icon

Kde by ste deťom zakázali vstup?

mimka1402
28. apr 2024

Kde by ste deťom zakázali vstup?😁 Prípadne nechali osobitne miesto/čas na deti s rodinami.
Nepohoršujte sa, myslím to z hľadiska, že častokrát prídem do reštaurácie a dieťa obťažuje cele okolie vreskotom, behanim popod nôh čašníkom. Tiež si pamätám pamiatky, kde boli rodičia s deťmi a nič z toho som nemala, lebo cez vreskot dieťaťa a plač, to nešlo.😀 Tam by som uvítala aby rodiny s deťmi boli v nejaký určený konkrétny čas aby ten, kto deti nemusí vedel si vybrať aj túto možnosť. K deťom mám vzťah, ale vadí mi, že často musím ja rešpektovať arogantné, drzé, rozmaznane deti, ktoré ich rodičia ignorujú.
A miest, kde by som to uvítala by bolo asi veľa. 😄 Kde by ste to uvítali vy?

unicornlady
29. apr 2024

@akvi My sme raz boli v reštaurácii v Liptovskom Mikuláši a tam nám čašníčka priniesla obrázky na vymaľovávanie (Labková patrola, kvety..) aj pastelky.

yanni
29. apr 2024

@leni1977 uz som to tu pisala: my lietame dlhsie trasy business - najmladsie maju 8 a 5 rokov. Lieraju orakticky od narodenia, najmladsia mala 6 tyzdnov, ked sme leteli z Europy do Saudi. No a ptedstav si, decka boli ticho, trochu pospali, teraz spia uz menej (len ak je naozaj hlboka noc), cast casu prekreslia, kuknu telku atd. A su ticho. A ten chrapajuci (a nei jeden), poripade rozpravajuci sa, co vies za 7-10 hodin cely ich zivot, tak to je fakt prijemne.

bylinka25
29. apr 2024

Už som raz ohľadom detí na verejných miestach vyjadrila.
Nevadia mi, necítim k nim averziu, práve naopak, milujem deti, aj keď nie som sama matka.
Mám rada ich úprimnosť, smiech, nevadí mi, keď plačú.
Ak za mnou nejaké dieťa príde, asi to má nejakú príčinu, asi som mu sympatická, neodháňam ich od seba.
Ak by mi ten koláčik z taniera zobralo, pousmejem sa, dieťa je čistá bytosť.
Aj ja som bola kedysi dieťaťom, tiež som s dôverou prišla k cudzím ľuďom a správali sa ku mne milo, pohladili ma po vlasoch, po líci, dostala som nie raz lízatko, či cukrík.
Dieťa má v sebe niečo, čo nás dospelých vie obmäkčiť.

babulkomale
29. apr 2024

@misiak7777 je nás očividne stále menej, musíme byť všade 🧐

yanni
29. apr 2024

@lelelienka dobre, ze si to Taliansko spomenula. Tak v takom Middle East by si tuto zienky asi hodili slucku. My sme zili dlhe roky v Middle East a deti a rodiny su tam "chranene" a deti brane ako bohovia. Hlavne deti z "juzanskych" rodiny su v nasom ponimani ako "utrhnute z retaze" a nemaju vychovu. Ale ked to clovek pozna vie, ze vychovu maju. Je to ich vychova a je to uplne normalne, ze decka po restikach behaju, nahanaju sa, kricia, cele rodiny nechavaju po sebe bordel ako v chlieve. Uplna normalka. Keby som to nezazila a roky nezila, tiez by som sa asi rozculila. Skor nenormalne tam boli moje deti, ktore pekne jedli, po sebe si upratali, v nejakom food courte sie dokonca po sebe aj odniesli, co sa liudoa fakt uz velmi cudne tvarili.

