Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@yamahafazer tak udělej zuby zlatý 😀 😀 😀
Holky, zase potřebuju radu, neplánovaně budu péct dort, zítra večer budu potahovat - bude to mramorovej korpus do 24 cm formy, 2x překrojenej, stačí mi na potáhnutí mléčný marcipán z dávky 200g mléka????
@jitta já si radši dělám dvojitou dávku nebo jeden a půl, on v lednici vydrží, ono by ti to stačit mělo, ale když je to akorát, tak se to hůř potahuje 😉
holky, ještě jedna blbá otázka - na kolik dortů mi stačí perleťovej sprej PME ? Mám dorty o průměru 28, standart vysoké 🙂
@vecernicci děkuju, já si chtěla udělat dneska z pol. dávky na ozdoby - růžičky a zítra si jí chci udělat těsně před potáhnutím, líp se mi s tím pracuje, tak asi na to potáhnutí udělám z 1a 1/2 dávky 🙂 co zbyde sníme, to zas není problém, nebo nechám na příští týden až budu péct dceři dort k narozeninám 🙂 🙂
@jitta tak si rovnou udělej víc, když ti ztuhne, tak dej na chvilku do mikrovlnky a on změkne a jde krásně propracovat, ale opatrně, když ho přehřeješ, tak je horký uvnitř, ne na povrchu, já si ho nahřívám, i když si chci vyválet na potahování, pak se tolik nenadřu 😉
@vecernicci no to neni zly napad 😉 😕 🙂 ,ale spravim biele aj zlate a bude to a hadam aj niake akoze pokazene
akurat peciem mam toho teraz dost 2 sladke dvojposchodove ,1 sladku trojposchodku ,muffiny a 4 slane torty
@vecernicci jo, jo na to jsem přišla, že vypadá, že není teplá a vevnitř už je horká, no asi jo, už mám udělanou žlutou a trochu zelený na růže a lístečky a dort chci mít hnědej, tak asi z tý 1a 1/2 dávky udělám hnědou, mám teda jen potr. barviva z drogerie,ale docela jsou barvy pěkný 🙂 🙂
@yamahafazer tak to mas co robit, mna by zaujimalo ci sa takto da pokracovat v peceni aj ked pojdes do prace ..
babuľky,od pondelka maju byť v akcii tie americké cukríky,koľko su to gramové balíčky,viete ?
@vecernicci Tak teraz som sa dobre zasmiala. 😀
@yamahafazer Ak mozem pridat svoj nazor, tak ja by som urobila vsetky tri poschodia biele a na striedacku davala cierne ozdoby na spodne, zlate ozdoby na stred a zasa cierne ozdoby na vrch (potom sa tam ani ten zub nestrati) a pouzila by som na tie ozdoby tu silikonovu oranzovu formicku co mas - tak ako je to tam na obrazkoch. Myslim, ze by to bolo nadherne a elegantne.
baby ako vyzera balenie tych americkych cukrikov, ja poznam len tie marshalow a potahuje sa snimi rovnako ci maju neaku vlastnost co marshalow nemaju??
@yamahafazer a kam nastupuješ do práce??
@jakelina tam kde som robila aj predtym v leoni len neviem kde ma pichnu maju malo roboty a vies to robim na smeny ranna poobedna

@simasa tuha ani nie, no musis kliestikovat hned ako ju potiahnes, potom schne a uz to nejde