Kde by ste deťom zakázali vstup?
Kde by ste deťom zakázali vstup?😁 Prípadne nechali osobitne miesto/čas na deti s rodinami.
Nepohoršujte sa, myslím to z hľadiska, že častokrát prídem do reštaurácie a dieťa obťažuje cele okolie vreskotom, behanim popod nôh čašníkom. Tiež si pamätám pamiatky, kde boli rodičia s deťmi a nič z toho som nemala, lebo cez vreskot dieťaťa a plač, to nešlo.😀 Tam by som uvítala aby rodiny s deťmi boli v nejaký určený konkrétny čas aby ten, kto deti nemusí vedel si vybrať aj túto možnosť. K deťom mám vzťah, ale vadí mi, že často musím ja rešpektovať arogantné, drzé, rozmaznane deti, ktoré ich rodičia ignorujú.
A miest, kde by som to uvítala by bolo asi veľa. 😄 Kde by ste to uvítali vy?
@mimka1402 Podla mna to moc prezivas. Aj ked som obcas svedkom nejakych podobnych situacii ako popisujes, az tak strasne to neprezivam a snazim sa to ignorovat a hned na to zabudnem, nepamatam si kazdy detail ako ty.
Ovela viac mi vadia dospeli, co sa nevedia spravat - fajcia, kde nemaju, su hlucni , drzi, opiti, ci vulgarni. Takych je urcite viac ako deti....
@huxy este tie poznámky aby to nevyznelo naše dieťa je taký čistý priemer ked vymýšla nenecháme ho behať niekde kde sa to nehodí ani nič podobné ale keď mi pri prebaľovaní v jeho 9 tich mesiacoch teta rozpráva ako mám malému rozprávať kde má ručičky nožičky a že od toho bude určite v kľude ležať lebo sesternica tak ležala tak mi je smiešne akurát.. jednak som to skúšala po druhé nebolo to prebaľovanie zas tak hrozné...
Ale suhlasim s nazormi, ze mas negativny postoj k detom, hoci tvrdis opak, je to z teba citit. Ja si take somariny, kde kedy ake dieta co urobilo a presny popis tej situacie ani nepamatam, hned na to zabudnem. Zato si pamatam priserne spravanie prave dospelych a tych prihod je vela. Placuje ci hlucne dieta ma nevie skoro vobec vytocit. Okrem toho vzdy si poviem - nikdy nevies, ci to dieta nema nejaku diagnozu, takze vobec neriesim. Ak ma nejaku diagnozu, nemoze za to ani dieta ani rodicia.
@mimka1402 nikde, ale uvitala by som viac zakazov pre drzych dospelych, ktori sa predbiehaju v rade, nevedia parkovat, su hlucni, primitivni, vsade telefonuju, smrdia a tak...
@mircalla Vidíš, ty si pamätáš dospelých, ja deti.😀 Keby som mala takýto postoj nepracujem s nimi, nesnažím sa o ich lepší život a idem do profesie, kde s nimi nemusím byť.
Diskusia bola založená bez nejakej extrémnej námahy a po tom ako som mala negatívny zážitok s cudzím dieťaťom.
Keďže som s nimi stále. Samozrejme, že si všímam správanie detí.😀 Ale nie zámerne, ale to ze si to pamätám. Bolo skôr tým, že som si pospominala pri tejto diskusii. 🙂
Keďže som z fachu, ľahšie rozpoznám dieťa s diagnozami a to už som aj spomínala vyššie, takže zbytočny bod, ktorý tu nemá zmysel, lebo na to som upozornila, že to nie je predmetom. Viackrát som písala, že deti ako samotný problém nie sú. Ale ich rodičia, ktorí nevedia reagovať a správať sa, ano. Takže stále sú problémom dospelí.😀 A ja to nikde nespochybnujem, dieťa nebude ochudobnene, že nebude v restike kde nemá možnosť sa hrať alebo mat detský kútik.😀 Rodičia nevedia vôbec vyhodnotiť kde je vhodné dieťa brať a kde nie. To je celý problém. Ak by rodičia tých detí boli vedení k slušnosti, venujú dieťaťu energiu a nepozeraju tupo do mobilu, tak väčšina problémov alebo zážitkov ktoré boli popísané by nevznikli. 🙂 Nikto nereaguje na to, že keď dieťa plače lebo je unavené, ci trucuje, ale je dôležité ako rodič reaguje a žiaľ veľakrát rodičia nereaguju tak ako by mali. Vzájomný rešpekt a úcta má patriť pre obe strany, nielen z jednej. Lebo veď "deti".