kikulienkadd
29. apr 2024

@mandarinka555 Ahoj! Naše komentáre vypovedajú o nás samých,nie o druhých,hocijako by sme si mohli priať opak. Prajem ti pekný deň

leni1977
29. apr 2024

@yanni ja píšem svoju skúsenosť z minulého mesiaca a som si toto pomyslela pretože nám cestu znepríjemňoval cca 3 ročný chlapec a dosť mi to vadilo keďže oproti ostatným si podstatne viac priplatíš a cesta je naprd. Každého otravoval, vrieskal, strčil mi ruku do tarhone takže nič príjemné.

vevesh
29. apr 2024

@akvi no, vyberam miesta, aby vlk bol syty, aj koza cela. Ale pri takom slovenskom muzeu, tam fakt to nemas ako dodrzat- ako som pisala, nase muzea vobec nie su stavane na deti- akehokolvek veku (mozno od 10-12r. nejaka snaha je, aj to len ako triedny vylet, s rodicmi indi-vindi nehrozi) - takze tam ci chcem, ci nechcem batola vezmem a snazim sa ho zaujat, aby nerusilo prilis ostatnych. Opropo, nase muzea (a ine volnocasovo-kulturne miesta) nie su stavane ani na zahranicnych navstevnikov, takze kombinacia zahranicny navstevnik+ dieta je iny adrenalinovy sport na slovensku.....🙃

hatsepset
29. apr 2024

@mimka1402 moj je napr autik a niekedy je ťažké odhadnúť ako zareaguje. Vie sa rozčúliť a riadne vrieskať podla nás pre hlúposti. Viem že kričať po ňom alebo ho biť nemá vôbec zmysel. Iba to eskaluje celú situáciu. Včera sme boli v Zoo ako asi polovica Slovenska. V cukrárni sa rozčúlil lebo bol upozornený aby chytil inak vidličku. Vzala som ho von, trocha bokom, potvrdila mu emociu, objala ho a za 2 minútky sme sa vrátili úplne v pokoji nazad do cukrárne. Ale pohľadom ľudí sme sa teda nevyhli.....a to bolo včera v zoo kvantum placucich detí 😂😂😂 a zoo je teda celkom dosť pre deti 😂😂😂😂. Proste ja viem presne o čo tu ide v tejto debate a snažím sa svojím dieťaťom neobťažovat okolie....ale mám pocit že niektoré osoby nie sú schopné tolerancie a empatie , že im proste bude vždy niečo vadiť

akvi
29. apr 2024

@yanni no toto som ja v Taliansku veru vôbec nedávala 😅🙈 Akože vrchol bol, keď sme sedeli v jednej reštike na terase a ulica bola v kopci a decká si vzali zo stola plechovú tácku a sadli si na ňu a spúšťali sa dolu tou ulicou. Ulica bola z toho ich klasika bieleho vyšúchaneho kameňa, takže im to fakt ficalo ako po snehu. Ale teda, my sme čumeli, že kde sú preboha rodičia. Pre mňa úplne cez čiaru toto bolo, ale rodičia v klude jedli a personál tiež nič nepovedal. 🙈

hatsepset
29. apr 2024

@akvi áno, ľudia ktorí majú pocit že tu sú deti a ľudia nevychovani by mali ísť do Talianska 😅 alebo Španielska

yanni
29. apr 2024

@akvi mna toto uz nevyvedie z miery. Uz si ani nic nepomyslim. Iny kraj, iny mrav. Ono, keby si v takej krajine zila dlhsie, tak ta to uz absolutne nebude sokovat.

lucia245
29. apr 2024

@mimka1402 som za to, aby boli zvlášť zariadenia pre deti a bezdetnych. Uplne. Problém je, ze chýbajú reštaurácie a kaviarne pre deti v malých mestách. Preto sú potom všetci pokope . Lebo aj tí s detmi chcú niekam chodiť...

