Kde je podľa vás najlepší život?
V ktorej krajine, je podľa Vás najlepši život, že by ste si povedali, tu chcem zostať do konca života? Kde je to aj finančne dobre ohodnotené, netrapite sa, no stále Vám po zaplatený účtov zostane na žitie. A je jedno či to je Europa, Ázia, Južna Korea poprípade Australia.
@777januska777 cize ked podpalia nejaku kulturnu pamiatku, tak to je len moje subjektivne citenie
aj tu pisala nejaka kočka vyssie, ze vo Svedsku uz ich maju plne zuby, ale nemozu to povedat nahlas, lebo demokracia. Tak aka demokracia, ked jedna skupina ludi sa vlastne nemoze prejavit a vyjadrit.
@zuzana76 budú z nich tretie rozvojové, tak to vidím ja. Západ konci v starom ponímaní, bude to islamská kolónia a domáci dupľom skončili. Na niečo si ich tam zadarmo živia, uvidíme do pár rokov k čomu.
@777januska777 ja zijem v krajine, s ktoru kulturou sa stotoznujem, pracujem, nikdy som nic neukradla, nezabila, spravam sa sluzne, nerobim bordel. V com mam byt obmedzovana? Ved ja patrim k tym ludom, co tu krajinu drzia na rukach.
@zuzana76 tak ako ty mas vlastne hodnotenie morálky, niekto iný ma vlastne a na 100% ako človek robíš nieco zle, kedze si normálna ľudská bytosť. A to co robíš zle niekto druhy ohodnoti ako problém a za to ta bude obmedzovať. Vtedy by ta to hnevalo nie? Demokracia je nedokonalá ale nič lepsie nemáme.
@zuzana76 budú z nich tretie rozvojové, tak to vidím ja. Západ konci v starom ponímaní, bude to islamská kolónia a domáci dupľom skončili. Na niečo si ich tam zadarmo živia, uvidíme do pár rokov k čomu.
@lion777 presne tak, stredná a východná Europa to možno ustoji ako tak, ale potom nám tu zostane kultúrne blízke fakt len Rusko na vychod, lebo zapad bude moslimský
@zuzana76 takze este raz cestovať a migrovat podľa teba maju len bieli? Alebo budeme to deliť podľa náboženstiev? Kresťania maju za sebou tiez par problemov s náboženstvom, takze ak si chceme zachovať dobru Európu zakazeme všetkým náboženstvam cestovať, dobre by bolo zakázať aj náboženské prejavy, ale počkaj to sa budú kresťania súdiť, ved to je diskriminácia, ale iba ak to je proti nám ak to robíme iným je to v poriadku ci ako?
Sleduješ co sa ti snažím povedať? Pre Teba je to oni a my, ale nič take neexistuje, kazdy človek je individuálny. Demokracia ma chyby, ma problémy ale ak sa budes snažiť brat a kritizovať práva iných len preto, ze ty to vidis inak a nebudeš počúvať, tak sa moze to isté stat aj tebe, ze ta niekto rovnako bude obmedzovať. Pamätaj ak chceš obmedzenia a trvas na nich, nemôžeš kritizovať ak budes aj ty obmedzovana.
@777januska777 nejde o pravo “bielych” migrovať. Ide o to, že väščina tých čo žiadajú o azyl (Afganistan, Pakistan, Sýria ….) sú kriminální a neprispôsobiví. Nestotožňujú sa s našou kultúrou a pohŕdajú našimi zvykmi a náboženstvom. Prišli tu z dôvodu, že sa vo svojich krajinách necítia bezpečne a sami sú nebezpeční. Polovica žiadateľov o azyl sú analfabeti. Neobhajujem žiadnu rasu, ale to čo tu oni predvádzajú nie je obohatenie našej -európskej kultúry. Je tu veľa iných národnosti ako ázijské napríklad, s ktorými nie sú žiadne problémy a nikto sa na nich nesťažuje…
@777januska777 cize ked podpalia nejaku kulturnu pamiatku, tak to je len moje subjektivne citenie
aj tu pisala nejaka kočka vyssie, ze vo Svedsku uz ich maju plne zuby, ale nemozu to povedat nahlas, lebo demokracia. Tak aka demokracia, ked jedna skupina ludi sa vlastne nemoze prejavit a vyjadrit.
@zuzana76 v demokracii sa vyjadriť môžeš, problem je, ked z toho robíme politickú tému a robi sa z toho vacsi problem aky je. Rovnako ako teraz ty, niekde nieco čítaš, kde noviny zoberú jeden príklad zo sto, urobia z toho fakt problem a potom mas pocit, ze to je vsade problem. A to nie len ty, Slovensko je plne ludi ako ty, stačí ze napriklad jeden Ukrajinec urobí problem a uz su všetci blbci. Nedokážeme oddeľovať ludi navzájom o seba. Škatulkujeme a vytvárame väčšie problémy ako su.
