icon

Kde je podľa vás najlepší život?

15. aug 2025

V ktorej krajine, je podľa Vás najlepši život, že by ste si povedali, tu chcem zostať do konca života? Kde je to aj finančne dobre ohodnotené, netrapite sa, no stále Vám po zaplatený účtov zostane na žitie. A je jedno či to je Europa, Ázia, Južna Korea poprípade Australia.

gab1sol
15. aug 2025

@anonym_autor veľmi individuálne, ale ja som mala kedysi predstavu a ani by to nebolo ďaleko. Učarovali mi rakúske Alpy (ale až tie západné) - ani by som netúžila po extra finančnom ohodnotení. Skôr by som mala predstavu o malom penzióniku niekde v kopcoch, kde by to bolo krásne v lete, v zime, počas celého roka. Mať jednu, dve kravičky, koňa, veľký pozemok a vítať a starať sa o hostí. Ale uvedomujem si, že moja predstava o takejto idylke je asi dosť skreslená.

goodidea
15. aug 2025

Slovensko

emka530
15. aug 2025
@lucia13022023

Za mňa Taliansko. Milujem to tam. Cítim sa tam ako doma, museli sme si tam kúpiť aj prázdninový dom, možno do budúcna aj normálny dom na bývanie.
Precestovala som kus sveta a teda Taliansko beriem ako druhý domov. Možno nie je 100% vi všetkom, ale určite si tam viem predstaviť bývať.

@lucia13022023 tiež som za Taliansko, milujem tú krajinu a tiež máme kúpenú nehnuteľnosť..ale ma trochu sklamalo zdravotníctvo, na sk je lepšie. A tiež ich dane a zákony.. našťastie máme do dôchodku ešte ďaleko, sa rozhodnúť.

staromodna
15. aug 2025
@lucia13022023

Za mňa Taliansko. Milujem to tam. Cítim sa tam ako doma, museli sme si tam kúpiť aj prázdninový dom, možno do budúcna aj normálny dom na bývanie.
Precestovala som kus sveta a teda Taliansko beriem ako druhý domov. Možno nie je 100% vi všetkom, ale určite si tam viem predstaviť bývať.

@lucia13022023 jedna vec je dovolenka, druhá vec život každodenný. Manžel je Talian a žijeme na Slovensku, žili sme aj v Taliansku, ale je to neporovnateľne. Ceny za služby či potraviny sú tam ďaleko vyššie, dane za všetko možné. Taliansko je pre mňa moja srdcovka, milujem to tam, ale žiaľ, mladí zdrhaju a zostávajú tam len starí alebo migranti, malo domácich. Ta krajina reálne nemá do budúcnosti potenciál 🙁 ale ísť tam na dôchodok, to by bolo ešte fajn

emka530
15. aug 2025
@staromodna

@lucia13022023 jedna vec je dovolenka, druhá vec život každodenný. Manžel je Talian a žijeme na Slovensku, žili sme aj v Taliansku, ale je to neporovnateľne. Ceny za služby či potraviny sú tam ďaleko vyššie, dane za všetko možné. Taliansko je pre mňa moja srdcovka, milujem to tam, ale žiaľ, mladí zdrhaju a zostávajú tam len starí alebo migranti, malo domácich. Ta krajina reálne nemá do budúcnosti potenciál 🙁 ale ísť tam na dôchodok, to by bolo ešte fajn

@staromodna opravim ťa, potraviny sú tam lacné a my nakupujeme vždy domov to čo tu na sk stojí aj tri krát viac..len treba vedieť v akom obchode nakupovať. Služby áno, tie sú tam podstatne drahšie. Dane tiež.

zobaka
15. aug 2025

Moj život vidim v Taliansku, pri mori, dnes sme boli v meste v noci a ja som mala uplny pocit prazdna, ze toto mesto mi uz nic nedava, dusevne som uplne odpojena uz zo SR a dovolenkovat v Azii

majlo1234
15. aug 2025

Novy zeland

vahcaac
15. aug 2025

Norsko ❤️

gabrielkaa
15. aug 2025

Podla toho akú máš kvalifikáciu. Rodina žije v Hongkongu a plánujú žiť ešte niekoľko rokov. V Európe je kríza, tam ešte nie

deedol
15. aug 2025

velmi zavisi od vzdelania, kvalifikacie, schopnosti a jazykovych zrucnosti. da sa zit dobry zivot takmer vsade a takmer vsade ziju ludia aj velmi tazky zivot. ale teda objektivne podla stavu zdravotnictva, skolstva a verejnych sluzieb, plus bezpecnost (nielen co sa tyka kriminality, ale aj prirodnych katastrof) asi norsko. teda z tych krajin, s ktorymi mam aj skusenost.

