Kauza Kramný: Diskusia a nové pohľady na prípad z Egypta
Otváram diskusiu na túto tému, pre mňa je tento prípad roky niečo čo ma zaujíma ako to v skutočnosti naozaj bolo. Prešla som si už viacero vecí, teraz je aj dokument o tomto celom. Kto nevie zahynuli na dovolenke v Egypte v 2013 dcéra s mamou, prežil manžel, otec.
Čo si o tom myslite vy? Ako niekto kto má napozeranych veľa truecrime v ňom vidím vinníka, ale som zvedavá na iné pohľady. 🙂
@enmery fuj akurat som o nom a o tom docitala je mi z toho fakt zle chudatka vsetci 😭
Tak za mňa Kauza Kramny a jej sfilmovanie skôr pôsobí skutočne ze je nevinný a ak zobrazuje realitu cele zle, osobne nepovažujem Egypt za zaostalu krajinu, sú len iní, verím ze ak ich pitval riaditeľ ústavu nebol to idiot a ak niekto tvrdí že to chceli zamiest pod koberec lebo nechceli aby sa o tom rozprávalo, naopak ja si myslím ze si ho len nedovolili obviniť lebo nemali dostatok dôkazov. Detto viac mi prídu logické závery pitvy v Egypte ako v CR, niesom patolog ale predpokladám ze čím viac času prejde a čím viac sa s telom nakladá tým sú dôkazy menej hodnoverne .... za mňa klobuk dole pred jeho rodičmi vyzerajú byt ferovi ľudia.... a úplne som zhnusena z toho redaktora Blesku brrrrr 🤢
Ja si myslím že je nevinný neviem prečo mám z toho taký pocit z tých nekonečných a rozdielnych posudkou, ale to vie len Boh a on... taktiež som narazila na tvrdenie že Monika ho podvádzala a provokovala nuž neviem ale nedivila by som sa lebo dosť tak vyznela z tých fotografii a robiť svätých zo zosnulých je ľudská klasika haha nemám viac čo ku tomu dodať.
Podľa mňa to jednoznačne urobil on. Práve som dopozerala 5.cast Kauza Kramny na Voyo. Keby ako on tvrdil, že boli otrávení, tak by vracali, preháňalo ich, a určite by kontaktovali lekára. To neurobili. V izbe boli len oni traja. Takže nikto iný ich nemohol zabiť.
Áno posudky sa niekde líšia či ich zabil elektricky prúd alebo otrava. To ani ja neviem posúdiť ale viem že to určite urobil on, keďže s nimi nikto iný nebol. On potom tiež nevracal, nikto iný z hotela nebol otrávený. Asi Zistil, že ho podvádza a chcel sa jej pomstiť a bohužiaľ dcérka bola svedok, takže musel zabiť aj ju.
A to ako sa vyjadroval na kamery a ešte keď sa pýtal toho redaktora, že či dosť prejavuje emócie. Akože halooo 😅😅 nechápem ako si niekto môže myslieť, že je nevinný. Ešte aj jeho sestra je proti nemu. Na konci toho dokumentu to bolo spomenuté. A matka si jasne že bude zastavať svoje dieťa.
@kik2022 Bud mu na dcere nezalezalo, a ked uz, tak chcel rovno novy slobodny zivot. Tak sa zbavil aj dietata.
Alebo sa otravila s mamou omylom (trebars vypila to iste), a ked uz sa stalo, nechal to tak. Bol prilis zbabely, aby to riesil a zachranoval iba svoj zadok. Inak by sa prezradil.
Uprimne som z neho cely cas (uz vtedy, ked sa to vysetrovalo pred rokmi) mala dojem, ze nielen smrt manzelky, ale dokonca ani vlastnej dcery ho vobec netrapi.
@moonlight1210 To, že ho smrť manželky ani dcéry netrápi, je síce prasačina, ale trestné to nie je...
Mne proces s Kramným pripadá tak, že síce s najväčšou pravdepodobnosťou odsúdili pravého, ale spôsob dokazovania bol mimo štandardov európskeho právneho štátu dnešnej doby...
