icon

Kde by ste deťom zakázali vstup?

mimka1402
28. apr 2024

Kde by ste deťom zakázali vstup?😁 Prípadne nechali osobitne miesto/čas na deti s rodinami.
Nepohoršujte sa, myslím to z hľadiska, že častokrát prídem do reštaurácie a dieťa obťažuje cele okolie vreskotom, behanim popod nôh čašníkom. Tiež si pamätám pamiatky, kde boli rodičia s deťmi a nič z toho som nemala, lebo cez vreskot dieťaťa a plač, to nešlo.😀 Tam by som uvítala aby rodiny s deťmi boli v nejaký určený konkrétny čas aby ten, kto deti nemusí vedel si vybrať aj túto možnosť. K deťom mám vzťah, ale vadí mi, že často musím ja rešpektovať arogantné, drzé, rozmaznane deti, ktoré ich rodičia ignorujú.
A miest, kde by som to uvítala by bolo asi veľa. 😄 Kde by ste to uvítali vy?

mimka1402
autor
28. apr 2024

@siska53 No vidíš a deti smú vselikde ale psov v reštauráciach som teda nevidela, hoc by som spiaceho psa pod stolom uvítala skôr.😀

ivik4
28. apr 2024

Akurat dnes som to vravela , mne dieta vrieskalo ako besne ked bolo male a nevedelo sa spravat, takze by ma ani nehlo ist s nim do restiky,jednak ja z toho nic nemam, on behal a este by tym aj ludi obtazoval. Hruza...
Vzdy sa cudujem ked vidim rodiny s detmi co furt behaju a vrestia v restike ,ze tam vobec sli

nykkushka
28. apr 2024

@mimka1402 autorka, my máme jedno dieťa ktoré milujeme, potom sú možno 3-4 deti v rodine a okolí, ktoré som ochotná tolerovať a tam to u mňa končí.
Taktiež nemám rada, keď niekde dieťa vrešti (nie plače lebo je hladné, unavené, malé bábo ale veľké dieťa, ktoré hučí lebo niečo chce, pýta si pozornosť a dožaduje sa, aby bolo podľa neho). My máme ešte relatívne malé dieťa (4r) ale cielene vyhľadávame miesta, aby sa tam zabavilo aj dieťa a my sme nemuseli riešiť či niekoho otravuje (detský kútik v reštike, kaviarni, cukrárni je nutnosti) a určite viem, že ak by niekde bol otravný, plakal, nudil sa, išli by sme preč.
Takže deti nech chodia všade, pokiaľ si ich vedia rodičia ustrážiť a majú nastavené "hranice" čo sa kde môže a čo nie. Čiže je to podľa mňa o rodičoch

annm81
28. apr 2024

@marca12 Diskriminácia je, ak niekto nerešpektuje pravidlá, ktoré by mali platiť pre všetkých. Keby po reštaurácii pobehoval dospelý a obťažoval by hostí, asi by naň niekto zavolal policiu. Keby na nejakej prehliadke dospelý jačal, tiež by bol vykázaný. Problém je, že ak sú na takéto nevhodné správanie dieťaťa upozorneni rodičia, tak nielenže neodídu, ale ešte spravia cirkus na mieste a neskôr na internete, kde sa potom na majiteľov spustí hejt od ďalších podobne dementných rodičov.

pohodacka03
28. apr 2024

@mimka1402 mam sama 3 malicke deti, z toho jedneho certika, je to s nim tazke. A prave preto sme s nim neboli vcera na futbale(robil by cirkus a aj tak by sme sli prec), nejdem s nimi zatial do muzea, hradov, zamkov ci do jaskyne, lebo by sme z toho nemali nic. V restike sa moje deti zazrak spravaju celkom ok(hlad ich asi donuti 😀), ale ked vidim co niektore deti robia, tak mam chut ich zobrat za ruku a vyvliect odtial 🤦.

mikadooo
28. apr 2024

@huxy šli sme na bowling. K bowlingu hluk patrí. Moje deti v tomto prípade nemuseli obsedieť, lebo hrali bowling. Nebehali po reštaurácii a ani nikdy nebehajú. Hentí dvaja aj tak prevracali očami, či sme tlieskali, alebo sme robili pantomímu, takže za mňa to boli retardi, keď išli jesť pizzu a videli, že sa tam hrá bowling a vedeli, že im to bude vadiť. Alebo nemali radi deti, alebo čert vie, čo im vadilo. Každopádne táto diskusia nie je o mojich deťoch a o bowlingu, takže už to nemusíme tu riešiť.

