icon

Kde je podľa vás najlepší život?

15. aug 2025

V ktorej krajine, je podľa Vás najlepši život, že by ste si povedali, tu chcem zostať do konca života? Kde je to aj finančne dobre ohodnotené, netrapite sa, no stále Vám po zaplatený účtov zostane na žitie. A je jedno či to je Europa, Ázia, Južna Korea poprípade Australia.

Strana
z6
luccija
16. aug 2025
@zuzana76

@777januska777 nie, nie su všetci blbci, ja mám kamarátov latino, pracujem s Ukrajincami, su to slušní ľudia, vadí mi to, že europa sa plní ľuďmi, ktorí nie su žiadnym prínosom, len delikventi.

@zuzana76 dcéra má spolužiačku a je u otca v Taliansku rozviedli sa a je na prázdninách.Volala nám cez videohovor bývajú pod Rimom sami cierni plne ulice, odpadky, drogy jej otec je učiteľ na VŠ a stále volá na nich políciu.Povedal, že ich mesto je plne imigrantov a všetko sa pokazilo.Presne prídu 3 a za chvíľu ich tam je 30 neprispôsobivých a robia si tam vlastne gheto.Povedala, že otec sa ju boji pustiť samu von.Kamarstka bola v Paríži povedala, že bola znechutena druhá bola v Anglicku na vidieku videla ako kradli v obchode bez hanby ani za nimi predavači nešli, lebo sa boja len vbehol zobral čo chcel a utiekol.U nás to nie je vidieť, ale je to katastrofa

zuzana76
16. aug 2025
@luccija

@zuzana76 dcéra má spolužiačku a je u otca v Taliansku rozviedli sa a je na prázdninách.Volala nám cez videohovor bývajú pod Rimom sami cierni plne ulice, odpadky, drogy jej otec je učiteľ na VŠ a stále volá na nich políciu.Povedal, že ich mesto je plne imigrantov a všetko sa pokazilo.Presne prídu 3 a za chvíľu ich tam je 30 neprispôsobivých a robia si tam vlastne gheto.Povedala, že otec sa ju boji pustiť samu von.Kamarstka bola v Paríži povedala, že bola znechutena druhá bola v Anglicku na vidieku videla ako kradli v obchode bez hanby ani za nimi predavači nešli, lebo sa boja len vbehol zobral čo chcel a utiekol.U nás to nie je vidieť, ale je to katastrofa

@luccija veď ja viem, devastujú krasne historické mesta a ľudia nemôžu bezpečne žiť tam, kde boli zvyknutí. Preto sa nečudujem ak sa v Európe dostanú k moci krajne pravicové strany, lebo čo je veľa to je moc.

anonym_4d015b
16. aug 2025
@777januska777

@gabrielkaa dnes sa svoje dieťa boji pomaly kazdy pustiť von aj na takom Slovensku. Vieš preco? Lebo vsade vidíme ako je svet zlý a ako je zlo medzi nami a ako sa vsade okolo nas deje zle, v tv samy vrah a pedofil, tak samozrejme, ze zo strachu dieťa nepustis. Ale ano uznávam su niektoré miesta kde deti nepustis, ale zas to mame aj na Slovensku, kazde väčšie mesto má tiez takú svoju ulicu nebezpecnych bielych.

@777januska777 ty máš muža moslima?žiješ v zahraničí či tu, lebo píšeš ako z romantickej knižnice.

Nikdy sa neprispôsobia v IT, GR zabili a znásilnili turistku.Oni nie sú schopní kultúrneho života a nejakých pravidiel

lion777
16. aug 2025
@zuzana76

@luccija veď ja viem, devastujú krasne historické mesta a ľudia nemôžu bezpečne žiť tam, kde boli zvyknutí. Preto sa nečudujem ak sa v Európe dostanú k moci krajne pravicové strany, lebo čo je veľa to je moc.

@zuzana76 tak to skôr ľahne popolom, než oni niečo s tým urobia. Som rada, že som to stihla pred rokmi , vidieť rôzne architektonické skvosty.

jana_eyre_2
16. aug 2025
@staromodna

@lucia13022023 jedna vec je dovolenka, druhá vec život každodenný. Manžel je Talian a žijeme na Slovensku, žili sme aj v Taliansku, ale je to neporovnateľne. Ceny za služby či potraviny sú tam ďaleko vyššie, dane za všetko možné. Taliansko je pre mňa moja srdcovka, milujem to tam, ale žiaľ, mladí zdrhaju a zostávajú tam len starí alebo migranti, malo domácich. Ta krajina reálne nemá do budúcnosti potenciál 🙁 ale ísť tam na dôchodok, to by bolo ešte fajn

@staromodna práve sa vraciame z Talianska a ešte sme nakúpili domov, pretože to tam bolo o cca 15% lacnejšie.. ešte ajDPH majú roznu.. ako sa tam žije neviem, ako dospela som tam bola prvý krát ale ceny boli rozhodne nizsie o dosť ako u nás.. takže možno pred krízami tam bolo drahšie, teraz to rozhodne neplatí..

staromodna
16. aug 2025
@jana_eyre_2

@staromodna práve sa vraciame z Talianska a ešte sme nakúpili domov, pretože to tam bolo o cca 15% lacnejšie.. ešte ajDPH majú roznu.. ako sa tam žije neviem, ako dospela som tam bola prvý krát ale ceny boli rozhodne nizsie o dosť ako u nás.. takže možno pred krízami tam bolo drahšie, teraz to rozhodne neplatí..