@lion777 presne tak, stredná a východná Europa to možno ustoji ako tak, ale potom nám tu zostane kultúrne blízke fakt len Rusko na vychod, lebo zapad bude moslimský
@zuzana76 veď my aj tak inam nemôžme, lebo plyn a tak. Neviem či by sa nám podarilo byť neutrálny. Ale rozdelenie východu a západu je jasne viditeľné aj skrz toto, ako keby nemali pud sebazáchovy, alebo je to karma. Ja som rada, že ich tu nemáme, alebo len v tej forme, že áno je to černoch z prdele, ale robí ortopéda a je dobrý, ľudia sami ocenili, že je to tak. S takými problémy nie sú.
@zuzana76 tak ako ty mas vlastne hodnotenie morálky, niekto iný ma vlastne a na 100% ako človek robíš nieco zle, kedze si normálna ľudská bytosť. A to co robíš zle niekto druhy ohodnoti ako problém a za to ta bude obmedzovať. Vtedy by ta to hnevalo nie? Demokracia je nedokonalá ale nič lepsie nemáme.
@777januska777 nerobím nič zle, dodrzujem zákony, možno po kresťanskej strane by sa niečo našlo. Nerabujem, nenicim, venujem sa charite pre Ukrajincov, starám sa o túlavé mačky, dávam ich kastrovat a krmim ich. Moslimovia by toho našli, nechodím zahalená, pracujem, chodím von sama bez mužského doprovodu, sama sa rozhodnem že idem k lekárovi. Fuuuu tam by som skončila poriadne zbičovana.
@zuzana76 v demokracii sa vyjadriť môžeš, problem je, ked z toho robíme politickú tému a robi sa z toho vacsi problem aky je. Rovnako ako teraz ty, niekde nieco čítaš, kde noviny zoberú jeden príklad zo sto, urobia z toho fakt problem a potom mas pocit, ze to je vsade problem. A to nie len ty, Slovensko je plne ludi ako ty, stačí ze napriklad jeden Ukrajinec urobí problem a uz su všetci blbci. Nedokážeme oddeľovať ludi navzájom o seba. Škatulkujeme a vytvárame väčšie problémy ako su.
@777januska777 nie, nie su všetci blbci, ja mám kamarátov latino, pracujem s Ukrajincami, su to slušní ľudia, vadí mi to, že europa sa plní ľuďmi, ktorí nie su žiadnym prínosom, len delikventi.
@777januska777 nejde o pravo “bielych” migrovať. Ide o to, že väščina tých čo žiadajú o azyl (Afganistan, Pakistan, Sýria ….) sú kriminální a neprispôsobiví. Nestotožňujú sa s našou kultúrou a pohŕdajú našimi zvykmi a náboženstvom. Prišli tu z dôvodu, že sa vo svojich krajinách necítia bezpečne a sami sú nebezpeční. Polovica žiadateľov o azyl sú analfabeti. Neobhajujem žiadnu rasu, ale to čo tu oni predvádzajú nie je obohatenie našej -európskej kultúry. Je tu veľa iných národnosti ako ázijské napríklad, s ktorými nie sú žiadne problémy a nikto sa na nich nesťažuje…
@gabrielkaa áno azijci sú pracovitý a skôr tichý, deti dávajú do školy a tvoria si svoje komunity, ale tu krajinu nijako nerozvracaju. Vietnamec, či číňan, žiadny problém, ich spôsob života je podobný ako náš, preto vieme koexistovať spolu a je pre nich dôležité vzdelanie detí a prispôsobenie sa ako tak.
@gabrielkaa
@777januska777 presne tak, prečo s vietnamcami nemáme žiaden problém? Lebo si tu slušne žijú, v ich komunite síce, keď mi prišiel na rodicovske otecko, tak mi síce nerozumel, ale slušný.
@gabrielkaa a to vies podľa čoho? Ci sedíš v migracnej kancelárií a udeľuje ľuďom pečiatky? A ano je problém to, ze maju nedostatočne vzdelanie a problemy, ale zas netvarme sa, ze aj vďaka nám nie su tam kde su. Vyťažili sme z nich co sme vedeli a dnes sa nám hnusia? Su medzi nami veľké rozdiely v kultúrach to tiez pripúšťam, ale či to moze byt v budúcnosti problem neviem, kedze to fakt nik nevie.