zeldia
28. apr 2024

@mimka1402 teraz je doba že dieta musí chodit na dovolenky, do reštaurácii, na výlety… ma toľko povinnosti/zazitkov a vnemov ako dospeli iba že za to nemusi platiť a platí mu to jeho sprievod - rodičia. Keď som bola dieta ja v reštaurácii som nevrieskala to viem stopercentne lebo som v žiadnej reštaurácii nebola. Bola som v tábore s inými detmi, u babky na dvore, keď sme boli v inom meste s rodičom napr. u lekara tak sme sa cestou na vlak najedli v bufete rozok a šalát, alebo vyprážaný syr a hranolky čo bol pre mňa ako dieta taký zriedkavý a mega zážitok že som ani nemukla len jedla vo vytržení tie hranolky. Vrieskali a behali sme pred panelakom na sídlisku. Áno myslim že keď naša generácia ako rodičia nedokážeme vychovať v momente dospelých ľudí z deti, mali by sme im dopriať tak ako to bolo dopriať nám byt detmi. Deti jednoducho do krčmy nepatria a je úplne jedno akej cenovej kategórie ta krčma je. V krčmách sa stretávajú dospeli aby si potom zasulozili, uzavreli obchod, vypili si a porozprávali sa…. Pri nicom z toho nemaju byt deti.

titla
28. apr 2024

Ja nemam potrebu nejakeho miesta, kde by bol zakazany vstup detom. Ano, aj mne vadi nevhodne spravanie deti bez hranic (alebo viac rodicov, ktori toto spravanie nekoriguju), ale rovnako mi vadi, ak sa stretnem s arogantnym a nevhodnym spravanim u dospelych, dochodcov, pubertiakov a pod.

huxy
28. apr 2024

@mikadooo áno, tvoju situáciu nemusíme vôbec riešiť. Len sa potom ani nečudujem aké sú dnešné decká, keď majú takéto vzory, že ich rodičia nazývajú cudzích retardmi len preto, že majú iný názor, očakávania...

candii
28. apr 2024

@huxy stále platí že to nie je zviera. Prečo by mali trpieť ostatní rodičia so slušne vychovanými deťmi? By som dala oznámenie akurát že ak deti budú rušiť ostatných môže ich obsluha vykázať z reštaurácie.

huxy
28. apr 2024

@candii ja mám tiež dieťa, teda už teenagerku. A tiež by mi prekážalo, keby moje dieťa, ktoré sa vedelo správať, bolo niekde "nevitané". Ale tiež mi prekáža, keď ma obmedzujú nevychovane deti, ktorým rodičia ani len nič nepovedia a neusmernia. Ak by bola taká možnosť, určite si zvolím miesto, kde je kludnejsie prostredie a nie uvrestane lietajúce decká.

candii
28. apr 2024

@huxy no a teraz si predstav že na tom kľudom mieste sú na dverách preskrtnute deti ako nejaký pes .. pre mňa komické a diskriminačné.

huxy
28. apr 2024

@candii ja by som to z časti ale chápala. Lebo viem aké je to obmedzujúce a zneprijemnujuce pre mňa, keď niekam idem, a nepočujem ani vlastnej myšlienky (obrazne) kvôli nevychovancom.

candii
28. apr 2024

@huxy ale ja to chápem preto ako riešenie tohto by bolo vykázať rodičov z danej reštaurácie s neprispôsobivým dieťaťom ale zase všetky sedí zakázať je podľa mňa cez

huxy
28. apr 2024

@candii to áno, ale takí rodičia, čo si nevedia rady s vlastnými deťmi, čo myslíš, ako by reagovali?. Určite by narobili cirkus, urážky ako pani vyššie atď.

tana85
28. apr 2024

@zeldia lebo mnohi rodicia to chapu tak, ze s prichodom dietata sa moj zivot neskoncil a vsetko sa da aj s dietatom - takze aj vsetky spomenute miesta, kde je lepsie porozmyslat ci naozaj alebo od akeho veku.

zakaz by som nedala, moje deti su kludne a v restike by urcite nikoho nerusili, velmi by ma teda mrzelo ak by mi niekam zakazali vstup lebo im je trapne razne upozornit nevychovaneho rodica. na druhej strane doma pestujeme sebareflexiu a deti vediem k ohladuplnosti, takze mam boha pri sebe, ze som ich ako babatka netahala kade tade.

janickacrazy
28. apr 2024

@mimka1402 Tak ja asi žijem na inej planéte alebo čo. Chodíme dosť často do reštaurácií, aj včera sme boli, aj malé deti tam boli a teda neobťažovali nás vôbec. Jedno plakalo asi 2 minúty. Ja to beriem ako normálnu vec, je to dieťa, niekto mu zobral hračku alebo čo, no tak hádam sa nezbláznim.

zeldia
28. apr 2024

@tana85 no ved presne. A potom rodičovi vypadne batoľa do rokliny z nosiča lebo sak ideme na turistku (niektoré snáď viete o čom pisem nechce sa mi googlit v slov raji na rebríkoch boli)

