icon

Každý mesiac sa niečo pokašle

1. sep 2022

Ta ktorá nemá chuť to čítať, poprípade si potrebuje do mňa hneď kopnúť nech rovno teraz odíde. Musím to už aspoň sem napísať lebo už ma fakt porazí. Nechápem čo sa nám deje ale behom 5 dní sa nám pokazili všetky 3 auta, pritom niesu to nejaké staré sračky.. Na jedno mame ešte lízing 450€ mesačne. Teraz mi pustila umývačka riadu. A chalp mi akurát zavolal ze spolupracovníci s ktorými prerabaju jeden dom ani jeden neprišli do roboty lebo ze ich to už nebaví tak sa vykaslali na neho a musí to všetko teraz dorobiť sam. V sobotu mame ísť na svadbu a ja zajtra ešte súrne potrebujem ísť nakúpiť nakoľko v sobotu čas nebude...lenže nemám auto, a dnes nám majú priviesť uhlie čiže ďalších 500€. Som v 7mom mesiaci a už mám toho fakt dosť. Není mesiaca aby sa niečo nepokaslalo. Minulý mesiac sme len 1500€ na všetky poistky a nedoplatky dávali. Teda co prišli po roku ako zúčtovanie za predchádzajúci rok. Ja mam len rodičak a snažím sa pri vyrábať z domu ale aj to už upadá úplne. Manžel sa živí predajom a za mesiac mal aj 4000€ no zrazu posledné dva mesiace vôbec nič tak preto zobrali tu fušku na stavbe... A ešte sa na neho vykaslali, teraz ak ró nedorobia do týždňa tak mu to ani nezaplatia. Baby je toto normálne ze sa naraz tak všetko kašle? Mali sme nasetrenych 10tis ze aspoň na začiatok keď začneme stavať svoj dom. No už odtiaľ ubúda lebo jednoducho sa "darí" a ja sa bojím dokedy takto vydržíme.

Strana
z2
brembo
1. sep 2022

Ja bývam v rodinnom dome a nie je mesiac,čo by sa niečo neposralo a nemusel som to riešit. Mnoho vecí si opravím sám,ale skrátka každý mesiac musím niečo riešit.

marca12
1. sep 2022

Jasne,ze pozname,my sme tahali takyto maraton 5 rokov a nekazili sa len hmotne veci,ale aj zdravie. Neviem,co bol ten zlom,ale zrazu sa vsetko ustalilo. A to sme ani zdaleka nemali nasetrene tolko,co vy,boli sme mlady,zacinajuci par. Bolo to strasne obdobie,za ktore som dnes uz vdacna,lebo si vsetko vazime,drzime sa pri zemi,aj ked sa nam uz dari. A ked aj pride chvila,ze sa ruham,vzdy si pomyslim,na to obdobie a prestanem sa ruhat.

autor
1. sep 2022

@brembo samozrejme, aj my bývame v dome teraz len babkinom no ale aj tak.. Minulý mesiac sme zateplovali jednu izbu... Lebo pleseň a neviem co. Snáď už bude konečne lepsie

lubinkap
1. sep 2022

ono, kym ste zdravi, tak toto je to najmenej, zmenit priority, uskromnit sa a je po probleme, zdravie je najdolezitejsie! 🙂

brembo
1. sep 2022

niekedy je toho viacej,niekedy menej. Tak to skrátka chodí,ked niečo máš. Ked nič nemáš,tak sa ti maximálne nedarí,prípadne máš chatrné zdravie.

lilope
1. sep 2022

@autorka ak máte spoločný príjem 1450€ mesačne a len 450€ platíte za jeden lízing, pritom máte 3 autá, tak nechápem z čoho vlastne žijete. Výdavky sú nepomerne vyššie ako príjmy a ty sa čuduješ, že musíš ukrajovať z našetrených peňazí. A ak miniete všetko, čo zarobíte, je to život z ruky do úst aj keď si to nechceš pripustiť. Hold to sa často stáva, že ako sa hovorí, na chudáka aj záchod spadne a ako zákon schválnosti máte malé zárobky práve vtedy, keď sa všetko kazí. Ser na to, buď rada, že máte čosi našetrené a aspoň máte na zaplatenie výdavkov a to obdobie raz prejde. Teraz si predstav, že by si tých 10 tisíc k dispozícii nemala...

1ryba
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2