icon

Kde je podľa vás najlepší život?

15. aug 2025

V ktorej krajine, je podľa Vás najlepši život, že by ste si povedali, tu chcem zostať do konca života? Kde je to aj finančne dobre ohodnotené, netrapite sa, no stále Vám po zaplatený účtov zostane na žitie. A je jedno či to je Europa, Ázia, Južna Korea poprípade Australia.

Strana
z6
anonym_9c98d6
15. aug 2025

@anonym_autor manžel hovorí ze v Dánsku, žil tam 3 roky, tam pracoval, poznal tam ľudí, videl školy, firmy, obchody, ceny. Vysoká daň, ale aj príjmy sú tam iné. A školy na úplne inej úrovni.

aeruginosa
15. aug 2025

Ja som sa rozhodla pre Nemecko… každý má nejaké svoje dôvody, kde je mu najlepšie. Podľa mňa univerzálna odpoveď na túto otázku neexistuje.

anonym_08a654
15. aug 2025

Zijem v Rakusku, lebo to bola odmalicka moja vysnivana krajina na zivot. A este stale je, nemenila by som. Urobila som si tu skolu, v praci som velmi dobre ohodnotena. Skolstvo, zdravotnictvo, verejna doprava, urady a pod. podla mna funguju na velmi slusnej urovni. Navyse sa mi paci aj podnebie (ani tropy, ani dlha zima ako na severe). V lete sa da kupat a chodit na turistiku, v zime na lyze. Kultura, pamiatky takisto fajn. Poloha v ramci Europy je super. (Letisko Schwechat mam 30 minut cesty a odtial kamkolvek par hodin do celeho sveta).

tundra
15. aug 2025

Velmi vseobecna otazka.Alfa a Omega je prijem,pokial dobre zarobis,si kralovna vsade.
Zijeme vo Švajciarsku a sme spokojni,otazka za milion je,kde na dôchodok...Tu je fajn,pokial mas adekvatny prijem.

anonym_376e69
15. aug 2025

@anonym_autor financne v škandinávii, ale
málo slnka tak napriklad ludom niekedy vadi, Island, Finsko.
pozri napr: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries...

liz_lemon
15. aug 2025
@anonym_08a654

Zijem v Rakusku, lebo to bola odmalicka moja vysnivana krajina na zivot. A este stale je, nemenila by som. Urobila som si tu skolu, v praci som velmi dobre ohodnotena. Skolstvo, zdravotnictvo, verejna doprava, urady a pod. podla mna funguju na velmi slusnej urovni. Navyse sa mi paci aj podnebie (ani tropy, ani dlha zima ako na severe). V lete sa da kupat a chodit na turistiku, v zime na lyze. Kultura, pamiatky takisto fajn. Poloha v ramci Europy je super. (Letisko Schwechat mam 30 minut cesty a odtial kamkolvek par hodin do celeho sveta).

@anonym_08a654 tak to je fakt na smiech, ako popisujes, ake je podnebie v krajine, ktora je nas sused...doteraz som si myslela, ze je tam tropicke teplo

anonym_4d015b
15. aug 2025
@tundra

Velmi vseobecna otazka.Alfa a Omega je prijem,pokial dobre zarobis,si kralovna vsade.
Zijeme vo Švajciarsku a sme spokojni,otazka za milion je,kde na dôchodok...Tu je fajn,pokial mas adekvatny prijem.

@tundra tiež poznám pána, ktorý tam žije s rodinou a chcú sa na dôchodok vrátiť, lebo by to bolo fin.narocne

@anonym_autor keď máš dobré vzdelanie všade.Ja som počula, že čo sa týka času prerodom a work-life balance severské krajiny

My sme boli 3 r v AT, ale vrátili sme sa, keď išli deti do skoly a som rada

anonym_c20d09
15. aug 2025

Ja som spoko na Slovensku. Teda stále by mohlo byť aj lepšie ale neviem si predstaviť žiť inde.

anonym_f2ae42
15. aug 2025

@anonym_autor v nebi

marca12
15. aug 2025

Mne sa pacia skandinavske krajiny. Uz len to,ze vyjdes z domu a nemusis zamknut dvere znaci o vysokej zivotnej urovni a uvedomelosti obyvatelov.

anonym_8f00a7
15. aug 2025

Zijem 20 rokov v CR a nemenila by som.

binarypete
Autor odpoveď zmazal
tundra
15. aug 2025
@anonym_4d015b

@tundra tiež poznám pána, ktorý tam žije s rodinou a chcú sa na dôchodok vrátiť, lebo by to bolo fin.narocne

@anonym_autor keď máš dobré vzdelanie všade.Ja som počula, že čo sa týka času prerodom a work-life balance severské krajiny

My sme boli 3 r v AT, ale vrátili sme sa, keď išli deti do skoly a som rada

@anonym_4d015b vela domacich svajciarov,si vyberu cely dochodok a idu do Thajska alebo na Filipiny.Ked sa prachy minu,vratia sa a kanton im plati zdr.poistenie...
Ked bude rychlost zdrazovania pokracovat na Slovensku,ako doteraz,tak za 10 rokov sa ceny vyrovnaju.Plan zatial nemame,ale deti sa urcite nevratia...

liusa82
15. aug 2025

tiež som za škandinávske krajiny keby si už vyberám a potom asi Nemecko ešte

simsalabim
15. aug 2025
@marca12

Mne sa pacia skandinavske krajiny. Uz len to,ze vyjdes z domu a nemusis zamknut dvere znaci o vysokej zivotnej urovni a uvedomelosti obyvatelov.

