Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@andriss23 je to tady ta forma. Jenom mám smůlu, že je tam kaz. 😒
http://www.dekordort.cz/product/plastove-formy-...
@dm1 ja neviem,asi 10 min som slahala. ja mam taky recept od mamky,ze na jedno vajce 5 dkg cukru a som robila zo 6 vajec a 300 g cukru a ono to furt bolo take nie tuhe,ale ani nie riedke a potom som do horuceho este zaslahala 2 masla,ale asi ani to nie cele.. 😕 mozno aj tam bola chyba... neviem.
@katy1979 no to bude asi aj to,ze som kratko slahala. ked ja som to nikdy pred tym nerobila a nevedela som,ako to ma vyzerat.
@dm1 OK, tiez som si myslela,ze az potom,ale som volala mamci a ona ze dava hned,tak som to tam supla hned. ale asi som kratko slahala. no ale torta chutila, sice hovorili,ze krem bol riedky 😅 ,ale fajna 😔 😀 ale isto bola fajna,len na moj vkus prisladka. predsa len aj ta cokolada je sladka az az. no tak si opisem aj tvoj recept a na 4 dkg cukru na 1 vajicko. 🙂
@mrka2 já taky šlehám až je to husté a teď jsem zkoušela ten recept, jak se to dělá v mikrovlnce a bylo to super a rychleji. Pak nechám vychladnout a zašlehám do másla. Dávám jenom vajíčka a cukr. Já jsem asi divná, ale nemám ráda čokoládové krémy. Jenom šlehačkový s Milkou nebo bílou čokoládou.
@mrka2 ja tiez slaham dlhsie 10 min. bolo isto malo musi to byt take zhustnute cele. A bacha menej ako 40g ale uz nedavaj lebo ono je to dost haklive uz sa mi 2x stalo ze som dala menej a urobila som si sladku prazenicu 😝 . Ja ho mam rada robim tak aj vanilkovu verziu potom tam uz len vanilkovy lusk pridam teda to vnutro

@jakelina jeej, ved krasne su!!!