akvi
29. apr 2024

@vevesh no akože to úplne bez komentára, Slovensko je v tomto niekde v socíku stále. Ja vlastne ani neviem, ako to teraz vyzerá v našich múzeách, lebo pravdupovediac, my chodíme väčšinou niekde v zahraničí. Slovenské som pobehala kedysi dávno a teda neviem, či sa niečo zmenilo k lepšiemu. Zámky syna nikdy nezaujímali, čiže my sme chodili skôr po technických múzeách a to ho tam bavilo bez ohľadu na to, či to bolo pre deti, či nie, takže nikdy nebol problém. Ja nerozumiem, že v zahraničí to ide spraviť tak, aby sa celá rodina prebavila a nikoho nevyrusovala, len na SK akosi chýba vôľa to celé prekopať. Pričom niekedy fakt stačí málo.

akvi
29. apr 2024

@yanni veď akože presne toto som si pomyslela, že ak to nikomu nevadí, tak cajk 😁 Našli sme si iný lokál, ktorý nebol v kopci 🙈😂😂😂

angeli121212
29. apr 2024

@mimka1402 máme rok a pol staré dieťa a chodíme s ním či do reštík, kostola všade lebo ho jednoducho nemáme kde odložiť ale to neznamená, že ho necháme pobehovať a vystrájať po celom podniku a to nemáme, že kľudne dieťa ale akčné ale dá sa to. Normálne sa prispôsobujeme okolnostiam a kým jeme on sedí a je. Keď už mu je dlho buď muž alebo ja sa zdvihneme a ideme s ním von sa prejsť, ponosiť a pod. V kostole chodíme na omšu keď púšťajú aj vonku reproduktory a keď malý už vymýšľa veľmi v kostole ideme von. V obchode zo zásady nemôže behať či sa mu páči či nie, tam musí sedieť v košíku v mieste na tom určenom a NIČ mu nedávam jesť z nákupu NIKDY. Toto je pre mňa no go. Čiže za mňa by mi bolo ľúto keby kvôli rodičom čo ignorujú svoje deti by sme mali prístup na niektoré miesta zakázaný

jana_eyre_2
29. apr 2024

Mne je totálne jedno kde sú cudzie deti, som rada že ich nemusím riešiť ja 🤪

Ja by som skôr niektorým dospelym zakázala komunikovať na nete 😄 (tým nenarazam na túto diskusiu, nečítala som ju, ale na inú)

vevesh
29. apr 2024

@akvi nie, nezmenilo sa nic - aktualna cerstva skusenost🫣🫣🫣🫣🫣🫣 a beham po sk muzeach iba preto, aby aj moje deti aj nieco zo slovenska poznali....🙃

akvi
29. apr 2024

@jana_eyre_2 no veď ak by som ich nemusela riešiť ja, tak je to ok. Lenže keď ti dieťa kope v MHD do kolena a matka sa prizerá, tak ja teda sa veru ozvem a riešim. To isté, keď sedím na pracovnom obede a cudzie dieťa si prisadne, no bohužiaľ, nemám naozaj čas a chuť sa mu milo prihovárať a zabávať ho. 🤷

jana_eyre_2
29. apr 2024

@akvi ako som napísala - diskusiu som nečítala, reagovala som čisto na úvod - kde by mali mať deti zákaz vstupu.. predstavila som si že sa autorka napr.pýta na reštauráciu a revacie cudzie deti pri druhých stoloch, ktoré ja naozaj nemusím riešiť, lebo s ich revom nemám nič spolocne.. ak by ma však niekto kopal do kolena, dotýka sa ma to, a riešiť by som to nejako musela.. nemá to podľa mňa spoločne nič s touto témou v úvode..