subartic
15. aug 2025

Chcem žiť na Slovensku a chcem tu aj zostarnúť. Ale keby som si mala vybrať inú krajinu , tak by to bolo Estónsko , kvôli podnebiu a aj kvôli ľuďom . A ak by som mala naozaj hodne peňazí , tak Uzbekistan alebo Kazastán, kvôli histórii a gastronómii, pamiatkam .

miadi
16. aug 2025

Pre mna momentalne kde zijem v Kanade 🙂na dochodok by som chcela karibik . Florida alebo Bahamy alebo Mexico ( na floridu chodim roky dovolenkovat v mexiku som zila a na Bahamas sa chystam). Niekto tu spomenul HK Mne sa tam nepacilo hoci som mala ubytko v luxusnej zone v centre Mne to tam pachne hlodavcami.Kolko ludi Tolko chuti pre jedneho je super skandinavia pre ineho je to utrpenie malo slnka depresivne. Pre kazdeho je to top miesto niekde inde .kde je to naj pre teba zistis podla seba .

eff007
16. aug 2025

Norsko. Alebo Svedsko

anonym_a2cbda
16. aug 2025

@anonym_autor jednoznačne za mňa Nemecko. Zatiaľ niet lepšej krajiny čo sa týka slobody aj sociálnych istôt aj relatívneho bohatstva ako Nemecko.

tenerifka
16. aug 2025

Pre kazdeho je to ina krajina, v zavislosti od kriterii. Pre mña je to Francuzska polynezia, ale len v pripade, ze by som nemusela riesit existencne problemy., t.j. ak by som tam mala dom pri mori a mesacny prijem (aktivny alebo pasivny),pokryvajuci dobry zivot. Daleko od vsetkeho pozemskeho zla.
Cela Europa ide do kytek, staci vycestovat mimo a vidite, ze si svet z EU urobil hlupu dojnu kravu. A bude hûr…..

anonym_95c47c
16. aug 2025
@anonym_ceee4e

Niektore mate skreslene predstavy o Skandinavii, aj o Nemecku. Migracia to vsetko pokazila, uz to nie je, ako byvalo.

@anonym_ceee4e presne. Realita je niekde inde. Však Švédsko bude zachvíľu najnebezpečnejšou krajinou, neustále útoky moslimov,no go zóny. To isté aj Francúzsko určité oblasti,potom veľké mestá v Nemecku. Každý deň útoky v nejakom meste. Takže nechápem týmto skresleným predstavám

andreatytler
16. aug 2025

@anonym_autor V takej kde nie su ziadne pavuky, stonozky, ale taka asi nie je.

subartic
16. aug 2025
@andreatytler

@anonym_autor V takej kde nie su ziadne pavuky, stonozky, ale taka asi nie je.

@andreatytler je, napr. Laponskom , aleob Grónsko 🙂

andreatytler
16. aug 2025
@subartic

@andreatytler je, napr. Laponskom , aleob Grónsko 🙂

@subartic
@subartic ha, ha. Tam sa nezije, iba preziva.

zuzana76
16. aug 2025

Ja milujem aj históriu, pamiatky a gastronómiu Turecka, ale žiť by som tam kvôli kultúre nemohla. Islam mi nič nehovorí a som kultúrny kresťan a cítim sa dobre v takejto oblasti ateisticko - kresťanskej. Obavám sa raz toho, keď naša kultúra zanikne (dúfam, že ja nedožijem) lebo nedokázala by som žiť ako moslimka.

sisaka
16. aug 2025

@anonym_autor finančné ohodnotenie záleží od konkretnej práce, nemyslím si, že je nejaká krajina, kde ľudia robia nízko kvalifikované práce a v pohodičke si vyžijú a ešte si aj doprajú… Tí čo majú dobre platené majú zväčša dobre platené kdekoľvek. Akurát dostatočné finančné ohodnotenie je len jedno z kritérií na spokojný život. Podnebie, mentalita obyvateľstva, služby, zdravotnictvo, pripadne školstvo, ekonomická a politická situácia tiež vyrazne ovplyvňujú životnú úroveň.
Osobne som ešte na raj nenatrafila a ani niečo, čo by sa mu podobalo. Do dôchodku mi ešte pár rokov chýba, dúfam, že dovtedy sa niečo vykryštalizuje…
Rada by som našla niečo pri mori, kľudne aj chladnejšom, ale mimo veľkomiest a turistických centier.