1ryba
Odpoveď bola odstránená
zeldia
28. apr 2024

@huxy len oni tie deti niesu ani tak nevychovanci su to proste malé deti ktoré ešte nevedia a napríklad sa nudia boja atd. To len dnešní rodičia si myslia že 5r decko je kamoš a parťák s ktorým idem vsade, no nie je. Je to dieta. Decko sa rozreve lebo nechce ísť na hrad (nevieš čo na v hlave akú rozprávku videlo, co si ako poskladalo ja niesom psychológ neviem) tak sa ako rodič otocim vratim listok a idem na zmrzlinu a do parku a netaham vrieskajuce dieta so skupinou a sprievodkyňou a výkladom dovnútra. To tato generácia rodičov je nevychovana desim sa aká bude ta ďalšia ale možno sa dovtedy pozabíjame.

huxy
28. apr 2024

@zeldia máme na to odlišný pohľad. Ja si myslím, že rodičia teraz majú príliš benevolentnu výchovu, už z akéhokoľvek dôvodu. Mama neraz spomínala, že od malička sme vedeli jesť koláč v cukrárni malou lyžičkou. Že sme sa vedeli správať. Na margo dnešných detí. To je o výchove, mi nepovedz že 5-rocne dieťa tomu nerozumie.

zeldia
28. apr 2024

@huxy ale vidíš boli ste v cukrárni, na chvíľu, zjedli kolac. To je miesto kde sme všetci tolerantní a chápeme že je to pre deti. Kolac ste dostali z chladiaceho boxu zjedli a isli. Ale neboli ste, ja určite nie, v restike kde sa na jedlo čaká 30minut lebo ho pripravujú, pripadne vo večerných hodinách kedy dieťa sa ma už ukľudniť a pripravovať na spánok ani v kaviarni kde sa podáva vino kava a pripadne sa fajčí. Cukráreň je nueco úplne iné ako restauracia kam majú ísť dospeli na večeru.

liusa82
28. apr 2024

ja tu budem teraz za velmi zlú ale jedným slovom všade😀 okrem teda im určených detských kútikov a herničiek atd🙂 neplatí ale pre slušné a tiché deti..ale tých je minimum vzhladom k tomu že sú to deti

huxy
28. apr 2024

@zeldia no nie, do reštaurácií sme nechodili. Ani neviem či vtedy nejaké boli, a po ďalšie, nemali sme peniaze na vyhadzovanie v restikach.
Tu ide o to, že sme sa vedeli správať, aj inde, nie len v spomínanej cukrarni. V dnešnej dobe, keď deti nie sú vychované, tak neobsedia ani tých 15-20 minút v cukrárni. Videla som na vlastné oči, čo poniektoré dokážu.
A prosím ťa, myslíš že je ok pre dieťa sedieť v reštike vo večerných hodinách, keď sa ma už chystať spať?

gab
28. apr 2024

@kacena4 aj ja som bola dieta, ale boli sme vychovani tak, ze v zivote sme si nedovolili behat v restauracii, vyrusovat v kostole, kopat v autobuse do stoliciek, nenechat sadnut starsich ludi, nepozdravit, a vrieskat na plne hrdlo. Moje dieta je tiez dieta a vychovala som ho podobne.
@mimka1402 pre mna v restauracii - zazili sme deti, kde ich casnici obchadzali a ja som sa v duchu modlila, nech nevykydnu to horuce jedlo na ich hlavy. A dalsie sa v restike premavali pomedzi stoly na kolobezke 🙉

wolf_
Autor odpoveď zmazal
maria1989
28. apr 2024

@mimka1402 uvitala by som, keby sa nebicyklovali po cyklochodnikoch deti, ktore sa este bicyklovat nevedia. Ale chapem, ze zrejme nie su nejake speci miesta, kde sa to naucit.

misiak7777
28. apr 2024

@mimka1402 napríklad múzea, galérie, respektíve
vyhradené hodiny. Naposledy som z toho nič nemala lebo to tam bolo ako na ihrisku 🤷 nuž a reštaurácie to je kapitola sama o sebe 😅

yanni
28. apr 2024

@zeldia neviem aka si Stara ale ja som Husakove dieta a Predstav si, ja som Cele detstvo chodila s Ansinnen a ja starkou po vyletoch, dovolenkách, restikach v Československu aj zahraničí. V cukrárni sme boli minimálne raz za týždeň. Moje deti doslova vďačíme od narodenia všade. Nejakú extrémnu diktátorskú výchovu nemajú. Tým, že od narodenia cestujú, vedia ako sa majú kde správať. Akosi intuitívne. Už tu boli spomenuté aj dopravné prostriedky. O om by sa tiež dalo diskutovať. Takže keď plačúceho deti, tak z takého lietadla by sa mali vypoklonkoval aj chrchlajuci, chrapajuci dospeláci. Chrapanie mne osobne vadí viac ako plač dieťaťa.

zaba21
28. apr 2024

@pribinak
Ja som bola v jaskyni Driny, boli tam rodičia s bábätkom asi trojmesačným v nosiči. Bolo ticho, nikoho nevyrušovalo, len ja som bola celý čas nervózna, lebo bolo tam prítmie, úzke chodby, šmýkalo sa tam...nezdalo sa mi to vhodné miesto , kde ísť s malým babom...ale tak to bol skôr môj problém...