icon

Kde by ste deťom zakázali vstup?

mimka1402
28. apr 2024

Kde by ste deťom zakázali vstup?😁 Prípadne nechali osobitne miesto/čas na deti s rodinami.
Nepohoršujte sa, myslím to z hľadiska, že častokrát prídem do reštaurácie a dieťa obťažuje cele okolie vreskotom, behanim popod nôh čašníkom. Tiež si pamätám pamiatky, kde boli rodičia s deťmi a nič z toho som nemala, lebo cez vreskot dieťaťa a plač, to nešlo.😀 Tam by som uvítala aby rodiny s deťmi boli v nejaký určený konkrétny čas aby ten, kto deti nemusí vedel si vybrať aj túto možnosť. K deťom mám vzťah, ale vadí mi, že často musím ja rešpektovať arogantné, drzé, rozmaznane deti, ktoré ich rodičia ignorujú.
A miest, kde by som to uvítala by bolo asi veľa. 😄 Kde by ste to uvítali vy?

huxy
29. apr 2024

@zazka666 a ja akože neodvadzam dane a odvody? A dlho ešte budem, ak vôbec dožijem dôchodku.
To je fakt argument 🤦‍♀️

xsoniax
29. apr 2024

Robila som lektorku na bojnickom zámku 7 rokov (to píšem pre predstavu, aby ste vedeli, ze návštevnosť je tam veľmi veľká). Sprevádzala som špeciálne detské prehliadky, aj skolske výlety, aj "normálne" prehliadky. A napíšem jednu vec. Dospeláci sa na prehliadkach chovali omnoho horšie, ako tie deti. Dospeláci nemali problém postaviť sa predo mňa a rozprávať sa medzi sebou, akoby tam s nimi ani nebolo ďalších 50 ľudí. Keď ich aj iní navstevnici napominali, na chvilku boli ticho a potom sa rozprávali ďalej. Nebolo to tým, ze by moje prehliadky boli nudné (po každej som od niekoľkých ľudí pocuvala, ze takúto skvelú prehliadku mali málokedy). Nepíšem, to, ze sa chcem chváliť. Chcem poukázať na fakt, ze aj dospelí dosť "otravujú" ľudí naokolo a to sa nerieši. Áno, niekedy boli aj deti hlucnejsie, rodicia sa s nimi zdrzovali pozadu, aby nerusili ostatných. Nevidím dôvod, prečo by sme mali segregovat dospelých a deti. Skor si myslím, ze by sme ako spoločnosť mali popracovať na vzájomnej úcte a rešpekte a nevyvysovat sa nad inými.
A to píšem ako človek, ktory pracuje s ľuďmi 17 rokov.

mimka1402
autor
29. apr 2024

@zazka666 Nie je vôbec zlá, vidím tu veľa správ rodičov, ktorí sa snažia aby vychovali dobrých ľudí, slušných. A to ma náhodou teší. 🙂 Samozrejme tí o ktorých je reč sa tu ozvali ale asi si to, že dieťa má vedieť aj rešpektovať iných, neuznaju. Rešpektujuca výchova nie je, že dieťaťu dovolím všetko a ostatní ľudia nech si zvyknú...

mimka1402
autor
29. apr 2024

@xsoniax Ja som to písala viackrát, že samozrejme ľudia ktori majú práve deti o ktorých je reč, sú tí ktorí sa nedokážu správať v spoločnosti a aj takých ďalších vychovaju. Takže ak sa tu "deli" delí sa to práve kvôli tým ľuďom, ktorí sami nevedia čo už nie je ok a čo naopak.
Samozrejme súhlasím, mám tiež zlé skúsenosti so zlými ľuďmi, ktorí nevedeli sa správať. No, ale myslíš si, že ich deti budú na tom lepšie?
Z mojej praxe sú deti vždy zrkadlom rodičov

dadka1997
29. apr 2024

Nikde by som nezakázala, aby nemohli ísť deti ... to co sú za spôsoby ? Ja si myslim, že od toho sú tu rodičia tých detí, aby im vysvetlili ako sa majú chovať, ja ako rodič, keby som vedela, že mam neznesiteľné dieťa, neberiem ho do reštaurácie.. co sa týka plačuceho bábätka, zas ako aj nerodič to viem respektovať.. snáď máme ešte nejaku chrbtovú kosť ako ľudia

jana_eyre_2
29. apr 2024

@dadka1997 niektorí ľudia však chrbtové kosti nemajú.. 🤪 tak či tak, nad takýmito vecami som sa naučila nepozastavovat, odkedy neriešim to čo neviem ovplyvnit, žije sa mi omnoho ľahšie..