lenusiatko
16. aug 2025

Kedysi som si myslela, ze Spanielsko, take Baleare, napr. Formentera, tam aj zomret v klidku by som vedela. V Europe uz asi nikde, ide to tu cele do velkej prdele. V Norsku mame rodinu, patria k hornym 10.000 a ohliadaju sa, kam odist. Konflikty s migrantmi, obrovske dane, kradeze.

staromodna
16. aug 2025
@emka530

@staromodna opravim ťa, potraviny sú tam lacné a my nakupujeme vždy domov to čo tu na sk stojí aj tri krát viac..len treba vedieť v akom obchode nakupovať. Služby áno, tie sú tam podstatne drahšie. Dane tiež.

@emka530 Ok, my tam nikdy mens kupujeme v Euro Spin, tak asi preto sú drahšie. Chodievame len do coopu, crai-u. Tieto máme najbližšie a tam bývajú drahšie, ale zase aj kvalitnejšie

777januska777
16. aug 2025

Plat a ekonomickú situáciu si vies zhodnotiť aj z tabuliek, ale čisto zivot mas iny aj v konkrétnej krajine. Napriklad sa skus na to pozrieť aj v rámci Slovenska, niekde žiješ si tam spokojná a sťahovanie sa aj o 20km ďalej medzi úplne inú komunitu moze byt problém. Mentalita, ludia a vztahy dokážu vytvoriť zo zlého miesta dobre prostredie alebo z dobrého miesta peklo.

anonym_62ce95
16. aug 2025

Eú ide ku dnu vďaka magorom z Bruselu a bude horšie, keď nám sem navezú migrantov. Green deal a povolenky, celý svet sa nám smeje. Pozrite na mapu sveta, Európa ide zachraňovať klímu 😂😂 Zachráň sa kto môžeš!

777januska777
16. aug 2025
@anonym_62ce95

Eú ide ku dnu vďaka magorom z Bruselu a bude horšie, keď nám sem navezú migrantov. Green deal a povolenky, celý svet sa nám smeje. Pozrite na mapu sveta, Európa ide zachraňovať klímu 😂😂 Zachráň sa kto môžeš!

@anonym_62ce95 dovezú sem migrantov, ja ked toto počujem nechápem. My co sa sťahujeme do iných štátov nie sme migranti?

anonym_203b04
16. aug 2025
@anonym_62ce95

@anonym_62ce95 choď sa prosím ťa realizovať na iné fórum, alebo prispievaj do duchaplných diskusií na facebooku, tam si prídeš na svoje

anonym_203b04
16. aug 2025
@777januska777

@anonym_62ce95 dovezú sem migrantov, ja ked toto počujem nechápem. My co sa sťahujeme do iných štátov nie sme migranti?

@777januska777 tiež sa nad tým zamýšľam, kopa rodiny mi žije v zahraničí. A že by sme boli pre migrantov nejaká pútavá krajina tiež nebadám. Ešte zabudla chemtrails spomenúť a očkovanie, nech to už máme na komletku.

luccija
16. aug 2025
@anonym_62ce95

@anonym_62ce95 pre migrantov nie sme zaujímaví to je jediné šťastie.Ale aj v okolí Ba máš mesta a logistické centrá, kde pracujú Srbi, pri Avione sú ubytovne kde sa večer necítis ako na Slovensku sama Sri Lanka, Pakistan atď....ideš večer po ulici a sami cierni.
Čisto pocitovo kde sa mi páči je Taliansko aj, keď sa tam ekonomicky nežije dobre a Rakúsko, ale vidiek

zuzana76
16. aug 2025
@777januska777

@777januska777 ale ty si kulturna, ale pozri sa co prichadza do Fr, ES, sledujes cele dianie? Ano, svet sa nam nie, ze smeje, Amerika sa skodoradostne tesi, ze nas tu zaplavuju africania a moslimovia a ze Europa skoncila.