Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
cafte kocky.Helpnete?Z coho by ste urobili obluk?Potrebujem na autodarhu a z tort.oplatky to sice spravim ale stale sa mi to pod vahou polame...
@mizulienka ja mam presne tu istu z formiciek.sk
@dm1 presnee a už ma to začína štvať ☹
HOlky, tento týždeň idem robiť 2 srdiečka veľké 30x30 ( v tom najširšom mieste ) a neviem z akej dávky spraviť tvarohovo-smotanový krém. Či 1,5 dávky, alebo radšej dvojitú.
Krém bude v dvoch vrstvách, teda 3x korpus. Poradíte? Dnes idem na nákupy a neviem, koľko tvarohu a smotany mám kúpiť, či 3 alebo 4 - u nás sa to nezje, lebo sme alergici a babka tiež má problémy z mlieka, takže ak by som kúpila viac a neminula by som, tak by mi to bolo ľúto vyhodiť .
@mizulienka pozerala som na tú poschodovú, čo si sa pýtala či by sa dala spraviť ako 3-3,5 kg - no neviem, jedine tak, že spodná by bola 20 cm a vrchná 14 cm - aj to neviem, či by sa tých 3,5 kg neprešvihlo
dnes sa ludia zblaznili , som sa vytesovala, ze mam na piaok len 1 tortu, lebo prerabame spajzu a robime skrinu v detskej a dnes sa mi dohlasilo dalsich 5 toriet :-P
@katulkaaaaaa tie motýliky - to je aká formička ? Je to patchwork?
@zlatat nie je to stencil 🙂 momentalne na slovensku vypredani ak myslis toho co som davala foto z kurzu
@lusil2005 pani z formiciek mi odpisala, ze dnes budu objednavat, ze ju budu mat, dodacia lehota +- 30 dni 😕
joj baby sibne ma, dnes mi pride ta PDT a bola som v meste a tam v obchodiku ju maju 5 kg za 21 €. Takze som celkom slusne prerobila 🙄 Co uz, nabuduce budem vediet.
@jakelina vitaj doma 🙂 aku ste mali dovolenku? oddychla si si?
@katulkaaaaaa áno, ja som nemyslela na stencil - to je niečo iné, myslela som patchwork
@zlatat no tento motyl to je stencil,myslime toto iste?pockaj dam foto
@katulkaaaaaa stencil? Veď to sú šablóny, ktoré sa priložia na tortu a s farbami alebo bielkovou polevou sa nanáša na tortu vzor. Nemchapem
@zlatat hej presne tak to pani spravila,vyvalkala hmotu pretrela podla sablony praskovou farbou a vyrezala britvou 😉a vznikol z toho tento motyl

@mizulienka já tu formu mám a stála 190 korun.