Kde môžem kúpiť petardy na Slovensku?
Neviete kde by som ešte kúpila nejaký ohňostroj alebo petardy? Teraz sme docestovali na sk
@annm81 človek mäso vôbec ani jesť nemusí, veď vegetariáni a vegáni žijú priemerne o 8-10 rokov dlhšie ako mäsožravci 😊 normálne zachránite planétu, že raz za rok nebudeme strieľať ohňostroje, ale týrať zvieratá veľkochovom a zabíjať ich pre vlastnú nenažranosť je ok 😊 presne ako vravím, pokrytci... A dúfam, že vaši psi nebrechajú o 2hej ráno a nebudia pracujúcich ľudí zo spánku, lebo potom tiež patríte do basy... Len psy, mačky a vtáky majú city, prasatá, sliepky, kravy, kozy, ovce atď nie 😊
PS: aj nabudúci rok si vychutnám ohňostroj 🎆
@filipsvk123 tak !👍🏽
@filipsvk123 a choré deti ? Starí ľudia ? Epileptici ?
@filipsvk123 to je teda úžasné prirovnanie.mäso nejedavame pre zábavu.
Mäso je jedlo s neviem, či je to s veganmi tak ružové. Síce som to už počula, ale ako získavajú niektoré vitamíny, ako napr B12, vit D, jod, vapnik a pod? Či v tbl? A z čoho sa sa vyrábajú tbl?
Len tak mimochodom, ak sa aj v rastlinnej strave niečo objaví, potom sa zvyčajne ťažko využíva z takejto potravy, kôli rôznym iným látkam ktoré sú tam. Ak nedoplnaju tieto veci v doplnkových pripravkoch, potom trpia nedostatkom a určite sa nedoziju vyššieho veku.
Minule som videla dokument, že naši predkovia boli výhradne na masovej strave, sem tam zjedli niečo iné. Rastlinná strava obsahuje veľké množstvá sacharidov, tuky sa nájdu tiež, no s bielkovinami je to uzbiednejsie.
Áno sú tam ,- strukoviny, no tie obsahujú aj veľa sacharidov, orechy - tie zas obsahujú veľmi veľa tukov. Nehovoriac, že ak chceme nahradiť živočíšne bielkoviny rastlinným u, ktoré sú pre nás menej kvalitná náhrada, musíme ich zjesť viac.
Zaujímala by ma tá štúdia, boli v nej oddelení ľudia, čo jedli chudé mäso a zdraví sa stravovali a ti, čo sa prepchavalui kadecim a ich životný štýl a stravovanie boli na úbohej úrovni? Ak nie, tak potom tvrdenie, že jesť mäso škodí nie je na mieste.
Zaujímavé je, že moja babka nejedla zeleninu a ovocie, má zno sem tam a dožila sa 93r. Poznám 98r babičku a mäso jedáva. A hej mama sa dožila okolo 100r, určite nebola veganka.
@klip0 v takomto prípade sa pre ten jeden deň v roku môžu nasadiť nejaké hypnotiká sedatíva a ľudia to môžu aj cele prespať pokiaľ im pyrotechnika nerobí dobre ..
A ozaj, údajne eskimaci takmer nemávajú zvýšený cholesterol, hoci sú výhradne na masovej strave.
To ako nás ovplyvní strava nezávisí od toho, či sme, alebo nie sme vegáni, ale od toho, čo konkrétne jeme a ako je naša strava vyvážená
Sedatíva také zázraky neurobya. Vystresovaný pes je v strede stále, akurát to nevládze tak prejavovať
A zvieratá v prírode sedatíva nedostanú a ľudia. Ako sa pri tomda spať?
@majamat predkovia mali ale nižši priemerny vek dožitia ako teraz, ten sa zvyšuje. On tu vravel ale o niečom uplne inom, o tom, či ti nevadia tie zvery, čo idú na porážku, keď sa tu ide rozpustiť nad psami v jeden deň, ale keď sú blesky, tak chcem vidieeť každú jednu ako beži kvôli - nie kôli ako to máš ty -miláčikovi domov z práce, aby nadávala na blesky, keď internzita zvuku je rovnaká aj nečakaný zvukový efekt
@majamat A keď breše pes celú noc vonku susedov, a ja nemôžem spať ? Tak čo ? Iba to prežijem, nepôjdem ho zastreliť, keď breše.
necitala som to cele, ale my to hrotime? a nebodaj prehaname? predstav si, ze my mame pred oknom v panelaku smrek a krmitko pre vtaky, uz tyzden som nevidela na krmitku ziadneho vtacika, dnes okrem jednej straky sme vonku nevideli ziadneho vtaka. oni z toho stresu kapu a vysvetlovat vyznam vtactva pre krajinu, ked su okrem holuba vsetky chranene je asi zbytocne. ja si myslim, ze vyspeli ludia vo vyspelej spolocnosti dokazu oslavovat silvester bez ohnostrojov a dokonca bez alkoholu. keby sa drzali aspon nariadeni a odpalovali to len vo vymedzenom case a na vymedzenych miestach. a este keby si po sebe vsetci odpratali ten bordel co tam zostal po tych ohnostrojoch. a ked sme pri tej zabave, aj ten poziar v ruzinove bola zabava?
