icon

Každý mesiac sa niečo pokašle

1. sep 2022

Ta ktorá nemá chuť to čítať, poprípade si potrebuje do mňa hneď kopnúť nech rovno teraz odíde. Musím to už aspoň sem napísať lebo už ma fakt porazí. Nechápem čo sa nám deje ale behom 5 dní sa nám pokazili všetky 3 auta, pritom niesu to nejaké staré sračky.. Na jedno mame ešte lízing 450€ mesačne. Teraz mi pustila umývačka riadu. A chalp mi akurát zavolal ze spolupracovníci s ktorými prerabaju jeden dom ani jeden neprišli do roboty lebo ze ich to už nebaví tak sa vykaslali na neho a musí to všetko teraz dorobiť sam. V sobotu mame ísť na svadbu a ja zajtra ešte súrne potrebujem ísť nakúpiť nakoľko v sobotu čas nebude...lenže nemám auto, a dnes nám majú priviesť uhlie čiže ďalších 500€. Som v 7mom mesiaci a už mám toho fakt dosť. Není mesiaca aby sa niečo nepokaslalo. Minulý mesiac sme len 1500€ na všetky poistky a nedoplatky dávali. Teda co prišli po roku ako zúčtovanie za predchádzajúci rok. Ja mam len rodičak a snažím sa pri vyrábať z domu ale aj to už upadá úplne. Manžel sa živí predajom a za mesiac mal aj 4000€ no zrazu posledné dva mesiace vôbec nič tak preto zobrali tu fušku na stavbe... A ešte sa na neho vykaslali, teraz ak ró nedorobia do týždňa tak mu to ani nezaplatia. Baby je toto normálne ze sa naraz tak všetko kašle? Mali sme nasetrenych 10tis ze aspoň na začiatok keď začneme stavať svoj dom. No už odtiaľ ubúda lebo jednoducho sa "darí" a ja sa bojím dokedy takto vydržíme.

Strana
z2
doriiis
1. sep 2022

Ano pozname...a ked mas este rodinny dom,tak este aj to sa pokazi nieco na nom

zmrzlinka2021
1. sep 2022

Taky je zivot, taka je dospelost a proste je dobre sa naucit ze:
- istoty neexistuju (funguju len ako propaganda byvalych komunistov s cielom ziskat moc a peniaze, pre nich pravdaze)
- problemy su sucastou zivota a vzdy aj budu: mam problem, riesim, robim co mozem.
- vzdy je dobre maximalne odkladat peniaze na nepredvidave udalosti, aj nam sa x krat pokazilo auto a tie sumy boleli. Odporucam zit na mieste, kde mas dobre spoje, MHD
- 1500 eur na poistky a nedoplatky, mozno by bolo dobre aby si to viac rozpisala o co ide, lebo toto je brutal suma
- zvazit, ci ist do stavby domu, ci mate na to dostatok penazi a hlavne nervov
- brat zivot ako taku sinusoidu, raz sme hore, raz dole, niekedy sme aj dlhsie dole, ale vtedy sa mozeme vela veci naucit, moze nas to posunut v mnohych veciach, zocelit, budovat nase dobre vlastnosti
- a ak si veriaca, doverovat Bohu, ze je dobry a niet strachu, obav 🙂

autor
1. sep 2022

@zmrzlinka2021 doteraz za celé 4 roky s manželom sme nič takéto nemali, ano sem tam sa niečo pokazilo. Ale toto co sa deje už 2 mesiace je hrozne. Žijeme v malej dedine a MHD určite nie keďže tu autobus chodí raz/dva krát do dňa. Tých 1500 mam načo rozpisovať, jednoducho boli Birmovky, oslavy, plus tie poistky, nedoplatky... Čiže to bol riadny záťah, ale však čo, povedali sme si ze to nieje každý mesiac. No hop a zrazu už ďalší mesiac a znova nás oprava áut bude stáť rovnako možno aj viac. Auta potrebujeme lebo bez nich sme jednoducho stratení úplne. Plus všetky tie dvíhania cien to je niečo neskutocne

doriiis
1. sep 2022

@zmrzlinka2021 ..mozno pzp na auta a vseobecne poistky isli teraz brutaal hore.My sme museli tiez na vsetkych autach rusit stare pzp a vyberat nove.

