Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
Ahojte babenky,idem prosit o radu
nepouzivate doma robenu potahovku,ale taku ktora sa da farbit? a nedrobi sa? bezne pouzivam mmf ,farbit som ho skusala len raz a povedala som ze aj posledny
Na farbenie som mavala doma kyblik PDT ale akosi dosla :( teraz som vzala objednavku na nedelu na farebnu tortu a neviem co vcul :(
Dakujem
@janulkamartinko ja som robila len mliečny marcipán (sušené mlieko, salko, troška vody, a kukuričný sirup)
@lusil2005 ale to robis iba samostatne platy, ze? na 3x pecies.
@mizulienka Já, když peču ze 4 vajec ve formě 23cm, tak to tam naliju celé a peču na 150st. dokud není špejle suchá a prokrojím to nadvakrát, někdy i natřikrát v pohodě..🙂
@zdenallicka tak to nechapem....ja do 23 min 5 vajec a to nemam nejake vyseko...to zavisi od recep
od receptu.
Baby viete miprosim poradit...ked potrebujem tortu na sobotu, mozem plnit uz dnes, ked tam budem davat banany? Nezhnednu mi a nepokazia sa do soboty?
@mizulienka ak ich das medzi krem tak nie nezhnednu a v pohode to vydrzi do soboty.
@mizulienka JA som tak dávala vo štvrtok a pekné boli ešte aj v sobotu a nič sa nepokazilo 😉
@mizulienka nene, to potom rozkrojim na tri platy. ale ono to zavisi od receptu... toto je ten mramorovy - 240g cukru 4 vajcia 150 ml oleja 100 ml vody 250g hladkej muky a 1 PDP.
@mizulienka nie v pohode vydrzia 🙂
@mizulienka Nepokazí..🙂 Osobně vyzkoušeno..🙂
@mizulienka nič by sa nemalo stať. 🙂
akurat som dorobila dve mini torticky 🙂 nerobim take, ale je to pre svagrinu a pre kamosku tak som spravila aj take malicke, jedna ma 800g, a druha 1100g ta je na 6te vyrocie svadby, som spravila podla seba, kamoska chcela len cisto bielu s dvoma prstienkami, ze aby som to mala jednoduche, ale mne to nedalo a vzniklo z toho toto.
dakujem velmi pekne za radu dievcata, co by som ja bez vas robila 🙂
a este ak mozte, niekto, prosim poradte....chcem urobit spolocnu tortu z okruhlej torty, tak, ze vykrojim 2 slzy, robite to, ked tortu naplnite, alebo cisty korpus.
@katy1979 dakujem, no ta s topankami ma 15x14cm a ta druha 15x10cm.
@mizulienka dakujem moc 😵
holky prosím o radu: když plníte dort šlehačkovým nebo jogurtovým krémem, jak to děláte u krajů, aby se neroztékala potahovka? Nějak si neumím představit, jak mám ty kraje zakončit, jestli nechat např. 2 cm holý kraj, který potom zaplnit máslem s cukrem jako i celý vršek dortu 😕 ? Moc díky 🙂 .
ahojte,
chcem vas poprosit o radu, o dva tyzdne peciem tortu a mala by byt s hokejovym motivom, normalna okruhla a na nej nieco hokejove, napr. dres, neviete o niecom, prosim nejaku inspiraciu ak mate 😉 . dakujem 🙂

Ja robím eko reuna, len najnovšie som začala do 26 robiť z 5 vajec mramorový nech niečo aj zrežem zvrchu aby som mala nejaké odrezky čo vyšlahám potom s maslom...