A vieš preco sa napriklad rusko tak radikalizovalo? Preco je teraz tam kde je? Lebo západné krajiny sa na neho pozerali po rozpade ZSSR ako sa my teraz pozeráme na islamské krajiny. Všetko je to zložitejšie, ale nemyslím si, ze v dnešnom svete komunikácie a pohybu je správna cesta nehladat spoločnú reč. Lebo ignoracia a nenavist práveže viac uškodi.
@gabrielkaa
@777januska777 presne tak, prečo s vietnamcami nemáme žiaden problém? Lebo si tu slušne žijú, v ich komunite síce, keď mi prišiel na rodicovske otecko, tak mi síce nerozumel, ale slušný.
@zuzana76 tiež má môj syn v škole čínskeho chlapčeka, keď stretávam jeho rodičov, sú to jedny usmievavý a príjemný ľudia.
@gabrielkaa a to vies podľa čoho? Ci sedíš v migracnej kancelárií a udeľuje ľuďom pečiatky? A ano je problém to, ze maju nedostatočne vzdelanie a problemy, ale zas netvarme sa, ze aj vďaka nám nie su tam kde su. Vyťažili sme z nich co sme vedeli a dnes sa nám hnusia? Su medzi nami veľké rozdiely v kultúrach to tiez pripúšťam, ale či to moze byt v budúcnosti problem neviem, kedze to fakt nik nevie.
A vieš preco sa napriklad rusko tak radikalizovalo? Preco je teraz tam kde je? Lebo západné krajiny sa na neho pozerali po rozpade ZSSR ako sa my teraz pozeráme na islamské krajiny. Všetko je to zložitejšie, ale nemyslím si, ze v dnešnom svete komunikácie a pohybu je správna cesta nehladat spoločnú reč. Lebo ignoracia a nenavist práveže viac uškodi.
@777januska777 Človek nemusí sediet v kancelárií. Stačí pozrieť okolo seba a prečítať si niektoré štatistiky v médiách. Sú problémoví a nebezpeční. Česť výnimkám. S tým nič nespravíš. Bojím sa svoje dieťa pustiť von, pretože niektoré štvrte sú tak nebezpečne že by som tam ani ja sama nešla
@anonym_autor pokial nie si milionárka, nikde to nie je med lízať. Každá krajina má svoje pozitíva aj negatíva. Nikde všetko nie je/nefunguje 100%, lebo to by tam potom asi žil celý svet, nie?
@777januska777 my ako Slovensko sme nič netazili, ani im neukradli. Západ ten áno, preto majú vždy viac, veď niekde to museli ukradnúť, že áno.
@lion777 veď práve. Tu neni problém rasizmus, ale neprispôsobivosť a kriminálnosť určitej skupiny ľudí
@gabrielkaa áno a aj to náboženstvo, kde muž je pán sveta a žena posledná handra, fuj keby tu bolo, tak máme stredovek. Náš národ je konzervatívny , ale ak niekto pracuje a zapája sa do toho procesu, ako príklad azijci, tak nám nevadia. Aspoň mne nie.
@777januska777 kde žiješ? Na Slovensku? Citas správy aj z daných krajín? A nielen správy ale aj diskusie pod nimi? Ja áno, po nemecky, anglicky aj španielsky. Ja som len dobre informovaná co sa tam deje a viem predvídať. Ak teraz tie krajiny nezasiahnu a nepôjdu proti svojej demokracii, a nebudú tých ľudí deportovať a dávať im podmienky, aby mohli zostať, tak skončili. Ich demokracia skončí, bude to Afrika, blízky vychod kultúrne.
@lion777 veď práve. Tu neni problém rasizmus, ale neprispôsobivosť a kriminálnosť určitej skupiny ľudí
@zuzana76 su inak kultúra, kazdy je úplne iná kultúra. Ako som uz pisala @gabrielkaa, snaha o vyclenovanie, nepochopenie a nehľadajte spoločnej cesty vždy povedie k radikalizacii. Preco maju moslimovia teroristické skupiny? Lebo maju pocit nedostatočnosti a nas vnímajú ako nehodnych. Rovnako ako ich vnímame my. Pre nas su to len nejaka skupina barbarov a pre nich sme zas skupina dekadentnych hlupákov. Nehladat cestu je cesta do pekla.
@zuzana76 su inak kultúra, kazdy je úplne iná kultúra. Ako som uz pisala @gabrielkaa, snaha o vyclenovanie, nepochopenie a nehľadajte spoločnej cesty vždy povedie k radikalizacii. Preco maju moslimovia teroristické skupiny? Lebo maju pocit nedostatočnosti a nas vnímajú ako nehodnych. Rovnako ako ich vnímame my. Pre nas su to len nejaka skupina barbarov a pre nich sme zas skupina dekadentnych hlupákov. Nehladat cestu je cesta do pekla.
@777januska777 a preto nemajú čo hľadať na našom území? Kam máme odísť my? Majú zostať vo svojej zemi.
