Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@bianca ahoj, zopár bezlepkových receptov mám na svojej webovej stránke - pozri si ich, možno niečo nájdeš pre seba:
ww.bezlepkovetorty.meu.zoznam.sk
Ja Jizerku nepoužívam - obsahuej sóju, ktorú môj malý nemôže a je z odlepkovanej pšenice ... no a zistila som, že aj toto môjmu drobcovi nerobí dobre, lebo párkrát som mu také pečivo dala a teraz má horšie výsledky ako mal v čase diagnostiky
@adul67 radšej na krátko do mrazáku a dala si stužovač ? do živočíšnej musí ísť 😉
@stankapk ja mám tú JEM - postupne sa učím robiť kvety, použiješ na čokoľvek, nevýhoda, že musíš vaľkať na tenko a dosť zle sa niekedy vyberajú malinké kvietočky - najvioac používam orchideu, listy, volánikovač a drobné kvety na detské torty 😉
@akme dakujem 😅 😵 ale na tych zaverecnych cifrach som sa pobavila a mm skoro odviezli... 😀 😀 😀
@mizulienka ona sa zrazila aj po vychladeny v chladničke sem tam som ju premiešala a je zrazena znova asi idem spravit maslovu hoci taku asi moc nechcely šlahne ma a mam ešte jednu robila som ju dva dni skôr a ta asi nieje zrazená neviem je taka divná neviem či má bit taká nieje celkom hladká je to v poriadku?
😒
@mizulienka juj dakujem,teraz sa potrebujem zbaviť tých snehuliakov a stromčekov čo mi ostali ked som to povodne robila 😀
@adul67 ak mas este cas, tak urob znova tu slahacku s cokoladou a daj ju na 2 hodky do mraziaka, potom vytiahni a vyslahaj a daj aj stuzovace.
aku chceli plnku?
@adul67 zrazena vyzera asi tak ako keby vodnatela, ze sa ti urobi taka nie hladka konzistencia, neviem to opisat 😠
ved mám dve spravené ta jedna je asi dobrá je pevnejšia a neni vodnatá len taka penová už nemám šlahačky dam tu prvu a druhu plnku som spravila pudingovu s bielou čoko tak to risknem jednu dam bielu a druhu tu šlahačkovu uvidíme
@adul67 tak urob tak 🙂 drzim palce 🙂
@adul67 nic si z toho nedělej, mně se taky vždycky srazí, tuhle jsem dělala ze čtyř šlehaček a zdrcla se mi, jsem myslela, že mě odvezou, tak jsem to dala do dortíku pro nás a snědla se taky, ale na objednávku jsem to dám nemohla 😠
@vecernicci dakujem baby ste zlaté už je potretá maslom v chladničke já na to nemám nervy robit to na tri krát tato čo sa nezrazila som robila prvu a bola v chladničke dva dni až potom som ju vyšlahala a ta druhá bola len de n ta sa zgrcla tak neviem de je chyba len dufam že vydrží kym ju budu jest budem dúfat že je v pohode 😒 😒
baby prosim vas kolko marcipanovej hmoty davate cca na jednu tortu?(bude mat mozno 2kg-potiahnut ju, mozno nejake dve mensie figurky)
ja som sa odhodlala, ze urobim babam a manzelovi spolocnu tortu v januari , ale este nikdy som taku nerobila a neviem kolko toho si mam kupit, kedze asi uz dalsiu taku budem robit zas o rok, ak mi tato prva vyde
dakujem

strašne dakujem za skoru odpoved takže potom znova prešlahat a nemôže sa šlahaním srazit ked ju dlhšie šlaham?