranenia, keby to bolo nejake tyranie, im na tele nenašli fakt žiadne známky tyrania... na chrbte (A vidiet to aj na foto tej moniky, dieťa neuverejnili) je vidieť známky popálenin a podľa toho vraj uzavreli aj prípad, že to bol zásah elekt. prúdom, ale je to tak ako hovoríš, to, ako a čo sa naozaj stalo, sa už nikdy nedozvieme.

vevesh
22. júl 2024

@banderaska29 no to je dost otazne, ci sa nestalo pri transporte, kedze na egyptskych fotkach ziadne popaleniny nie su a oni na toto aj davali pozor. Ako som uz vysie pisala, moj dojem z toho je, ze "vies ako si zabil, ale nevies to dokazat, aby si sa neusvedcil" a podla mna elektrickym prudom ich kramny nezabil...

banderaska29
22. júl 2024

@vevesh je to otázne, ja tiež neviem povedať, čo si o tom presne myslím. Egypt je celkovo krajina, kde pre európana sa otráviť nie je nejak náročné, ale zasa nakoľko percent to moze byt smrtelné je tiež otázne. ja si pamätám na online súdne procesy, sledovala som to v tej dobe fakt minútu po minúte a viem, že jeho výpovede boli občas mätúce, no vždy a až doteraz tvrdí, že je nevinný.

vevesh
22. júl 2024

@banderaska29 skor ide o to, ze ked umrie europan v danej krajine, tak si s pitvou a okolo toho davaju extra zalezat. A takisto co sa tyka otravy jedlom (inou latkou), tiez si davaju zalezat, lebo by im pri takomto incidente znicilo prijmy.

vierka0508
22. júl 2024

@enmery posles link prosim?

simonetta2910
22. júl 2024

Ahoj narazila som na tvoju diskusiu. Tiez sledujem tento pripad od zaciatku, obcas sa mi rozum zastavi co vsetko dokazu ludia navymyslat. Jedna ze im hodil do vane fen, dalsia ze ich zabil s drotmi od nocneho stolika no proste takychto " teorii" je vela. Ja sa nepriklanam k tomu ze ich zabil nakolko v tom case v Egypte zomrelo viacero ludi- turistov za neznamych okolnosti aj to treba brat do uvahy ale tomu sa media moc nevenovali. Za dalsie tie znalecke posudky to je cisty nonses. Egyptsky lekar vystudovany podotykam v Prahe urcil pricinu smrti otravov nakolko pti prvom pitvani tiel mali rozleptane zaludky. Su snimky obidboch tiel na ktorych nieje stopa po zasiahnutim el. prudom. Teoria o el. Prude prisla az neskor od inych znalcov z Ostravy ktori aj upravili fotografie srdca. Za dalsie obhajoba si chcela dat vypracovat znal.posudok na srdce matky to bolo zahadne zlikvidovane. Je vela nejasnosti. A to ze sa spraval divne po ich smrti ?ano nikto nevie ako by sa spraval pod vplyvom antidepresiv. Kazdy mame inu mimiku tvare niekomu sme sympaticky niekomu nie. Neobhajujem ho len nebol spravodlivy proces v jeho pripade. Je tu moznost ze to spravil ale ja sa k nej moc nepriklanam lebo niesu ziadne priame dokazy. Odsudilo ho za nepriame. Ano spraval sa zvlastne to o tom po tom ale to neznamena ze to musel urobit.

dadka1997
22. júl 2024

Už len tie jeho uškery na zaznamoch a videach, ide z neho niečo veľmi zlé.. no smutne je, co sa stalo maminke a dcérke :(

Ale inač by mohli natočiť aj prípad Judita.. lebo su na to dva rôzne pohľady, na jednej strane sa mi nechce verit, že by to take dievcatko ako ona spravilo, ale na druhej strane tie dokazy a telefonaty ktore su aj na yt hovoria o inom

maminkadeticiek
22. júl 2024

Pamatam si dokonca nielen tu kauzu,ale aj reportaz v spravach,kde rozpraval hned ako sa to stalo.Okamzite som povedala ze ich zabil on,tak sa nesprava a nerozprava clovek ktory prisiel o manzelku a dieta.

natalia2007
22. júl 2024

Inak na youtbe ta baba krimi pribehy to perfektne vyrozpravala celu kauzu.

lubhomira
22. júl 2024

@natalia2007 Ahoj, prosím Ťa, nevedela by si dať na toto jej video link? Ja ju sledujem, ale akosi to medzi jej videami neviem nájsť... ďakujem 🍀🥹

natalia2007
22. júl 2024

@lubhomira zauimave uz to tam nemozem najst ani ja 🫣 ale aj toto som pocuvala

https://www.youtube.com/watch?v=Alu4oKvTU80
ruza123
23. júl 2024

@natalia2007 ona ma kauzu Kramny len na Patreone, treba si predplatit..