autor
1. sep 2022

Každý mesiac si vždy odložíme peniaze no teraz už ťa možnosť nieje lebo ja som už šla na účte dokonca do mínusu len aby bolo všetko splatené na čas a nechodili mi ďalšie pokuty nedajboze

zuzubb007
1. sep 2022

Normalny zivot mna na tom nic neprekvapuje, nieste prvy ani posledny

simca06022011
1. sep 2022

V podnikani je to tak, raz je clovek hore a raz dole a dookola, treba si zvyknut. ked je dobre odkladat, ked je zle tahat z odlozeneho.
Sranda ze auta mame tak isto, naraz sa nam pokazili tri, umyvacka, pracka, susicka... vsetko v priebehu par tyzdnov v juni.... Nakupit si chod taxikom a kasli na to.

nadazdi
1. sep 2022

Ty si presne ukážkový príklad ,,aaaaa, na toto som si šetrila”.. jasne, naserie, ale predstav si, že sa toto stane niekomu kto žije z ruky do huby a absolútne nemá ani cent nazvyš.. ja pravidelne keď si odložím trochu viac 1 mesiac, tak další mesiac sa mi začne tlačiť osmička a 250€ len tak čau parky na stomatochirurgii.. šetriť na niečo, čo si chceš kúpiť je somarina, buď to kúp rovno, alebo na splátky a šetri si na tieto chvíle, alebo šetri si na niečo špeciálne a potom budeš len nasrata.. zvládnete to, držím palce

miskakyska
1. sep 2022

... sú to len veci😁kým nejde o život,ide o h0vno

autor
1. sep 2022

@nadazdi tak kto žije z ruky do huby zrejme nebude mať 3 auta..

@miskakyska jasne, len som sa potrebovala niekde vyventilovat

katkaseiner
1. sep 2022

Drzim palce, verim ze ta to este viac nasere ze si tehotna a hormony si robia este navyse roboty... nakupit zbehni taxikom (alebo poziadaj kamosku, mozno aj ona sa chysta nakupit, takto jej vlozis par eur na benzin).
Skus sa ukludnit, vsetko je riesitelne, ale verim ze to naserie.
Skuste trosku znizit spotrebu nateraz (myslim darceky a veci ktore tak velmi netreba), sustredit sa na to co treba najviac opravit a pomaly postupne to pojde.

O par mesiacov si povzdychnes ze ach jaj, bola to fuska ale dali sme to...

dori2
1. sep 2022

welcome in my world 😳😵‍💫 kazdym dnom mam rodit, sme cerstvo prestahovani v novom dome lde sa stale cosi doraba a toez vcera odislo auto…

deti95060810
1. sep 2022

10tisíc na stavbu domu je mizerne málo... aj keď na začiatok. To tak bolo OK pred 10 r keď sme stavali my.

autor
1. sep 2022

@deti95060810 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ pane bože presne toto som tu čakala, keď nemáš čo riešiť tak neries

eskop
1. sep 2022

Tak predajte jedno z tých 3aut a máš nejaké peniaze
Zarabate 4tisicky a usetrene ,,len,, 10je to trochu nepomer.. nemyslím to v zlom len ze pri tom prijme sa dá šetriť viac..nekupovat také auta na ktoré človek nemá..
Aj my máme leasing ale platíme 113e mesačne. takže za 450 mate asi nejaké porsche

autor
1. sep 2022

@eskop jedno mam ja, potrebujem aj s deťmi chodiť k doktorom a tak na bežné nákupy atď. Druhé ma manžel do prace to ma hodnotu 500€ a jedno mame drahšie to je ale rodinné auto. Lenže tie 4tisicky stále nedostávajú, ako som písala manžel sa živí predajom, to znamená ze musí aj niečo investovať.. Myslím ze 10tis je dosť, na to ze niekto nemá ani jednu výplatu nasetrenu.

deti95060810
1. sep 2022

aj v prvom - druhom príspevku máš napísané že zvážiť či máš na stavbu e... evidentne nemáš...