@sofia1979 žeby miestny a "náboženstvo"? https://svet.sme.sk/c/2689854/chronologia-teror... https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/359707-uto... Prečo si myslíš, že sú rezorty uzatvorené a strážené v takýchto krajinách? Kľudne sa nejaká taká osoba mohla dostať medzi zamestnancov a nevraždiť zbraňou alebo takto. A vieš čo by sa stalo keby vyjde na povrch že by vraždil zamestnanec hotela? Tento velikánsky hotel by skončil-nik by nešiel do hotela kde otrávili matku s malou dcérou a ovplyvnilo by to aj celkovo záujem o dovolenku v Egypte.
@marsmykkok aký zamestnanec hotela? Veď boli len oni traja na izbe. Nikto iný.
@marsmykkok netvrdim, že tvoja verzia by nebola reálna, no v každom prípade Kramny mal motív neskutočne žiarlil na svoju ženu nezabudni, že šli na dovcu niečo napravovat podľa mňa mal úplne premyslene, že práve tam do takej krajiny, kde aj to vyšetrovanie tak nedokonalé hralo v jeho prospech. Odporúčam pozri si to fakt sleduj počúvaj toho muža,, ako sa obranuje
@kik2022 napríklad že im dal niečo do pitia?
@sofia1979 videla som. O ňom nemám veľkú mienku, ale to že im to nefungovalo vo vzťahu nerobí z neho vraha. Dôkazy riadne neboli, odsúdili ho preto, že na ňu žiarlil
@marsmykkok tak cielom teroristickych utokov je zabit co najviac ludi, kym nezabiju teroristu alebo sa kvoli ohrozeniu nezabije sam. ak by boli obetami terorisrickeho utoku otravou, tak by neboli jedine v tom hoteli otravene. a este som nepocula o teror. utoku, ku ktoremu by sa teroristi hrdo nepriznali. ved to je cielom, aby sa o nich vedelo a ludia sa bali.
@vevesh tak to je sila, nepoznala som tento prípad v noci som si to čítala, dobodať si dve deti kvôli poistke... Ten muž bol určite komplic, len teda keby ho praskne priznala by aj svoju vinu, nie? Je tam veľa nezrovnalostí, obranu má ako "naša" Judita, že tam bol akože niekto cudzí, ale teda aj tá ponožka niekde pohodená mohol ju tam dať manžel kým ona volala 911, pes neštekal susedia nič nepočuli, svetlo na fotobunku sa im vonku nezaplo...a ten cudzí vinník by za sebou zavrel dvere? Alebo aká je jej obhajoba, prečo je to justičný omyl?
A ešte vravela, že jej podrezal ten cudzí človek krk keď sedela na gauči, ale jej krvou bol pokrytý kuchynský drez a okolie
@yvanielka ona to nespravila-podla mojho nazoru to spravil jej muz kvoli 250tisicovej poistke, ktoru na nu uzatvoril par tyzdnov pred tymto cinom. Ona mala na hrdle inac velmi hlboku jazvu, ktora jej o 2 milimetre minula tepnu a moze za to dakovat zlatej retiazke, co nosila na krku. Plus je pravacka a takuto hlboku ranu by si musela privodit lavou rukou, co tiez vyvracia teoriu, ze sa sama poranila. Ci si on niekoho najal (a pustil do domu) alebo sam, to je tazko po 30 rokoch hladat, i ked stale je jedna stopa-cudzi odtlacok s cudzou dna, ktora doteraz nebola preskumana. Ona bola odsudena na zaklade zatajenych udalosti-obzaloba povedala a, ale nepovedala b. Napriklad obzaloba presvedcila porotu, ze to urobila kvoli poistke, pretoze na chlapcov uzatvorili zivotnu poistku 2x 5000 dolarov. Ale uz nepovedal jej obhajca, ze jej muz uzatvoril zivotnu poistku na nu vo vyske 250tisic. Lenze on to ani nemohol povedat, kedze zastupoval ju aj jej muza sucasne🤐 plus je tam spackany vysetrovaci prepis, kde napriklad na otazku "urobili ste to", prepisovatelka napisala "ano", preskrtla to, napisala "nie"- takychto chyb je cez 20.000 v tom prepise, preto stat brani novemu pojednavaniu a ona sa musi odvolavat uz len na ten rozsudok. Ak by bol novy sud, do hodiny je von kvoli chybam. Co som citala, aj kvoli odskodneniu, kvoli chybam statu, vysetrovania, obhajoby- sice sedi v cele smrti, ale popravit ju nechcu, preto "len sedi" a len sa oddialuju terminy. Vsak uz ma zena 57 rokov, mozno cakaju, ze zomrie sama a hotovo a nikto sa nedovola pravdy....🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@chillibubble ja nehovorím, že sa to stalo. Ale teoreticky drbnúť v bedni môže každému, vid na SK napríklad prípad policajta čo dobil na smrť človeka v miestnosti kde sú kamery (to jasne dokazuje že mu preplo, lebo ako policajt keby rozmýšla urobí to mimo kamier ak už mal v sebe agresiu) A Monika bola všade centrom pozornosti a hlavne pozornosť mužov lákala a zvádzala ich, mohla nejakého zamestnanca podráždiť alebo zaujať negatívne a mohol jej dať niečo do pitia... A vieme aké sú deti, všetko chcú ochutnať, možno dala z toho napiť aj Klárke. A keby sa toto stane náhodou a nezmaria vyšetrovanie, tak ktorá rodina pôjde do Egypta na dovolenku ak tam trávia turistov hoci to by bolo len zlyhanie jednotlivca? Ale proste ľudia by volili iné destinácie a na pár rokov by Egypt prišiel o turistov.