misiak7777
29. apr 2024

@babulkomale ste chránený druh, chápem 🧐🧐🧐

mimka1402
autor
29. apr 2024

@hatsepset Ahoj, skúsenosti s deťmi Pas, mám bohaté takže ja úplne rozumiem. Preto som upozornila, že tu nejde o deti, ktoré majú nejaké špeciálne potreby, ale o deti čisto drzé, nereagujucich rodičov na potreby dieťaťa. Ak dieťa si vyžaduje pozornosť a rodič ho s úsmevom ignoruje. To mi vadí. Ja som už viackrát upozornila, že ja nechcem od detí aby nemo sedeli, plač chápem. Ja tiež plačem.😀 Ale nechápem ak dieťa vystraja, že rodič to berie " ale je to dieťa nech robí blbosti kým je malé ". A na to už som sa ohradila. Je úplne ok, že dieťa má svoj deň, nie je ok ak rodič to nerieši a nesnaží sa znížiť diskomfort aj iných ľudí. Ale letargicky má na haku.😀
A samozrejme inak reagujem ak rodič sa mi ospravedlní, že "prepáčte" a iné ak pozerá na mňa nepríjemne.😀 Vieš, len ideš do obchodu a dieťa ti padá pod nohy a ty ho reálne nemáš šancu vidieť. A mama 2m za ním ti vynada, že máš ty dávať pozor lebo je tu dieťa... Neviem to už lepšie vysvetliť kam tým mierim. 🙂 Takže nejde o komentár osoby, ktora nenavidi deti a najradšej by ich uväznila v pivnici.😀
Samozrejme nemá rada zas ľudí, ktorí škaredo pozerajú na deti len preto lebo sú to deti tak ich "nenavidi" dopredu hoc by sa len zasmialo.😀

fairyy
29. apr 2024

@mimka1402 ja napriklad rozumiem co tym myslis, ale kvoli nevychovanym detom a nevychovanym rodicom by som nezakazovala vsetkym detom vstup... viac by bolo fer, ci viac by davalo zmysel, keby v danych prevadzkach mali stanovene pravidla pre vsetkych zakaznikov, ktorymi by si umoznili upozornit zakaznikov v pripade nevhodneho spravania aby opustili priestory

akvi
29. apr 2024

@mimka1402 neboj sa, ja som na tom presne tak, ako ty. A tiež som si už vyslúžila všelijaké označenie kvôli tomu. A paradoxne, kto ma tu na MK vníma, tak vie, že ja som vždy na strane detí. Ale byť na strane detí neznamená, že ich nechám robiť veci, ktoré vadia iným. Aj o tom je respektujuca výchova. A kým som bola mladšia, bála som sa zasiahnuť voči cudzím deťom. Teraz už nemám zábrany, pretože ak je prekracovana moja hranica, tak si ju chranim. Láskavo, primerane, milo, ale zasiahnem, keď vidím, že treba.

zazka666
29. apr 2024

@thoughtfulweirdo tak s tebou úplne súhlasím. Tieto averzie a delenie spoločnosti mi príde scestné a hrozné. Už aj dieťa je ohrozením! Nech si na to spomenú v starobe, keď sa budú sťažovať na nízke dôchodky.

huxy
29. apr 2024

@zazka666 čo majú deti spoločné s dôchodkami???

mimka1402
autor
29. apr 2024

@fairyy Názov je samozrejme trošku vyhrotenejši, aby zaujal. 🙂 Ale tiež som dala možnosť aby deti mali vyhradený čas a bol aj adult time.

@zazka666 Človek by mal žiť tak aby sa nemusel v starobe sťažovať, po ďalšie to vôbec nesúvisí a netuším ako si si to vykonstruovala.😀 Tak ako aktuálne ja prispievam štátu a idú z toho peniaze na rodičovske, materske, dôchodky. Tak je úplne normálne, že raz dostanem aspoň malú časť späť za tie roky driny.😀
To teraz mam riešiť, že z mojich daní sú ženy doma a dôchodci majú peniaze odo mňa, tak môžem byť k nim zlá, lebo veď ja ich živím? - Nadsadzka

zazka666
29. apr 2024

@thoughtfulweirdo vtipné. Ja som za!

zazka666
29. apr 2024

@huxy sú to budúci platitelia daní a sociálnych platieb, z ktorých následne vyplácajú po dôchodky.

zazka666
29. apr 2024

@mimka1402 deti sú súčasť spoločnosti a vydelit z nej dá majú akurát nezvládnuteľné jedinci.

zazka666
29. apr 2024

@mimka1402 celá téma je zlá, rozdeľujuca a nevhodná.