Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.123676...
tady je něco málo z mého pečení...
@misulenka9 vidis, ze ja to presne robim s tym potahovanim od stredu k okrajom, som to citala niekde a odvt4edy to stale robim...ale asi nejak nie dobre 😉
ja na potahovanie a aj na modelovanie pouzivam smartflex velvet je super, ale teraz sa snazim naucit urobit aj MMF z americkych cukrikov z lidla aj ked zatial mi to nejak nejde.
@mizulienka rozumiem čo tým myslíš ale ako som teraz čítala vašu debatu tak už @vlada111 vlastne odpovedala aj za mňa, s tým nanášaním krému aby bol všade rovnako má pravdu, aj ja to robím presne tak ako ti radila 🙂
@misulenka9 ja na poťahovanie používam len MMF a na modelovanie a tvorbu kvetov zase smartflex flower
🙂
@alex21 ahoj chcela by som recept na tuto tortu ak by to bolo mozne tak mi ho posli na moj mail dakujem 🙂
Ahojte žienky - toto je moja veľmi obľúbená témička, kde chodím kuk na všetky tie krásne výtvory, ktoré dokážete vyrobiť 🙂 pridávam foto tortičky, ktorú k 5.narodeninkám nášho synčeka upiekla tiež jedna šikovná maminka ..... obdivujem, že máte také šikovné ruky a robíte tak oslavy nám menej tortičkovo zdatným maminkám krásnymi .... 🙂 prajem vám všetkým veľa krásnych a vydarených sladkých dielok 😉
ahoj všem
po týdnu zas nakukuju, dočítat vás nebudu 😉 😉
tak já v sobotu pekla dort k manželovým 33. narozeninám a budu asi jezdit péct k tchýni na chalupu, protože tak krásně upečenej a rovnej korpus jsem snad ještě neměla, úžasný...........a nemůžu si vynachválit ten otočný podnos, co jsem si koupila v Lidlu, s tím se potírá dort krémem úplně sám, poprvý mám vrstvy krému rovný po celý ploše dortu, dělala jsem krém z čokolády a kysaný smetany a přidávala jsem jahody a banány a musím říct, že je vynikající, ten krém je momentálně můj nejoblíbenější
@jajuuus ten kyperský dort je úžasnej, hned bych si lehla na nějakou pláž pod palmu
@jakelina tak ten tip na to, jak dát korpus zpátky tak, jak byl původně, si budu pamatovat, já to vždycky tak různě patlám, abych i naplněný korpus měla rovný a přitom je to tak jednoduchý ......super
@jakelina je to snad to nejjednodušší, co může být..........do rozehřáté tabulky čokolády se vmíchá 200 gramů kysané smetany přímo z ledničky, já tam dávám ty kysanky 2 a stejně je to čokoládový až běda a to já ráda, pro odlehčení se může dát i ušlehaná šlehačka, kdo rád čokoládu, tak mu to určitě bude chutnat, dá se to použít i jako poleva.........mně to hrozně připomíná čokoládový termix
@misulenka9 potahuju MMF, ozdoby smartflex velvet nebo smartflex flower, taky white icing je dobrá hmota. Kdyby ty hmoty nebyly tak drahé, tak jima i potahuju.
a samozrejme ste urcite popridavali krasne torticky, uz sa neviem dockat, ked uz konecne najdem cas si ich poprezerat a poobdivovat. Majte sa krasne, bezim s malym k rodicom... A tvorivym napadom zdar! 😉

@misulenka9 ja na poťahovanie používam pasta dama top špeciál v tomto teple a na kytičky a postavičky smartflex velvet...tieto hmoty ma najviac zaujali a zatial sa mi s nimi najlepšie robí 🙂