Práveže som čítala že rana bola pomerne plytká, nebola porezaná od ucha k uchu ako uvádzala a jej telefonát na 911 je tiež zvláštny, skúsim si pozrieť ten dokument Last defense
A jeden cudzí odtlačok na stole v obývačke by mal dokázať čo.. veď jej odtlačky sa našli na nožoch ktorými boli chlapci zabití, naozaj vo veľa bodoch mi to pripomína Juditu
@yvanielka praveze nebola plytka, bola hlboka. To obzaloba uviedla, ze bola plytka, jej obhajca nezniesol ziadne namietky a ani ziadne dokazy na jej obhajobu, i ked mal a mohol...🤐 ten otlacok mal dokazat pritomnost 3 osoby v dome ci na mieste cinu, lebo bola tam aj krv deti, teda vznikol v obdobi casu okolo/po vrazde deti.
@vevesh ešte si to načítam je toho veľa ale prečo by cudzí človek ubodal dve pre neho cudzie malé deti takým krutým spôsobom, rany boli ako z afektu
Rana nebola hlboká, veď na krku máme tenkú kožu, že si skoro presekla tepnu je teda možné..aj keď je chránená určitými vrstvami kože, tuku, svalov.
Teda toto som čítala, okrem iného, na reddite je veľmi veľa o tom prípade, sú tiež podcasty, musím si vypočuť.
Zranenie Darlie Routier bolo blízko krčnej tepny (karotídy), ale ju úplne neprerezalo. Podľa lekárov, ktorí ju ošetrovali, rana zasiahla len povrchové vrstvy a karotídu minula iba o niekoľko milimetrov. Ak by bola karotída úplne prerezaná, znamenalo by to pravdepodobne smrť na masívne krvácanie, a to veľmi rýchlo.
Táto skutočnosť bola kľúčovým bodom v procese. Prokuratúra tvrdila, že rana bola úmyselne "naoko nebezpečná," aby Darlie vyvolala dojem, že bola napadnutá, ale že zároveň chcela minimalizovať riziko vlastného života. Obhajoba však oponovala, že rana bola dôkazom, že Darlie bola skutočne napadnutá.
Tento detail – presnosť a hĺbka rany – vyvoláva množstvo otázok a prispieva k pochybnostiam okolo prípadu. Jej zranenie bolo vážne, ale nebolo smrteľné, čo viedlo mnohých k otázkam o jeho pravdepodobnom úmysle.
@yvanielka ten cudzi clovek bol najaty manzelom, ktory je podla mna bud priamo vrahom alebo niekoho najal a vpustil do domu. Motiv ma (250tisic a minus 2 hladne krky a jeho zena je veeeeeelmi dobry motiv na vrazdu) , na mieste cinu bol, len ten cin nedokonali dobre-sa sekli o par mm...

@enmery tam mal dôvodov viac. Keďže bol žiarlivý narcis. Dieťa ma napadá iba to, že mohlo byt svedkom. Preto som aj napísala ze netvrdím na sto percent že to neurobil. Pretoto to aj roky rozdeľuje spoločnosť. Každopádne nech odpočívajú v pokoji. Čaute