Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
Holky , prosim vas 😅 aku by ste urobili malicku torticku ako podakovanie ? nemate ulozene nejake inspiracie? Prosim, prosim
@mizulienka to je krásná fialová.. jakou barrvu máš?
holky tak dočítám a asi jsem debil, ale pod samotnou potahovou hmotu se ještě dává krém? já vždy potahovala rovnou korpus
dnes som v obchodiku objavila este dalsie kvietocky ...
tak prosím o radu, když budu mít prokrojený a promazaný dort, co mám udělat, než ho pokryji potahovací hmotou nebo marcipánem, jsem opravdu začátečník samouk a jak koukám, dělala jsem to dosud špatně
@mishulle - tortu zvrchu aj po bokoch potri najlepšie maslom zmiešaným s odrezkami korpusu, ak Ti nejaké ostali, ak nie, tak môžeš vymiešať len maslo s práškovým cukrom podľa chuti. Prípadne, ak si robila maslový krém (nie šľahačkový), tak môžeš tortu potrieť s týmto krémom. Krásne zarovnaj, nechaj zachladiť a až potom potiahni 😉 .
@mishulle - nie, ja dávam tenučkú vrstvu navrch, tam úplne mimimum, na boky aby som ich mala rovné, tak dám niekedy trošku viac, ale je to podstatne menej, ako medzi korpusy . Na tortu tak možno milimeter-dva, to len tak pretrieť, nech je nejaká vrstva medzi korpusom a poťahovkou, na boky 2-3mm. Podľa potreby. Moc cukru nedávaj, až to nie je presladené, ja dávam LEN maslo + odrezky, žiadny cukor, lebo korpus býva sladký tak akurát. Proste ide hlavne o to, aby sa ti vyrovnali hrbolčeky a nejaké tie nerovnosti. Neboj, na to prídeš 😉 . Hlavne nedávaj pod poťah šľahačkový krém, to by sa Ti poťahovka roztopila. Niekto dáva napr. aj nutelu zmiešanú s maslom. 😉 . Veď možno sa ozvú aj iné babulky, každá máme svoj postup 😉
většinou plním máslovým nebo máslovo-pudinkovým krémem, ten můžu použít taky, ne? moc děkuju za rady

@iwulka23 tak namíchej napůl plno a nízkotučné a máš polotučné 😀 😀