@mooonika1975 no nízky vek dožitia bol rozhodne kôli niečomu inému, nie kôli strave - infekcie, nehody, úrazy, neexustibala medicína.
A stále porovnávať neporovnateľne. Búrky neovplyvnia, navyše sa vyskytuje v čase, keď väčšinou už niekto bude doma a je to prírodný ukáž, nie niečo vyvolané pre zábavu.
A zvuera na porážku? Poďme ľutovať antilopy, že ich zožerie lev. Och, prídu o život, chudatla, poďme ich zachrániť. Veď na čo dovoliť zabitie kôli jedlu.
Ak idú zvieratá na porážku a nie je to nevyhnutné, opäť treba rozlišovať, lebo väčšinou je to kôli nevyhnutnej strave. Je v prírode normálne, že živočíchy sa navzájom jedia, rovnako je to robia ľudia.
@klip0 a starí ľudia berú ohľad niekedy na mladých? Vedľa suseda stará p... má telku nahlas do 2hej rána a je jej jedno, že ja idem do roboty a musím vstávať o 4tej. A deti? Veď tie radi rachajú petardy a tie tiež len pištia a na nikoho neberú ohľad. Raz za rok každý vydrží, nie je to každý deň predsa a mimochodom také rímske sviece produkujú absolútne minimum hluku, tie nemôžu nastrašiť nikoho. Ja som včera cvičil na workoutovom ihrisku, všade okolo mňa búchali petardy a som tu a tiež mám citlivý sluch
@majamat dožili sa veľa, lebo nemali absolútne žiadny stres, dostali zadarmo bývanie a robotu im dali všade, nemali hypotéky na krku za socializmu a nemuseli sa báť o svoju holú existenciu. A nie, mäso nie je nevyhnutné konzumovať, určite by to stálo za tie zachránené zvieracie životy 😊😊 ale skôr treba povedať, že ste závislý na mäse a ešte ste aj pokrytci 😊👎 jediné, čo nezíska vegán zo stravy je B12 a tá sa dá extrémne ľahko suplementovať a D vitamín dostatok nezíska zo stravy ani mäsožravec, ani vegán ani vegetarián, proste je ho v strave málo. Každý, čo žere mäso by teda mal vidieť povinne tie všetky mŕtve zvieratá, ktoré preňho umreli aby sme si boli kvit
@majamat lev ale nedokáže stráviť nič iné ako mäso, človek môže jesť milión iných vecí než mäso vieš?? 😊 Napr. orechy, semienka, strukoviny, obilniny, ovocie, zeleninu a tak ďalej a tak ďalej, lenže čisto mäsožravce nemajú na výber a lev nechová a nemnoží iné zvieratá vo veľkochove v totálne otrasných nehygienických podmienkach ale loví iba nevyhnutné množstvo na prežitie takže to je sakra rozdiel, takže vy máte na svedomí xy krát viacej mŕtvych zvierat než my, čo raz za 365 dní odpálime trocha pyrotechniky 😊
@filipsvk123 suplementnut? Z čoho? Nie nie som závislá na mäse. Ako poniektorí múdrosti majú pocit, že ma poznajú.
Je úplne jedno koľko toho dokážeme zjesť, dôležité je, čo je pre nás nevyhnutne. To, že niektorí nejedia mäso a prežijú, ešte neznamená, že ich organizmus ho nepotrebuje. To, že si ho niekto nasadí v liekoch, je výdobytok tejto doby, no to nie je zrovna prirodzený spôsob získavania vitamínu a keby to neexistovalo, tak by vegáni mali veľký problém, z čoho vyplýva, že bez liekov je živočíšna strava pre nás nevyhnutnosťou.
A teda nejesť mäso, kôli skupine ľudí, čo to preháňajú a kôli nevyhovujúcim podmienkam, je len zastúpené riešenie. Priame riešenie je, zmeniť podmienky chovu zvierat, nie nejesť mäso.
Zvieratá chované na jedlo, by ani nežili, keby ľudstvo prestane jesť mäso. Čiže ich počty sú vysoké, kôli tomu že sú umelo chované. A ako som písala, som za to, nech sa zlepšia podmienky. S tým problém nemám.
No divo žijúce zvieratá utrpia a ich počty sa znižujú, mnohé sú na pokraji vyhynutie.
@filipsvk123 prosim ta, uz mlc 🤦♀️
@filipsvk123 Pokiaľ viem tak príroda to zariadila tak, že je pre nás úplne normálne konzumovať mäso.Tvrdiť, že človek mäso nepotrebuje je veľmi odvážne hlavne ak si nikdy nevidel ľudí ktorí mäso nejedia alebo niekoho, koho to mäso zachránilo pred smrťou.Zase oblbovať prírodu sa nedá dokekonečna.