@princezna_bosorka Áno, súhlasím.😀 Ale myslíš si, že aké majú oni deti? Pochybujem, že deti sú diametrálne iné. A o týchto dospelých je reč aj tu. 🙂
@mircalla Keby mamina príde a povie "prepáčte" aj ja sa zasmejem.😀 Ale vieš, ak dáš za koláč 4-5€ a rodič dieťaťa je na teba arogantný. Tak áno, nahnevá to, sklame ma reakcia dospelej osoby.😀 A taktiež si myslím, že už 5 ročne dieťa zas nie je 2 ročne, ktoré neuvedomuje si čo to znamená. 🙂
Vravím, že netvrdím že jediný problém spoločnosti sú deti, ale pri tejto diskusii mi to napadlo.
Keby bola diskusia o psoch, každý napíše negatívne skúsenosti o tom, keby bolo o dôchodcoch, to isté...
Po včerajšej navšteve kina, kt. bolo od 7rokov by som zakazala vstup vsetkym detom, kt. nesplnaju tento vekovy limit a vsetkym vlastnikom kina by som prikazala dodrziavat vekovy limit… Nikdy nepochopim aky je dovod brat 3rocne dieta do kina na minimalne 1,5hod film… Toto je mimo mojho chapania a takyto rodic je podla mna iba obycajny sebec.
@mimka1402 ak mi patrocne pride kradnut z taniera a evidentne je to z roztopase a nie od hladu tak na neho zvysim hlas ze sa otoci nanpate a beriem tanier ak ukradne ide
za matkou nech kupi novy bez pardonu
@mamina7070 Uznavam, že som nebola dostatočne v tej dobe sebavedomá, aby som dokázala čosi. Len som upozornila a odvrkla mi dosť arogantne, niečo v zmysle "noaco" nepamätám už do detailov.😀 Čašníčka len pokrutila plecami a dala pohľad, že ju to mrzí a takto to iba dopadlo. Viac ľudí to videlo a nerozumelo. Dnes už by som si pýtala samozrejme bud druhy zákusok alebo preplatenie. Ale vtedy z brigády 5€ drahy koláč zamrzel preto som si to zapamätala.😀
Žiadny zákaz ani obmedzenie Ti nepomôže. Nevhodné správanie detí môžež zažiť a na verejnom priestranstve alebo v prírode. Dokonca aj nevhodné správsnie dospelých je už na dennom poriadku. Skús radšej terapiu. Vhodný odborník by Ti mohol pomôcť nájsť príčinu Tvojej precitlivosti na detské správanie mimo hranice normy. Rieši sa to terapiou, nie regulovaním a diskrimináciou rodín s deťmi.
@anketkarka Presne tak, ona musí začať riešiť samu seba. Má problém sama so sebou. A najväčši epic fail je,že ani deti nemá. 😅
@mimka1402 Mne sa nikdy nic take ako popisujes nestalo....ty mas x prihod. Zaujimave. Podla mna si niektore uz dost prifarbujes....A mozno som mala az jeden konflikt s rodicom, ked jeden chlapec sotil mojho syna a ten si pamatam.
Mam 2 deti a ziadne interakcie so zlymi detmi a este horsimi rodicmi. Moje deti uz maju 14 a 8 a nic...
Pises, ze vtedy z brigady 5 eur kolac. Pracujes 17 rokov si pisala. Ozaj by som chcela vidiet, kde si si pred viac ako 17 rokmi kupila kolac za 5 eur. Navyse z brigady. To mozno pri dnesnych cenach.....Podla mna si uz dost vymyslas.