ankare
29. apr 2024

@mimka1402 takže nemáš deti,že?

elizabeta56
29. apr 2024

Teda, keď to tu čítam, naozaj neviem. Ja som sa nikdy nestretla s takým správaním u detí, nikde. Max. Mi raz dieťa koplo do sedačky v autobuse, ale v reštaurácii nič. Aj keď deti tam často sú, to čo niektorí popisujete naozaj nepoznám. Ja mám dve deti a teda, keď starší prvýkrát vrešťal v reštaurácii, tak sme veru aj odišli a vedeli sme, že dokým nepodrastie, žiadne podniky navštevovať nebudeme. Po roku sme boli znova a už bolo všetko v poriadku. Tým chcem len povedať, že neodsudzujte hneď ľudí s vreštiacim dieťaťom, lebo pre nich to môže byť tiež novinka, možno to to dieťa urobilo prvýkrát a aj rodičia sami sú prekvapení a nejakú dobu ho možno znova nezoberú. Samozrejme, rozumiem, keď to niekomu vadí a chce sa najesť v kľude. A k tým výkladom na hradoch, to podľa mňa malé deti ani nebaví, tam by som deti pod 6 rokov ani nebrala.

prasiatko30
29. apr 2024

To by ste asi viacere infarktovali asi - ale napr na Mutua Madrid Open - je naozaj bezne, ze su v hladisku aj male deti - tu je dokonca jedna herecka so svojou ani nie 20dnovou dcerou a chodia aj trochu vacsie 3-4r😂😂😂

ankare
29. apr 2024

@huxy @mimka1402
Autorky sa pýtam jednoduchu otázku. Stále som nedostala odpoveď. 🙂

prasiatko30
29. apr 2024

Maly Nadal bol tiez podporit svojho otca - na stastie mu nikto nezakazal vstup lebo je dieta😂😂

jana_eyre_2
29. apr 2024

@prasiatko30 my sme minule boli na divadelnom predstavení, ktoré bolo primárne určené deťom, naozaj super hra to bola.. keďže to aj označili za rozprávku, tak musel každý vedieť že tam deti jednoducho budú.. my sme išli dve rodiny, deti kamošky sa počas predstavenia samozrejme na určité veci pýtali, lebo im niečo nebolo jasné.. a predsa sa našla žena sediaca vedľa mňa čo sa nad tým začala pohorsovat a robiť pssss.. pritom deti sa vôbec nepýtali hlučne, ani veľa, keďže herci mali mikrofóny, nemohlo sa stať, že by niečo prehlusili.. navyše môj posledný syn je nekludny, síce dokáže ticho sledovať, ale nevie sedieť.. jednoducho sa musí hýbať, tak aj na sedadle sa vrtel, čo tiež nebola nadšená lebo sedela za ním.. niektorým ľuďom podľa mňa deti apriori vadia, stačí že sa vyskytujú.. a čo si všímam, najhoršie ľudia berú deti okolo tých 9-11r, nechápu že sú ešte stále zvedavymi deťmi.. najradšej by niektorí boli aby sedeli bez pohnutia a mali zakázané rozprávať.. 🤷🏻‍♀️

mimka1402
autor
29. apr 2024

@prasiatko30 Ale ale, nikto nemá v pláne zakazovať lebo dieťa. Zas vytrhnuté z kontextu.

