Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@isabella_fly ano já jsem v tom korpusu uprostřed vyřezala díru a pomazala to krémem a pak jsem to celé potáhla a ten prostředek vyhladila, šlo to dobře
@mizulienka 200g coko z lidla, 2 slahacky, 140g cukru, 100g kakaa a 100g masla. slahacky, coko, kakao a cukor das do hrnca a nechas zovriet. odstavis, pridas maslo, miesas kym sa nerozpusti. nechas zachladit ako parizsku slahacku, a slahas. je to vyborne, a pevne jak fras. 😅
@reruna super, lebo som to nasla na fb a strasne ma to zaujalo a chcela by som take niekomu urobit, pride mi to ako skvely napad 🙂
@reruna a nie je "prilis" maslovy, ked tam ide maslo? viem, ze to je iba 100g, ale pre istotu sa pytam 😉
@mizulienka http://www.sikovnamama.sk/sikovnamama/eshop/18-... tu je vykrajovač na papradie, pokukujem po ňom aj ja
@mariann2 hmm idem robit dino tortu buduci tyzden, tak rozmyslam, ci to kupim ci nie...joj ale to zas objednam este aj nieco navyse 😉
@mariann2 ale dakujem pekne za link 😉
@nedockava4 dakujem velmi pekne 😵 ,som rada ze malej sa torticka pacila a hlavne ze vsetkym chutila.A ked bolo malo, nabuduce kludne väcsiu 😀 😀
@zuzana124 Dakujem 🙂
@mizulienka najkrajsiu fialovu aku som kedy mala je to lilac od Squires kitchen.Na SK ju maju tusim iba www.formicky.sk . Robila som s nou to spodne poschodie na krivej torte a su tam asi 4 rôzne odtiene. Je fakt super
kocky TOM je 40 kg torta 😕
@anibas 😵 😵 ,super, to ma tesi,ked vyskusas tu klietkovu, aspon mi povies ako sa ti robila.Torta sama o sebe nie je tazka,len tie minitorticky a muffinky,s tym je hrozna piplacka.A ked si predstavim ako teplo bolo minuly rok a co to bol za des piect 😝 .Ale zase na druhej strane,konecne torta presne podla môjho vkusu,joj,asi sa na to dam.Dovtedy nacvicim muffinky aj minitorticky 😀
@mizulienka do hrnca si dam smotany-na 24 cm korpus 4 33%,400g cokiny,na tuto davku davam cele kakao-ale nie Castello,hocijake ine,280g krystal cukru.Necham vsetko zovriet a na toto mnozstvo 200g masla.Metlickou ho tam rozmiesam kym sa masa nespoji a hotovo.Dam na balkon vychladnut a potom to prenesiem do chladnicky,min. na noc. Uz sa mi stalo ze mi raz z torty vytiekol,netusim dodnes preco,tak ja ho varaim uz rano den vopred a potom sa chladi v podstate 24 hod. Urcite by som to ochladzovanie neurychlovala mrazakom .Toho masla sa neboj, je to lahucky krem, maslo skoro necitit 😉
@daducha si poklad Dadi, dakujem velmi pekne 😉 ukladam 😉

@reruna a to miesto na bombony myslis, ze do korpusu vyrezat dieru a medzi ten vyrezany a spodny dat este v miestach dookola plnku? inak to s tym pernikom ma ani nenapadlo, skvely napad, dakujem