@marca12 tak toto uz davno neplati. Manzel ma rodinu vo Svedsku (rodeni Svedi).

anonym_ceee4e
15. aug 2025

Niektore mate skreslene predstavy o Skandinavii, aj o Nemecku. Migracia to vsetko pokazila, uz to nie je, ako byvalo.

anonym_6d8b2c
15. aug 2025

@anonym_autor najlepší život je tam, kde si ho spravíš sama

liusa82
15. aug 2025
@anonym_ceee4e

Niektore mate skreslene predstavy o Skandinavii, aj o Nemecku. Migracia to vsetko pokazila, uz to nie je, ako byvalo.

@anonym_ceee4e aj to je pravda.Domáci sa na to velmi sťažujú

anonym_b2d110
15. aug 2025
@marca12

@marca12 ty si tam už veľmi dlho nebola, že?

modrahruska
15. aug 2025
@marca12

@marca12 ano, toto tam platilo ked sme tam boli v 90tych rokoch, potom sa to postupne kazilo a samotni Svedi, nasi dlhorocni rodinni priatelia, nam zhrozene opisovali ako sa to tam ruca ked si popustali imigrantov, ale nesmie sa o tom nahlas hovorit…to bolo v cca 2008, odvtedy to slo este viac dolu vodou. Krajina krasna aj vela veci maju na vysokej urovni, ale tieto skreslene predstavy uz davno neplatia, to su uz len take “legendy”.

liliputka2131
15. aug 2025

V Monaku by som chcela zit jednoznacne

anonym_203b04
15. aug 2025
@anonym_9c98d6

@anonym_autor manžel hovorí ze v Dánsku, žil tam 3 roky, tam pracoval, poznal tam ľudí, videl školy, firmy, obchody, ceny. Vysoká daň, ale aj príjmy sú tam iné. A školy na úplne inej úrovni.

@anonym_9c98d6 súhlasím, žije mi tam časť rodiny, už viac ako desať rokov, sú veľmi spokojní

zuzana76
15. aug 2025

Francuzsko, nemecko, Uk a Svedsko a asi aj spanielsko maju uz dost dobre nasliapnute stat sa moslimskymi krajinami. Ak nezacnu nieco robit a deportovat tych, co tam robia zlo, tak padnu. Nemci sa uz asi aj zacinaju trocha spamatavat. Asi najhorsie je na tom UK, co sa migrantov tyka a aj Svedsko dost zle.

zuzana76
15. aug 2025

Ja milujem Spanielsko, taliansko, Rakusko, Alpy, ale neviem, zit by som asi isla do Slovinska, blizko do talianska a ziadni migranti zatial.

diewcatqoo
15. aug 2025

Mne sa paci vela krajin. Ale v podstate som spokojna tam, kde som. Zijem uz vela rokov na juznej morave. Aj sme velakrat rozmyslali s muzom, ze pojdeme niekam dalej. On pravidelne dostava pracovne ponuky z roznych kutov sveta, ale zatial sme spokoji tam, kde sme a ani lepsie financne ohodnotenie nas nepresvedcilo o odchode.

bluka2
15. aug 2025

Mne sa prave zije super v Mali. Pre mna krajiny kde je slnko a teplo. Skandivavia je pre mna trest aj s dobrou vyplatou (skusila, dovidenia). Teplo, malo stresu a pekni muzi 😀 takze vyradime aj Nemecko 😀
Juh Francuzka este super, ale tym vlastne myslim Marseille, nie tie mesta, kde sa treba pozerat na jachty superbohatych ludi. A Portugalsko, tam sa aj s malou vyplatou super zije.

bluka2
15. aug 2025

Ostat do konca zivota? 1. Portugalsko. 2. FR
Lebo ku koncu zivota treba dobru zdravotnu starostlivost, co vyradi dost prijemnych krajin 😕

janinah
15. aug 2025

Španielsko hocikde blizko mora.Na dochodku tu chcem byt cele letá ak nie uplne presťahovanie.

anonym_3c1a16
15. aug 2025
@marca12

@marca12 Bolo niekedy, zila som tam. Teraz mozno este niekde za polarnym kruhom, vo vacsich mestach uz to nie je to co byvalo.

lucia13022023
15. aug 2025

Za mňa Taliansko. Milujem to tam. Cítim sa tam ako doma, museli sme si tam kúpiť aj prázdninový dom, možno do budúcna aj normálny dom na bývanie.
Precestovala som kus sveta a teda Taliansko beriem ako druhý domov. Možno nie je 100% vi všetkom, ale určite si tam viem predstaviť bývať.

Strana
z6