Vidim to tak, ze si az chorobne posadnuta sledovanim spravania deti a vyhladavanim pripadnych konfliktov ci moznosti niekoho poucovat
@mircalla písala že o dieťa prišla takže veľmi cez komentár toto..ale že veľmi...🤦
@miskakyblik Tak to som si nevsimla
@janai1 Je x ludi, co robia s detmi a nemaju k nim vztah. Ja som si od nej jedinu pozitivnu vec k teme deti neprecitala. Ono cely cas riesit seba a svoje pohodlie. To, ze prisla o dieta som si ozaj nevsimla, ale na veci to nic nemeni
Su aj taki ucitelia....Jej deti kazia zazitky a to neustale
Clovek co ma rad deti zalozi temu zakazany vstup detom a este sa opytat, kde by sme to uvitali
@mircalla neviem mám pocit že si v diskusii toho moc neprečítala, ale usudzujes že naozaj nemá rada deti... Zakladateľka sa vyjadruje o deťoch veľmi láskavo a poukazuje na problém ktorý i tak vždy pramení v rodičoch, čo sme sa tu až na pár výnimiek naozaj všetky zhodli. Skôr mi príde že túto diskusiu berieš extrémne citlivo na seba, čo netuším prečo, ale skús si to prečítať celé ak ťa táto téma zaujíma a nie napísať že si od nej nič pozitívne na deti nevidela , alebo že nevieš či má deti. Všetko svedčí o Tom že si iné ako nadpis ktorý ťa tak vytáča nečítala... Ale prídeš mi že kopes do otvorených dverí a dosť hlasno 🙂treba zvoľniť tak či onak, aj keby , je to stále len názor niekoho a teba tak netreba to tak veľmi vzťahovať , asi každý kto má trocha v hlave pochopil o čo tu ide , a keď nie, nevadí aj na takých svieti slnko 😉
Fúúú, niektoré ste sa tu riadne pustili do autorky. Sa nestíham čudovať, pritom si myslím, že autorka reagovala zo začiatku slušne, až neskôr sa začala ostrejšie obraňovať.....
A ja autorke úplne rozumiem. Nie každý je nadšený z cudzích detí, najmä z takých, ktoré si rodičia nevedia "upratať" a pripadá im normálne, alebo dokonca milé, ako sa ich deti správajú, či už nakúkajú cudzím do taniera, alebo sa z ich taniera rovno ponúknu, alebo obťažujú krikom (niekedy až vreskotom), behaním pomedzi stoly v reštaurácii, kopaním do sedačky v autobuse, atď.... Treba si uvedomiť, že moja sloboda a sloboda môjho dieťaťa končí tam, kde začína sloboda druhého (cudzieho) človeka. Neospravedlňovať neschopnosť rodičov riešiť / ukľudniť / napomenúť dieťa tým, že veď je to len dieťa.
Ak moje dieťa vreští ako pavián, či behá ako splašené, že sa o neho obsluha potkýna, opúšťam reštauráciu / cukráreň/ ihrisko / kino / predstavenie / koncert .... lebo nie, takmer nikomu to nepripadá milé, len sa nemôže nič povedať, pretože ešte vy budete obvinený z diskriminácie detí 😀 (a už som čítala ozaj všetko).
Zrejme ste niektoré nečítali s porozumením, autorka viackrát opakovala, že nevníma ako problém nevychované deti, ale skôr to, že rodičia danú situáciu neriešia, alebo ju riešia veľmi laxne. Ak sa rodič situáciu snaží všemožne upokojiť a napriek tomu sa mu to nedarí, je to opäť iné - lebo sa snaží a všetci prítomní vidia snahu. Ale aj ja som už zažila rodičov, ktorí vreštiace deti v pizzerii ani len neupozornili. Po napomenutí obsluhou, čašníčku doslova odpálkovali, čo si to dovoľuje, veď sú to len deti. A presne o týchto situáciách autorka hovorí.
Niekto sa tu rozčuľoval, že či na podniku bude ceduľka s preškrnutým dieťaťom - nie, stačilo by na podnik dať ceduľku vstup od 18 rokov. Každý si vie predsa vybrať, či chce ísť do family friendly reštaurácie / hotela, alebo pôjde do takých priestorov (či už to bude wellness, alebo reštaurácia), ktoré budú adult friendly. Mnoho takých hotelov aj wellnessov už existuje a nevidím na tom nič diskriminačné. Vyberiem taký hotel / wellness / reštiku, čo bude vhodná pre deti. Pôjdem na také predstavenie, ktoré je vhodné pre deti, alebo v takom čase, keď je dovolený vstup aj s deťmi. Aj u nás je wellness, ktorý funguje od 10 - 22 hod a samozrejme sa tam môže ísť s deťmi, ale od 18tej je vstup už len pre dospelých, ktorí si dajú šampus vo vírivke a bolo by po partnerskom zážitku, ak by miesto romantických chvíľ a zaľúbených pohľadov riešili, nafukovačky, rukávniky, všade striekajúce vodné pištole, krik, skákanie detí do vody,...
