Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@lawli krasna, ako sa ti podarilo tak krasne rovnomerne tie listky vyrezat?
baby neviete nahodou, mozem zamrazit mascarpone a potom pouzit?
@katy1979 ano tak dávam 4 polievkové lyžice na 200g pri horkej čokoláde...ostatné som ešte neskúšala...
@weirdo ja to robím normálne varechou, najprv rozpúšťam čokoládu potom pridám ten sirup a znova to miešam kým sa hmota nespojí 😉
@bzucinka2 áno robia to z hocijakej čokolády 😉 len potom je pomer sirupu iný
@anjelicek26 je to fakt ako nejaká poťahovacia hmota, len nesmie byť moc teplá potom sa lepí, to som dala nachvílku do chladničky a znova super 😵
tu je link na pomery k rôznym čokoládam
http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=26&t=7
@ikula2 lenže ked som to spravila tak mi tam zostalo napriklad vnutro z Dčka. ako to vybrať aby sa mi to nepokašlalo cele ☹
@dadka212 - Jeeej dakujem velmi pekne xixi uz len zohnat ten sirup a vyskusam, zacinam sa na slovensko fakt tesit 😀
@jerryjanka ja to robím tak, že hmotu vyvalkám na tenučko, počkám kým si troška odpočinie nech nie je moc mäkká, potom normálne vezmem lištu a vykrojím písmeno, keď mi tam niečo zostane čo nemá, to vyberiem špáradlom, ešte tou lištou s písmenom vnútri pobehám po podložke nech sa pekne vykrojí a potom to rovno spolu s lišotou lepím na tortu alebo na nejakú listinu a podobne...
@mizulienka Ďakujem za pochvalu ,tie lístky som vyrezávala podľa šablónky z tenkého kartónu. A čím ? Malým ,ostrým kuchynským nožíkom ,oveľa lepšie sa mi s nim pracuje ako so skalpelom... 🙂
@jerryjanka jemne vypichnut sparatkom 😉 . Neviem ako ti baby radili ale staci mat na tenko hmotu a cez sacok hore aj dole vykrojit poriadne a potom staci uz len tie stredy povypichovat ide to same
kočky robili ste niektorá tú gaštanovú tortu a poťahovali??? Myslíte, že to môžem tak urobiť, že dám korpus na to tú gaštanovú plnku na ňu by som dala tú šľahačku s tou smotanou, korpus a opakovať to plnenie a korpus a potiahnuť? Dúfam, že rozumiete ako to myslím 😀
ahojte,
prosim vas neporadite mi aku tortu tete na 80-tku? mala by to byt okruhla a nie velmi zlozita, myslela som aj na coko hmotu na pol torty a pol bielu, uz ste taku niektora robili a velmi sa mi pacila. len neviem ci sipove ruze alebo len take vypichovane z formiciek. ak mate nejaky namet, napad prosim poradte, dakujem. 😉
@jerryjanka hmota by nemala byt uplne makka chvilu nechat zaschut a ked to potlacis poriadne tak skus pohybat po podlozke a budes vidiet ako sa to oddeli, mne to tiez na zaciatku neslo a robila som meno aj hodinu 😀 , ale uz je to fajn

@dadka212 krasne sa ti podarila 🙂