srdeenko19
23. júl 2024

Krimi pribehy musela Kramneho stiahnuť pre verejnosť. Neviem prečo. Je len na patreone za poplatok.

namina
23. júl 2024

Za mňa ani Judita nie je jednoznačný prípad , pretože viac doj...ať to policia, vyšetrovatelia snáď ani nemohli

fineta
23. júl 2024

Netušila som, že je o tom dokument. Ale tiez neviem co si o tom mysliet. Chvíľkami som bola presvedčená, ze je vinnik on (manzel/otec), ale stále tam je nejake to "ale" 🤔

marsmykkok
24. júl 2024

Mňa zarazilo to, že každé 2 hodiny chodil s ním ten animátor do nemocnice a tam mu vraj dávali niečo na ukludnenie. Čo si o tomto myslíte? Možno aj zdravotníci? Lebo ja čo viem tak na Slovensku tak ak človeku niekto umrie a nezvláda to tak dostane maximálne raz injekciu v nemocnici a domov xanax alebo neurol čo berie 2 krát denne. Čo to boli za lieky že mu ich normálne nepredpísali a nedali na hotel? Ak sa báli že sa otrávi mohol ich prebrať animátor čo s ním celý čas bol a dávať mu po jednej podľa predpisu. Ak to bolo niečo silnejšie ako ten xanax, niečo čo sa dá len v nemocnici je to ok podávať to niekomu celý deň každé 2 hodiny veľa dní po sebe?

leo2019
25. júl 2024

@vevesh sociopat ak vytlači spomienku na daný incident tak na detektory lži uspeje. Pretože v jeho vedomi toto nespravil a taka bude aj reakcia jej tela. Rodicia naschvál urobili stranku lebo vedeli ze fakty sú proti ním. Čiže jedine co ostalo je urobiť mediálny nátlak na sudcu a zpochybnit tak celý proces. Judita ho zabila to je proste holý fakt. Motív môže a nemusi byť. Tak ako to tu už niekto odprezentoval oni sa chytajú proste drobnosti ktoré reálne nedokážu zvrátiť fakty ktoré sú a ako sa hovorí topiaci sa aj slamky chytá. Vražda v afekte nieje výnimka a nieje to prvá takáto vražda ktorú súd riešil.

kocurikpupcek
25. júl 2024

@leo2019 napríklad chýbajúca rohožka a podobne

autor
26. júl 2024

No čo ženy, už je dopozeraná dnešná časť?

jakubjakovae
26. júl 2024

Akurát pozerám

jakubjakovae
26. júl 2024

Už tie dva hroby naháňajú hrôzu.....

autor
26. júl 2024

@jakubjakovae No stále nerozumiem, ale jeho matka mi príde ako dobrá ..... S otázkou kde daju Petra no tak samozrejme k jeho manželke ktorá je po smrti a všetci obvinuju Petra. Určite je to skvelý nápad 😄 Hlavne keď sa na jej adresu vyjadrila vždy škaredo a otrasne a podprahovo podsuva aby peter znel lepšie ako manželka...

jakubjakovae
27. júl 2024

Mne príde petrova mama divná, presne ako on.
A ako píšeš, Petra stále obhajuje a na Moniku nemajú dobrého slova

autor
27. júl 2024

@jakubjakovae Vadí mi obhajoba, že mal hneď milenku a ona to berie veď je mladý, či vety mali sme Moniku radi, ALE bola taka hentaka onaka... Ano, ale ak ťa upodozrieva niekto z vraždy tak sa snažíš aspoň chvíľu byť sám a nehľadať milenky. Páčila sa mu pozornosť. K tomu ako chcel majetky a divil sa, že jej rodina nechcela ustúpiť (no ani ja by som neustupila voči podozrivému)
Inak z otca Petra mám ironicky opačný názor než z matky, on je ticho a ak, tak má také neutrálne pocity, príde mi, že nemá rovnaký názor ako jeho žena...

hefo
27. júl 2024

"Ano, ale ak ťa upodozrieva niekto z vraždy tak sa snažíš aspoň chvíľu byť sám a nehľadať milenky."
To je práve ten "ľudový" pohľad, ktorý berie obvinenému body, ale nič to nedokazuje.

yvanielka
28. júl 2024

@simonetta2910 ahoj, máš nejaké info k tým viacerým mŕtvym turistom? Lebo ja som našla len že zomreli tiež v Hurgade manželia ale až v roku 2018, úplne zdraví, boli na dovolenke s rodinou