mimka1402
autor
29. apr 2024

@ankare Nedokážeš očividne čítať s pozorumením ale ok.
Mala som dieťa, prišla som oň. Dnes má ďalších dvadsať detí s ktorými som dennodenne, s deťmi ktoré majú rôzne postihnutia. Myslím si, že i napriek tomu stále mám právo vyjadriť svoj pohľad na vec, tak isto ako vyjadrili rodičia viac detí, napríklad aj @huxy

prasiatko30
29. apr 2024

@mimka1402 sorry ale tvoj napad vyhradit dni pre deti pripadne edovolit vstup rodinam s detmi je presne to co pisem - zakaz lebo dieta

akvi
29. apr 2024

Je úplne zbytočné sa o tom hádať. Myslím si, že nikomu nevadia deti ako také. Vadí to, že ich prejavy sú obcas vyrusujuce. A to ale nie je chyba detí. To je ich prirodzenosť. Chybu robia ľudia, ktorí nemajú štipku empatie a to na oboch stranách. Ak dieťa v reštaurácii vytrvalo plače a rodič sa snaží spraviť všetko, aby prestalo alebo proste opustí priestor, kým sa dieťa neukludni, je určite vnímaný inak, ako ten, ktorý nechá to dieťa jačať na celú reštauráciu a nemá snahu to vyriešiť, lebo veď obeduje. A tak isto nie je v poriadku, ak pani na detskom predstavení nestrpi to, že sa deti vrtia a pýtajú otázky. Tá tolerancia by mala existovať na oboch stranách.

lienka.7
29. apr 2024

@mimka1402 nie sú nevychovane deti, len proste drbli rodicia. Lebo si myslia, ze nikto iný okrem nich neexistuje. Tým, že majú dieta si myslia, ze ostatní budú automaticky tolerovať to, ze vsak je to male dieta... a ťahá doeya do jaskyne, na túry a pod.je vrchol primitivizmu a arogancie voči ostatnym. Detto cestovanie s miminami v lietadle. Mam 2 malé deti, ale aby som polku letu počúvala v lietadle vrieskajuce decko... no sorry. Detto v reštaurácii. Ja nemám problém sa ozvať, keď to už prekročí unosnu mieru. Detto matky v autobusoch hrajúce sa s mobilom a dieta vieska na plné kolo. Keď si ho nevie vychovať aby neotazovalo ostatných, nech chodi pešo. A milujem keď niekto svoju neschopnosť vychovať dieta to schováva za údajnú respektujucu výchovu 🤣🤣🤣👌👌👌

lakebabe
29. apr 2024

@mimka1402 zaviedla by som hodiny len pre dospelých. Maju to tak vo viac welnesoch co som bola , takých menších a bolo to super. S deťmi sa mohlo byt max do 17 a keď si chcela večer kľud a romantiku bez deti , bolo to super.
Možno by som uvítala viac adult only hotelov a restik.
A za lety bez deti by podľa mňa veľmi veľa ľudí zaplatilo pekne peniaze. Nie je to o tom ze niekto nemá rád deti, kamoška je učiteľka v MŠ deti miluje ale zasadne chodí len do adult only hotelov na dovcu, lebo chce kľud a ticho. Pri poslednom lete na dovolenku nočným letom by som to aj ja uvítala, keď som videla co za rodeo tam dorabali nevyspate deti

ankare
29. apr 2024

@mimka1402 stačila odpoveď: Nie, nemám. Evidentne Ty nevies citat s porozumením. 🙂

mimka1402
autor
Autor odpoveď zmazal
ankare
29. apr 2024

@mimka1402 preco si to zmazala? Hanbíš sa sama za seba, že bez dôvodu urazas druhych? 🙂 To chápem. Aj ja by som sa. 🙂 Nečudujem sa,že máš problém s deťmi, keď Ty máš primárne problém sama so sebou.

