icon

Kde nájdem rok výroby práčky?

opicka60
30. aug 2014

Ahojte, davame si s manzelom poistenie bytu a potrebujeme tam napisat rok vyroby pracky, ale papiere od pracky ma kamoska, od ktorej sme ju kupili pred troma rokmi a ona ich nevie najst. Neviete nahodou, ako a kde najdem rok vyroby tej pracky? Seriove cislo a aj model pracky mam. Dakujem

sisaha
•
30. aug 2014

@opicka60 to je co za poistovna? pracku mozes vymenit aj o pol roka ak sa pokazi.. to budes znova nahlasovat rok vyroby? to prvykrat pocujem.. Ja mam poisteny byt a jedine co ich zaujimalo, bol datum stavby nehnutelnosti a vyska sumy na ktoru si idem poistit domacnost...

opicka60
autor
•
30. aug 2014

ale my si poistujeme aj pracku, kedze uz nie je v zaruke, skusim este v utorok im zavolat, ci to aj rok treba, ale nam dala bodky tam, co jej treba doplanit do ymluvy a bodka je aj na roku vyroby pracky

sisaha
•
30. aug 2014

@opicka60 treba zvazit ci sa vam to oplati.. za pracku budete platit, pri pokazeni vam odcitaju amortizaciu a dostanete kolko? nezabudni, ze poistovna nema nastavene plnenie tak, aby v zisku bol poisteny..

mawka
•
30. aug 2014

to je zvlastne poistenie. ved prakticky sa to robi vo vacsine tak, ze sa spise suma za elektroniku, nabytok, sperky, oblecenie, vsetko vlastne, co je v domacnosti suhrnne. to si akoze ides dat poistit vsetko zvlast? pracka po troch rokoch nema hodnotu. uz ked je nova a kupis ju, tak sa odratava 20% dole, to je tak so vsetkym. tak potom aku hodnotu ma pracka trojrocna? je to len tah poistovne aby vytiahla peniaze a ked dojde k plneniu, povedia vam, ze bola stara a dovidenia. presne ako pise @sisaha

sissy27
•
30. aug 2014

@opicka60 pridávam sa k babám nadomnou, je to veľmi zvláštny poistný produkt,a hlavne - rok výroby a rok uvedenia do prevádzky sú dva odlišné údaje, rozmýšľam, pri ktorom spotrebiči mám vôbec niekde uvedený rok výroby...