Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
Je tu nejaka kocka zo Ziliny a okolia a robi torticky na objednavku?? dakujem 😉
nenapisala som, ze robim parizsky krem, iba slahacka a coko. ☹
@miciatko a robila ju lenkafab skus sa jej spytat ako ju robila
http://www.tortyodmamy.sk/zvieratka/zralok-0
@mizulienka ja fakt neviem ja idem tiez zajtra robit co budem mat na piatok torty do dvoch idem robit ,ale ja ho varim vecer a az na druhy den slaham
@mizulienka mne sa to stáva, keď ho nenechám dostatočne dlho odstáť, raz sa mi ho podarilo zachrániť prišľahaním masla, ale druhý raz skončil v záchode 😖
@mizulienka mne sa to tiež už 1x stalo, že sa mi sekol krém, ale neviem prečo, lebo vždy ho robím tak isto 😝 už som ho robila hádam 20x a len raz sa mi to stalo.......tak som s tým naplnila tortu, len tak pre nás a bola dobrá, zožrali sme ju 😀
@mariann2 ty kokso mna vystrie, tak je lepsie ho radsej nechat poriadne vychladit?
baby, ale ako ho robite? normalne do slhaacky coko, ky sa nerozpusti a potom vychladit a do chladnicky...ako dlho slahate?
@mizulienka vidíš môže to byť aj tým, lebo tento 1x som ho šľahala po 6 hodinách v chladničke a inokedy ho mám v chladničke celú noc 😕
holky to je pěknoučký http://regina16112.blogspot.com/2011/03/blog-po...
@eliska22 ja som ten prvy mala na terase celu noc.
@mizulienka no veď práve, že ja šľahám kým nestuhne a nezrazil sa mi nikdy, a to ho robím týždenne aj do dvoch troch tort, iba vtedy sa zrazil, keď nestál cez noc v chlade, žeby náhoda, hoci baby tu píšu, že ho niektoré nenechávajú tak dlho stáť, ale ja už radšej nerizkujem, posledne skončili v koši tri smotany, tri čoko a ešte v tom aj maslo, takto prerobím 😖
@mizulienka já se teda musím přiznat, že mě se krém povedl nejlépe v tedy, když jsem ho nechala vychladit a pak dala do mrazáku.. cca dvě hodky kontrolovala jsem a nikdy se mi nepovedl líp.. vždycky když ho mám přes noc v ledničce tak to není ono.. taky tam mívám jakoby malinký kousilínky čoko.. ale většnou to rozšehám, ale ne vždycky
@mariann2 ved prave, ja mozem vyhodit 4 slahacky a 2 coko 😕 😕
horsie je, ze vobec neviem, co robim zle, takto vyhodim vseky slahacky co mam v chladnicke.
@mizulienka niesom cukrarka, ako kocky tu, ale parizsky krem robim. Zohrejes slahacku, das coko - ked zacnie smotana bublat, vypnes to a len domiesas, nech sa coko rozpusti. Nechas vychladnut. No priznam sa, zabudla som to naposledy cez noc v kuchyni 😉 . Rano som dala schladit. Dobre schladene vyslahas - je to do 3 minut spravene. Pozor nepreslahaj, lebo ti vznikne maslo. A pouzi 33% slahacku.
@yamahafazer
@livia76
@alenv dakujem vam kocky za rady
@miciatko koukej třeba tady ta žabka jak je dělaná http://regina16112.blogspot.com/2010/07/blog-po... tak podle mě je i ten žralok
http://regina16112.blogspot.com/2011/08/2.html pro inspiraci 😉
@mizulienka ak máš čas, urob druhý a nechaj poriadne vychladiť a že sú tam kúsky čokolády niekedy, to ja vôbec neriešim, veď je to čokoládový krém aj v straciatela jogurte máš kúsky čokolády a je to fajn, daj vedieť či sa podarilo a ešte, presne ako píše @abriela, používaš 33% šľahačku? ja kupujem šľahačku v lidl alebo kauflande
@mariann2 uz som urobila dalsi, mam ho teraz na terase a dam ho do chladnciky na noc.
a rano vyslaham. pre tortu pridu az okolo piatej.
ano robim z lidlackej.
@mariann2 do toho pokazeneho som pridala troska horuceho masla a priebezne ho slaham, uvidime, co to urobi
@mizulienka jooj to ma mrzí, že sa ti tak nedarí s tým parížskym 😖 nechápem to 😕
ja to vždy šľahám na najnižších otáčkach a inak to robím tak ako si napísala ty 😉
@eliska22 ja teraz robim parizak prvykrat po neviem akej dlhej dobe, a v piatok znova...tak ma klepne, ked to teraz nevyjde.
@mizulienka ja tiež používam šľahačku lidl pilos a čokoládu tiež tú z lidla 😉

@ikula2 krásny MACK, naozaj si sa vyhrala, krajší ako môj 😲