autor
1. sep 2022

@deti95060810 mame 1ha pozemok, a nik už dnes nestáva dom bez hypotéky, dom chceme stavať tak za 5 rokov, co prosím ta stále riesis, daj pokoj.

autor
1. sep 2022

@deti95060810 nikde som nenapísala ze z 10tis ideme zajtra začať stavať dom

felycity
1. sep 2022

tak sú obdobia, kedy na človeka naozaj všetko padá, zastavte sa premyslite si čo v skutočnosti je nutné a čo nie... skúste si nájsť nejaké riešenia, autá sa časom opravia, ale naberte si finančne toľko, aby ste to zvládaliaj ked sa niekomu/niečo stane.... pokiaľ ste zdraví a stojíte pri sebe, tak sa to utrasie a vyrieši, hlavu hore

nadazdi
1. sep 2022

Ako vieš že nebude mat 3 auta 😂 veď vy tiež nezarábate nejaké terno a aj tak tie 3 auta dokážete živiť 😂 ja som už 5 rokov MD RD dookola a mali sme aj 4-5aut, ako kedy a to sme zili tiež z 1 platu.. proste už sme na 2 autách a 1 motorke, tam to ostáva..

kristiii
1. sep 2022

Prepáč autorka, ale pomaly toľko čo ty mám našetrených aj ako samoživiteľka s príjmom cca 1000 eur mesačne a popri tom sa vôbec necítim za vodou.. takže nerozumiem, kam idú každý mesiac vaše príjmy. Poznám rodinku cca ako vy, dvaja dospelí musia mať 3 autá, skús mi ešte raz vysvetliť na čo...podľa mňa si len žijete na vysokej nohe v pomere k tomu ako viete hospodáriť a narábať s peniazmi. Ako chápem, že máte určite vyššie nároky na životný štandard, ale ak si ho s vašimi príjmami neviete zabezpečiť, tak z neho proste treba zľaviť

autor
1. sep 2022

@kristiii s akým príjmom ako ja? Ja mam príjem 450€ toto všetko miniem na plienky, mlieko a potraviny. Manžel má niekedy 4000 a niekedy menej, samozrejme ¾ z toho investuje aby sa mu točil biznis. Nechápem čo tu ty píšeš

kristiii
1. sep 2022

No tak ak tvoj muž má príjem 4000 a z toho 3/4-tiny investuje, tak to treba napísať..to ako keby som ja napísala, akú mám svoju hrubú mzdu, ale pritom mám k dispozícii len tu čistú...takže aký je váš reálny čistý príjem ako domácnosti a aké máte ako domácnosť bežne reálne výdavky (bez toho, že sa niečo pos...je)

autor
1. sep 2022

@kristiii nieje to jedno? Už tu do detailov nejdem nič rozpisovat

kristiii
1. sep 2022

No nie je to jedno..lebo ak máte ako rodina príjem 4450 eur, tak je to proste sakra rozdiel ako keď máte REÁLNY ČISTÝ príjem 1450 eur ako rodina. A od toho sa samozrejme a pochopiteľne odvíjajú aj reakcie na vašu momentálnu situáciu

autor
1. sep 2022

@kristiii áno ja viem, ale neprišla som tu riešiť financie len sa jednoducho vyzalovat 🙂

kristiii
1. sep 2022

Ale to je úplne v poriadku, to potrebuje raz za čas každá z nás, len tie témy občas v úvode vyznejú úplne inak..poznáš to príslovie..na posr...ho aj hajzel spadne, to je proste váš prípad, že sa veľa veci nakopilo..ale v konečnom dôsledku ste na tom verím, že lepšie než väčšina MK

annamalaga
1. sep 2022

Ináč a značky aút a rocnik vieš? Ak je to BMW, Mercedes a podobne , tak vieš, že tam je aj servis inde. A sú to nové auta? Lebo už aj do 5-6 ročného treba investovať.

annamalaga
1. sep 2022

Jedno auto predať, hneď menej výdavkov. Buď rada, že ešte máš chlapa, zdravé deti, lebo keby ani to, tak to je pohoda. Neboj. O rok budete s úsmevom spomínať. Zle časy prejdú.

Strana
z2