Nie je to pokrytectvo, nie som z toho nadšená, že takto príroda funguje, ale je podľa mňa rozdiel vážiť si, že to zviera kvôli nám zomrelo a zmeniť podmienky v akých tie zvieratá žijú a ako sa zabíjajú ako robiť niečo len pre zábavu a to zviera umrie úplne zbytočne.
Kedže sme inteligentný druh tak by sme mali vedieť rozoznať čo je prirodzené a čo môžeme aspoň trochu zlepšiť.
Aj lovenie kapra v bazéne bolo donedávna bežné, ale prečo by to zviera malo trpieť ešte predtým než z neho bude potrava?
Úmyselné spôsobovanie bolesti kvôli chvíľke zábavy je hanba ľudstva.
Autorka čo keby si tie hypnotika a sedatíva dáš radšej ty, prespala by si Silvester bez ubližovania. Jeden deň v roku predsa môžeš 🙂
@filipsvk123 z tohto čo píšeš máš tak jednoduché ponímanie sveta, že škoda niečo vysvetľovať
prave pozeram spravy a tema - pyrotechnika.
zhorena strecha bytovky, tazko zraneny 22r mladik. je otazne, ci to prezje. v zahranici su aj umrtia. na co je to dobre.
@medda_beda môžte jesť vajcia a xy mliečnych výrobkov, aj tak vajcia a syr majú kvalitnejšie bielkoviny než mäso, zase len trápne výhovorky ako sa vykrútiť zo zodpovednosti. Človek strávi všetko, takže mäso je len nepatrná a zbytočná zložka potravy a odkedy ja nejem mäso, tak moje trávenie je 100 x lepšie a mám aj lepší športový výkon a železa aj B12 mám zrejme dostatok, keďže behám dobré časy a na tie treba mať veľa červených krviniek 😊
A už mi ani neodpovedajte zbytočne, aj na ďalšieho Silvestra budem odpaľovať 🎆 a môžte mi akurát...
A Tebe autorka neviem z akého mesta si, ale do 18tej sa dá zohnať pyro v Lidli aj v Kauflande tak nabudúci Silvester odpalu zdar 😉👍
@majamat ja som včera odpálil 60 petárd, 2 kompakty, 54 rimaniek, petardový koberec, 5 bengálskych ohňov, 12 búchajúcich guličiek, 3 prskavky a nič mi nie je, zrejme bol blbec a zaobchádzal nesprávne s pyrotechnikou... Každopádne ožrani by vám mali vadiť viac než odpaľovači
@filipsvk123 Človek je všežravec, ale to nie je až tak podstatné. Dôležité je, že tvoje poukázanie na to, akí sú ľudia pokrytci, lebo odmietajú pyrotechniku, ale jedia mäso, kríva na obe nohy. Realita je, že myslenie väčšinovej spoločnosti smeruje dlhodobo a stabilne k humánnejšiemu zaobchádzaniu so zvieratami. Rastie počet vegetariánov, dokonca aj vegánov, mnoho moderne zmýšľajúcich ľudí ak jedáva mäso, tak v omnoho menšej miere, ako napr. ich rodičia. Títo ľudia tlačia na vlády všetkých vyspelých krajín, aby zavádzali zákonné riešenia, ktoré zlepšia životné podmienky zvierat. Ešte pre našich rodičov bolo úplne samozrejmé vziať deti do cirkusu, mať doma uviazaného psa, nezamýšľať sa nad tým, v akej klietke žijú sliepky, ktorých vajcia jedávajú ani neriešiť, ako sa pripravujú zvieratá na bitúnok atď. Dnes väčšina detí pozná cirkus len zo starších rozprávok, EÚ zaviedla zákaz klietkového chovu zvierat, na Slovensku vstupuje do platnosti zákaz držania psa na reťazi... Trend obmedzovania pyrotechniky má odozvu u množiny ľudí, ktorá sa bude významne prekrývať s množinu ľudí, ktorí vítajú zlepšovanie podmienok pre chov zvierat.
Urcite aj ten chalan co mu skoro urvalo hlavu si teraz dava hypnotika..
Boze, keby hlupost nadnasala..
@annm81 k EÚ sa ani nevyjadrujem, tam sedia potomkovia fašistov, napr. tá Lajnová atď...a tie ich LGBTI zvrátenosti...grc
@filipsvk123 Trošku odveci v téme "pyrotechnika a prístup ľudí k zvieratám", nie?

@filipsvk123 Väčšina asi vidí taký drobný rozdiel v úžitku - strava versus hluk, smrad a odpadky.
Ale mimochodom, ľudí od konzumácie eticky prijateľnejšie chovaných zvierat odrádza (znemožňuje) jediné - cena. Trend výskytu vegetariánov, rovnako ako tých, čo neobľubujú ohňostroje, za posledné roky raketovo vystúpal a ďalej globálne stúpa. A mnohí sa tešíme na to, keď sa bude dariť v prijateľnej cene a kvalite vypestovať mäso, ktoré nebude nič cítiť.