@777januska777 tak nech sedia doma, v svojej tretej rozvojovej. Žiadny " nehodný" neexistuje, to sú len choré a primitívne mozgy.
@777januska777 oni cestu hľadať nebudú, oni sa premnožia a zavedu ich pravo a ich podmienky. Ty to už nedožiješ, ale možno tvoje deti a vnúčatá.
@777januska777 pozri sa Európa im poskytla domov, udelila Azyl, poskytla dostatočne finančné zdroje a zázemie na slušný život. Keď nás berú za dekadentných blbcov no čo sa tu trepú. Je dosť iných moslimských veľmi bohatých krajín ktoré ich nechcú, minimálne tých čo tu drancujú europu. Nás majú za hlupákov ale naše peniaze im nevadia 🙂
@777januska777 pozri sa Európa im poskytla domov, udelila Azyl, poskytla dostatočne finančné zdroje a zázemie na slušný život. Keď nás berú za dekadentných blbcov no čo sa tu trepú. Je dosť iných moslimských veľmi bohatých krajín ktoré ich nechcú, minimálne tých čo tu drancujú europu. Nás majú za hlupákov ale naše peniaze im nevadia 🙂
@gabrielkaa veru, tam ich nechcú a pritom si môžu rozumieť, lebo však kultúra, náboženstvo a spôsob života je rovnaký a ešte to majú aj blízko.
@777januska777 Človek nemusí sediet v kancelárií. Stačí pozrieť okolo seba a prečítať si niektoré štatistiky v médiách. Sú problémoví a nebezpeční. Česť výnimkám. S tým nič nespravíš. Bojím sa svoje dieťa pustiť von, pretože niektoré štvrte sú tak nebezpečne že by som tam ani ja sama nešla
@gabrielkaa dnes sa svoje dieťa boji pomaly kazdy pustiť von aj na takom Slovensku. Vieš preco? Lebo vsade vidíme ako je svet zlý a ako je zlo medzi nami a ako sa vsade okolo nas deje zle, v tv samy vrah a pedofil, tak samozrejme, ze zo strachu dieťa nepustis. Ale ano uznávam su niektoré miesta kde deti nepustis, ale zas to mame aj na Slovensku, kazde väčšie mesto má tiez takú svoju ulicu nebezpecnych bielych.
@777januska777 my ako Slovensko sme nič netazili, ani im neukradli. Západ ten áno, preto majú vždy viac, veď niekde to museli ukradnúť, že áno.
@lion777 no vsak pre nas su moslimské štáty tiez všetky rovnaké. Nevidíme rozdiel, moslim ako moslim. Preco sa čudujem, ze pre nich sme aj my potom rovnakí?
@gabrielkaa dnes sa svoje dieťa boji pomaly kazdy pustiť von aj na takom Slovensku. Vieš preco? Lebo vsade vidíme ako je svet zlý a ako je zlo medzi nami a ako sa vsade okolo nas deje zle, v tv samy vrah a pedofil, tak samozrejme, ze zo strachu dieťa nepustis. Ale ano uznávam su niektoré miesta kde deti nepustis, ale zas to mame aj na Slovensku, kazde väčšie mesto má tiez takú svoju ulicu nebezpecnych bielych.
@777januska777 ver mi, že take gettá ako sú v západnej EU na Slovensku nemáme
@lion777 no vsak pre nas su moslimské štáty tiez všetky rovnaké. Nevidíme rozdiel, moslim ako moslim. Preco sa čudujem, ze pre nich sme aj my potom rovnakí?
@777januska777 " bielych" alebo takých pomiesanych a trochu tmavších?
Multikulturalizmus je hovadina, narušenie hostiteľskej krajiny a jej zničenie v pomalom procese.
@777januska777 no a máme mnohé rozdiely medzi sebou ako žijeme, už aj výška IQ je iná. Stačí ti ísť do Egypta, alebo do niektorej ich krajiny. Špina, smrad, chudoba. To sú oni. 🙂 Dubaj nebudem chváliť, keby nesedeli na pre, tak sú chudáci, lebo všetci majú ruky opačne. Potomkovia pirátov, aj tak nič iné nevedeli, že áno. V živote by som tam nežila, aj keby mali zlaté kľučky .

@zuzana76 lenže podľa čoho to budeme robiť? Podľa čoho budes hodnotiť kultúrneho človeka? Tvoje hodnotenie kultúrnych a nekulturnych je len čisto subjektívne a neexistuje na to žiadna správna metóda. Kazde takéto dramaticke hodnotenie ludi skutočne vyvolá problemy, vsetko treba posudzovať prípad od prípadu, nemôžeš veci hodnotiť podľa tabuliek aké určiť Ty.