icon

Kde je lepší život, v meste či na dedine?

daniela2202
4. sep 2022

Kde sa cítite lepšie? Plusy- mínusy, menili by ste? Želám peknú diskusiu

Strana
z4
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
konikmodry111
5. sep 2022

Ja som sa narodila v meste aj dlho žila v rôznych veľkých mestách ale s dedinou sa to nedá ani porovnať ❤️ Ja by som už do mesta nešla žiť

katym77
5. sep 2022

Ja som z dediny a žijem na dedine, ale mám skúsenosť aj so životom v meste: London, Amsterdam. Neviem nevedela by som si preddstaviť tam opäť žiť.

simonka22s
Odpoveď bola odstránená
cervenaruza123
15. sep 2022

@daniela2202 Myslim, ze toto je vlemi individualne, z viacerych hladisk.
Jedna vec, kazdemu typovo vyhovuje nieco ine. Ja som cele detstvo a pubertu prezila na dedine, po svadbe chvilu v druhej dedine, potom sme sli do mesta do bytu. Viac mi vyhovuje dedina alebo skor dom, ani nie dedina. Manzel povodne do bytu vobec nechcel ist, ale nakoniec si to pochvaluje. Znamy vacsinu zivota prezil v meste v dost dobrom byte, na stare kolena si kupil dom v dalekej dedine odrezanej od sveta, chova a pestuje tam kadeco, roboty ma vyse hlavy, ale konecne vyzera naozaj spokojne a pochvaluje si. Vacsina ludi by taky zivot nezvladla a neznasala.
No a druha vec je ze kde presne. Brala by som dom a dedinu, lenze je rozdiel v lokalite, v susedoch, v spojoch... Ked ma clovek napriklad zlych susedov, zle je pri nich stale, ci je to mesto, ci dedina. Alebo my sme na kraji sidliska, blizko mame les, rieku, vedla nas mensia dedinka, obchody mame dost daleko, takze ani privela ludi tu nechodi bezne, ani hluk velky tu nebyva. Ani len aut tu nechodi extra vela. Pred bytovkou mame velku luku, kde sa zatial nic nepostavilo a za bytovkou len chodniky, ihriska, ticho a klud, akurat deti pocut hrat sa. S muzom sme si uz vraveli, ze keby sme mali byt v inej casti mesta, asi by sme to nevydrzali, ale tu je to super.
Tak ci tak po tych rokoch porovnavania a aj sledovania inych co sa tyka byvania sa mi zda, ze ano, kazdy preferuje nieco ine a kazdemu vyhovuje nieco ine. Ale aj tak ten domov a prijemny pocit z byvania nerobi az tak ten priestor ako spolubyvajuci, rodina. Kdekolvek ludia byvaju, ak sa snazia mat dobre vztahy, maju sa radi a snazia sa hladat kompromisy, bude im tam velmi dobre. Ak by boli aj v palaci, ale by sa neustale medzi sebou hadali, bolo by to byvanie nanic.

daniela2202
autor
16. sep 2022

@cervenaruza123 veľmi pekne si napísala 😊👍

gabinka127
16. sep 2022

Ja nie som žiadny "záhradkarčeniachtivý" typ.. Ale fakt si neviem predstaviť život v paneláku v meste.. Bývame 10 km od mesta a v meste som niekedy aj 3x za deň.. Milujem kaviarne, reštaurácie, nákupy.. Ale predstava, že by som sa mala vrátiť domov a počujem, ako nadomnou niekto splachuje, alebo dupe, ma desí... S manželom sme si postavili dom s veľkou terasou... V lete som mesiac od rána do večera ležala na lehátku pri bazéne.. Neviem si predstaviť sa zavrieť do bytu a nemať možnosť si vychutnať rannú kávu vonku v kľude...Mesto mám rada, ale žiť by som v ňom veru za nič nechcela... Ranný zhon v zápchach, častokrát smrad z kanalizácie, osvetlenie celú noc.. Hluk áut... Hrôza...

Strana
z4