jana_eyre_2
29. apr 2024

@akvi ver že je veľmi veľa ľudí ktorí nie sú chápavi ani k rodičom čo sa situáciu snazia riešiť.. môj najmladší syn ako malý mával veľmi veľa záchvatov hnevu.. vždy som ho brala mimo ľudí čo najrýchlejšie sa dalo, vzpierajuce a bordove dieťa... Vypočula som si za jeho 4roky života keď ho to držalo veľmi veľa poznámok aká som neschopná, aký je rozmaznany čo by si všetko zaslúžil, kam by sme mali mať zakaz.. zvykla som si v takej situácii už len nemo pozerať do zeme a utekať preč lebo pohľad ľudia chápali ako výzvu k tomu aby ma poučili.. takže nie, nie je to tak že ľudia vedia pochopiť ak rodič rieši.. ja riešim vždy, deti mám kľudne a slušne, ale aj tak máme skúsenosti aj teraz s tým, že máme pocit aby sme sa radšej nevyskytovali.. často totálne bez dovodu.. ľudia často vidia dieťa a už predpokladajú že bude zle a drze, ci rozmaznane.. a to teda zásadne nechodím na miesta kam sa to s deťmi nehodí a vyhýbam sa pokiaľ sa dá davom a cudzím ľuďom..

A preto ja nikdy neriešim nikoho, pokiaľ sa ma to netýka ..

akvi
29. apr 2024

@jana_eyre_2 no to ma mrzí, že máš takúto skúsenosť. Ja si nepamätám, že by sa na mňa niekto krivo pozeral alebo komentoval, ak malo dieťa záchvat plaču či hnevu. Alebo som si to v tej chvíli možno len nevšimla, lebo som mala čo robiť s deckom 😅 Ja keď vidím, že si niekto nevie dať rady, tak skôr mám tendenciu mu pomôcť. Niekedy to dieťa stíchne/prestane, keď sa mu prihovorí niekto cudzí. Ale je fakt, že my sme v tom blbom období, keď dieťa chytalo hasáky za každú blbosť príliš nikam nechodili, lebo to bolo o nervy. Tak som sa "mudrym" rečiam úspešne vyhla.

jana_eyre_2
29. apr 2024

@akvi tak mala som dve staršie deti, kvôli nim a môjmu psychickému zdraviu som musela vždy vypadnúť niekam z domu mimo okruh našich ulíc.. napriek jeho výbuchom boli výlety a zážitky premna hnacím motorom..

angeli121212
29. apr 2024

@jana_eyre_2 ľudia čo opisuješ budú z tých čo mali šťastie na dieťa kde ma položíš tam sedím a myslia si, že je to ich zásluhou... Keď počujem niektoré tie reči je mi z toho akurát smiešne... Ja keď vidím mamu čo vláči bordové a zlostné dieťa akurát ju v hlave poľutujem, že to musí riešiť, lebo týmto veciam sa nedá vyhnúť..

huxy
29. apr 2024

@angeli121212 to máš odkiaľ, že ma niekto šťastie na dieťa, kde má položia, tam sedím. Každé dieťa skúša hranice, a je na rodičovi nejaké stanoviť a držať sa ich.

angeli121212
29. apr 2024

@huxy to mam odtial že som také dieťa reálne videla moja teta mala takú sesternicu sama to neskôr dosvedčila to dieťa bolo extrémne pokojné.. nemusíš tomu veriť ale sú aj také deti...

huxy
29. apr 2024

@angeli121212 ja netvrdím že aj také nie sú. Ale myslím že ich je minimum.

angeli121212
29. apr 2024

@huxy neviem inak prečo ťa ten môj komentár tak prekvapil keďže nikde som nepísala, že sa nemajú stanoviť hranice ani nič podobné ale je evidentné, že niekedy stanovenie hraníc môže vyzerať aj tak, že odnesiem revúce dieťa preč ...keď niekto aj po tomto akte rodiča na neho gáni a má blbé poznámky tak ja už neviem ..

angeli121212
29. apr 2024

@huxy to koľko ich je či nie je nedokážem posúdiť ale poznámky od ľudí čo mali takéto dieťa som si vypočula aj ja dokonca za tych čias aj moja mama.. a tym všetkým som len chcela povedať, že v niektorých prípadoch by nezaškodil kus empatie od takýchto ľudí