Kde maáe uloženú všetku obuv?

pele
7. jan 2019

Hladam napady a rady, ako skladovat doma topanky, ktore nie su prave 'v obehu'. Ako 5 clenna rodina ich mame dost, roznych velkosti, byt neovplyva priestorom, rozmyslam, kam ich ulozit a ako, aby zabrali co najmenej miesta a zaroven sa neposkodili. Klasicke botniky na cca 12 parov topanok su nam malo, resp. sa v nich stracaju tie mini topanocky. Verim, ze tu dostanem nejake tipy, ako ste to vyriesili vy, pripadne mozte aj foto. Dakujem🙂

beky1813
7. jan 2019

My sme si davali robit na mieru zostavu do chodby a mame vysoku skrinu rozdelenu na 2 casti, v jednej ma muz udice, v druhej su policd a tam topanky, deti maju vlastnu mensiu komodu na topánky. Sezonne, ktore sa nepouzivaju, su v pivnici

alaguema
7. jan 2019

@pele Bývame v dome, takže moje riešenie ti asi nepomôže, máme na sezónne veci jednu miestnosť. Ale napadol mi balkón - ak máte, na jednu stranu vysoká skriňa, prípadne využiť celý priestor v byte smerom do výšky - vysoké vstavané skrine po plafón. A možno aj posúvať hneď, ako z toho deti rastú, skladovať naozaj len to, čo sa používa. Ikea má celkom dosť úložných riešení - košíky, predeľovače, vrecká, ktoré sa dajú zavesiť na dvere - prípadne na tie malé topánočky.

moonlight1210
7. jan 2019

@pele existuju take plastove odkladace, do ktoreho zasunies jednu topanku nad druhu. Teda v polici nestoji par vedla seba, ale nad sebou. Nie su ale potom v krabici, mozes ich vsak dat do vrecusok.
Skusim pohladat link.

Ja osobne ich mam po sezone v pivnici, ale vyhadzujem male krabice a nechavam si len velke, kde vojdu najmenej dva pary spolu. Takze v lete vylozim zimne cizmy a do tej istej krabice pohodlne ulozim 4 pary balerinok alebo lodiciek s nizkym opatkom. Alebo 6 parov sandalov a slapiek. A kedze mam 4 pary ciziem, polovica letnej obuvy je hned spratana v 4 vacsich krabiciach.
Takto mame topankami zapratane 2 vacsie police. Viac ani netreba.
Deti maju max po dva pary na leto a zimu, lebo rastu, takze hned po sezone mozem topanky vyradit. Buduci rok im uz budu isto male.
A po sezone vacsinou pretriedim topanky, co su malo nosene a dobre zachovane a uz ich nechceme, vycistim ich a darujem dalej.
Tak usetrim miesto.

terezka1947
7. jan 2019

@moonlight1210 tak isto aj ja,sezonne veci vycistene odkladam do krabic...

moonlight1210
7. jan 2019

@pele naor. plastovy organizer na topanky superobchod.sk (ten je aj vyskovo nastavitelny).

asia83
7. jan 2019

@pele Nám sa všetka obuv s mužom, sezónna, nesezónna, zmestí do skrine v chodbe. Nemáme veľa topánok, načo? Dcéra má svoje topánky hore vo svojej izbe. No len sezónne, keďže tieto čižmy, napríklad, už budúcu zimu neobuje. Jej topánky po sezóne ruším, predávam, rozdávam.

bebetka113
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
romiada
7. jan 2019

@pele vo vysokej vstavanej skrini na najvyššich policiach kde sa často nechodi a povykladam to tam ked skonči sezona. Vždy topanky očistim (operiem ak sa da), vypcham papierom (čižmy hlavne) naukladam do krabic a na krabice nalepim listočky s opisom topanok aby som potom vedela kde hľadat ked niektore potrebujem.

siska53
7. jan 2019

@pele my mame v predsieni v skatuliach, aj v byvapom byte sme mali vysoku zostavu a hore boli tie prave nenosene.

lujza123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lujza123
7. jan 2019

@pele to co nosíme je v klasických policiach a suflikoch pri vchode, tie sezónne v krabici. Botnik je taka nefunkčná okrasa, tam sa nič moc nezmesti aj keď je v tom prehľad. Mame malý dom bez skladových priestorov a to nas naučilo minimalizmu. Takze lodičky z roku pána 1550, tenisky každej farby, šľapky, žabky, infantilne papuče a iné raz ročne obuté modne blbiny šli do koša a nechybaju

jaja1979
7. jan 2019

@pele skús popozerať sem, je tam zopár dobrých nápadov... https://www.google.com/search?q=shoe+organizer&...

pele
autor
9. jan 2019

Dakujem vam vsetkym, za rady a tipy, mam kopec podnetov na inspiraciu.