@jana_eyre_2 vrátili sme sa teraz pár dní dozadu, tak zase si viem porovnať co a ako stoji. Sú tam samozrejme potraviny lacnejšie, drahšie, ale nemení to nič na fakte, že mladí odtiaľ proste zdrhaju

jana_eyre_2
16. aug 2025

Vždy som chcela žiť v Rakúsku, je to krajina ktorú mám najradšej, cítim sa tam najlepšie a trávime tam veľa času.. potom Čechy, kam sme sa plánovali aj sťahovať ale nejako nám to stále nevychádza... Tak či tak, nikde nie je ideálne, ale aktivne sledujem čo sa deje v každej obľúbenej krajine a na Slovensku.. a z toho mi proste vychádza stále to, že na Slovensku ak má človek možnosť by ostávať nemal...

jana_eyre_2
16. aug 2025
@staromodna

@jana_eyre_2 vrátili sme sa teraz pár dní dozadu, tak zase si viem porovnať co a ako stoji. Sú tam samozrejme potraviny lacnejšie, drahšie, ale nemení to nič na fakte, že mladí odtiaľ proste zdrhaju

@staromodna ale o tom čo mladí vôbec nehovorím.. hovorím o Tom, že si písala že je to tam drahšie.. možno nehnuteľnosti, energie - to som nezistovala, ale ostatné nie, zase buďme fér..

staromodna
16. aug 2025
@jana_eyre_2

@staromodna ale o tom čo mladí vôbec nehovorím.. hovorím o Tom, že si písala že je to tam drahšie.. možno nehnuteľnosti, energie - to som nezistovala, ale ostatné nie, zase buďme fér..

@jana_eyre_2 som fér. Hovorím, že záleží v akom obchode sa nakupuje. Ale je jasné, že na SK ceny potravín stupli neskutočne, takže teraz sa oplatí už nakupovať asi všade inde ako tu aj s lepšou kvalitou potravín. V IT majú väčšinou na všetko okolo 5%dph, my väčšinou 23% 🙁

jana_eyre_2
16. aug 2025
@staromodna

@jana_eyre_2 som fér. Hovorím, že záleží v akom obchode sa nakupuje. Ale je jasné, že na SK ceny potravín stupli neskutočne, takže teraz sa oplatí už nakupovať asi všade inde ako tu aj s lepšou kvalitou potravín. V IT majú väčšinou na všetko okolo 5%dph, my väčšinou 23% 🙁

@staromodna áno presne, všetko mali lokálne a za normálne ceny, ja som bola práveže prekvapená, lebo som s tým nerátala.. ceny u nás začínajú byť šialené...

777januska777
16. aug 2025
@anonym_4d015b

@777januska777 ty máš muža moslima?žiješ v zahraničí či tu, lebo píšeš ako z romantickej knižnice.

Nikdy sa neprispôsobia v IT, GR zabili a znásilnili turistku.Oni nie sú schopní kultúrneho života a nejakých pravidiel

@anonym_4d015b nemam muža moslima. Ale v rodine mame moslima. Jeho rodina žije v nemecku uz roky. A vidis prispôsobili sa. Myslíš, ze ked prídeš k takýmto ľuďom a povieš im, ze všetci ste rovnakí a všetci ste zlo, ze im to pomôže v niečom? A tak ako sa o jednu prispôsobili, vedia si prispôsobiť aj ini, lebo ludia su rovnakí, len maju iné styky, prostredia kultúru. Ale človeka ovplyvňuje najmä prostredie.

autor
16. aug 2025

Pekny večer všetkych. Tuto diskusiu som nevytvoril na to, aby ste tu riešili veci typu kto ma koho za muža, ake potraviny su drahšie, kde chodite nakupovat atd. Na to mate sukromne spravy. Chcel som jednoduchu odpoved s spravit si statistiku.

rejon21
25. aug 2025
@anonym_203b04

@zuzana76 migrácia bola, je aj bude, do Ameriky neemigovali desaťtisíce Slovákov?

@anonym_203b04 samozrejme, ze ano, ale museli sa zaclenit a PRACOVAT, to ti zaplavenci neurobili a ziju z davok 😉

anonym_203b04
25. aug 2025
@rejon21

@anonym_203b04 samozrejme, ze ano, ale museli sa zaclenit a PRACOVAT, to ti zaplavenci neurobili a ziju z davok 😉

ako ktorí

Strana
z6