Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
No neverím vlastným ušiam..práve mi volala známa žeby chcela aby som jej mamine upiekla tortu na narodky ...chápete ?🙂 prvá objednávka..chce len niečo malé,pekné jednoduché s marcipánom 🙂 ale budem robiť domáci marcipán so sušeného mlieka..dufam že sa podarí 🙂
Babeny,dajte nejaký nápad na fajnú plnku..niečo z tých lacnejších..aj pudnigovo tvarohova može byť..len aký puding a ovocie??skombinovať?
@vecernicci nááááádherná.
@vecernicci Ten tvoj srncek je rozpravkovo-nadhernyyyyyy 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵
@79zuzana nadhernaaaa rychlovka 😵
@lusil2005 Luci ten mramorovy korpus z kolkych vajec robis do 26 formy?
@iwulka23
Buď se zakysanou smetanou: 1 šlehačka, 1 vanilkový pudink Creme Olé - nevaří se, 1 mandarinkový kompot v plechovce, 1 kysaná smetana; kompot sliješ, smícháš tekutiny a zakysanku, přidáš pudink a třeseš v uzavřené nádobě...
Nebo se ztužovačem: 1 šlehačka, 1 ztužovač do šlehačky, 2 plechovky mandarinek i se šťávou, 1 puding bez vaření (dr.Otker)
Myslím, že s tou zakysankou bude lepší... Buď se to dá smíchat vše dohromady, nebo se dá smíchat bez ovoce a to na ten krém položit... Mandarinky jsou prý nejlepší...
@iwulka23 Záleží na tom, jak velký máš korpus a jestli prokrojíš jednou nebo dvakrát, ale myslím, že na jedno prokrojení z 1 pudinku a 1 šlehačky by měl stačit... A ta zakysanka tam nejde cítit, myslím, že ten krém je pak akorát jemnější... A funguje podobně jako ten ztužovač...
@mizulienka luci z 5-tich.
Baby rychlo potrebujem radu. Aky je ten recept na tvarohovo kokosovu plnku? Mam to ulozene doma a som mimo.
Tak koukám, že mi chybí asi hlavně fantazie ☹
baby, ja som sa chcela spyat, ako na poschodovu tortu, myslim, potiahnete spodnu cast a na to date vrchnu a potiahnete tiez, alebo uz rovno potiahnutu? netreba pod to davat nejaky krem aby to drzalo? poradte, lebo mi hrozi na buduci vikend tobit poschodova a chcem byt na to pripravena 😖 a chytam tremu, ze to neviem

@abriela dala som dva alebo aby boli vacsie mozu byt aj tri vykrojene kruhy z korpusu, tiez som ich naplnila a potom uz len dotvarovala puncovinou, podprsenku som uz taku robila kvoli tomu, ze sa mi nepodarila potahova hmota, tak som ju aspon takto vyuzila a prave taka podprsenka sa pacila aj objednavajucim 🙂