Samozrejme celá debata sa viedla o deťoch zdravých (nie s rôznymi diagnózami a špeciálnymi potrebami), ktorým rodičia nieže nevedia, ale ani len NECHCÚ URČIŤ HRANICE a všetci z ich detí majú byť nadšení, padnúť na zadok a povoliť im všetko, čo len chcú a ešte s úsmevom na tvári.
@mircalla napísala si jej, že je čudná lebo vo svojom veku nemá deti a nešla na IVF alebo si dieťa aspoň neadoptovala. 😉
Celá táto téma je o nevychovaných detiskách a ich rodičoch, ktorí tiež nemajú ani za zrnko výchovy. Takí kazia zážitok všetkým naokolo a o tom bola pôvodná téma. Než to začali niektoré, vrátane teba, úplne hrotiť.
@mimka1402 áno ja rozumiem. To vôbec nebol hejt na tvoj komentár. Jasné že deti o ktorých píšeš ty to už je úplne niečo iné. Tiež som alergická na rodičov ktorí si sadnú chrbtom a nič nevidia nič nepočujú. Ja si to pri svojom synovi dovoliť nemôžem vždy musím mať oči na stopkách 😂. A áno keď dieťa spôsobí "nehodu" a ešte vám rodič vynadá tak to je úplná pecka 😂😂😂😂. Môj zvykne sem-tam tiež takto vojsť ľuďom do cesty. Vtedy naňho zakričím že dávaj pozor, alebo iba pozor. Ale už sa mi stalo že ten dotyčný človek si myslel že to kričím na neho, nie na svoje dieťa 😂😂😂😂🤷🤷🤷. Tak som sa poučila a už používam aj oslovenie.
Vlastne tým že mám dve deti ktoré majú špeciálne potreby plus študujem špeciálnu pedagogiku tak ja som v tomto druhy extrém A za každým správaním hľadám diagnózu 😂😂😂😂😂. Ale zase učím aj neurotypické deti a ono sa naozaj da vidieť kedy to dieťa má reálny problém resp. Dg. A kedy len zlyhal štýl výchovy
@janai1 Pritom som stále dosť mladá a deti beriem ako zodpovednosť, preto zatiaľ neplánujem mat zámerne dieťa. Lebo sa im venujem v práci. Tak či tak ma mrzia reakcie ľudí, lebo celý čas vysvetľujem ze problémok sú rodičia a, že som skôr za možnosť byť niekde aj bez deti. Ale mam pocit ze niektorí ľudia proste vidia svoje a nič ďalej. Čo ma mrzí. Mala som odvahu to dat pod svojim menom a kto chce, vie že permanentne sa zastávam práv detí pred rodičmi ktorí nemajú štipku rozumu.
No nič, nemám chuť ani reagovať. Lebo to co sa tu spustilo zq agresiu, je choré. Pritom ja ani o deťoch som nenapisala nič nenávistne a stále vysvetľujem, že nereagujem na bežné chovanie deti ale na abnormálne a ignoraciu rodičov.
Nechcela som súhlas, mňa táto diskusia v dobrom bavilo čítať aj iné pohľady. Ale prečo tí, ktorí mali problémy s deťmi to dokázali napísať slušne a kultivovane a opačný názor musel neustále kopať do mňa a do iných? Q tým ľuďom mám veriť že vychovávajú slušných ľudí, keď dokážu pri nevinnej diskusii urážať? Som sklamaná.
@livuska124 Ďakujem ❤️ Ja už si prídem, že rozprávam dokola to isté a nemajú ani štipku sudnosti si prečítať všetky odpovede a reakcie, ci rozumieť kam tým mierim.
Nemám problém s opačným názorom, ale mám problém ak to nedokáže človek vyjadrovať slušne, ale musí z nejakého pocitu nadradenosti vyjadrovať takto.

@ankare Ty si narušený človek, toľko nenávisti čo ty máš v sebe, wau to nedokáže len tak niekto. Zmazala som to lebo mi to nešlo editovať a chcela som niečo dodať, si fakt úbohá a čím ďalej sa to ukazuje. 🙂