Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@adkoalauri já mám radši višňě, podle mě to záleží na tom co komu chutná 😉 děvčata ho tady často dělají s malinama 🙂
@jakelina takže sis udělala vánoce 😀
@vecernicci ani moc ne, koupila jsem patnáct balíků, já už kolikrát koupím hmotu hotovou, nechce se mi s tím dělat ten binec 😝
@vecernicci já zas višně vůbec nemám ráda, brrrrrrrrrrrrrr. Já raději jahody a maliny mi taky moc nechutnají, vadí mi tam ty semínka. Prostě sto lidí a sto chutí.
@jakelina přesně tak , každému chutná něco jiného, lepší je zeptat se dotyčného, co mají rádi 😉
Tak já dneska budu mít vánoce, za dvě hoďky mi pošta přiveze balíček, barvičky, žilkovače, vykrajovátka, objednala jsem si vykrajovátko na strom a lebku se zkříženými hnáty, to u nás teď frčí a ještě zombie, teda v tý škole mají teda zájmy :-b
ahojky holky, potřebuji poradit, obj, si zboží a nevím jaké ty drátky bílé? chci aby se kroutily a taky byly pevnější, co poradíte, jaké kupujete?
http://www.eshop-lilie.cz/katalog.php?zbozi=321...
@lifinka nevím jak holky, ale já si objednala 24
motylika si nevsimajte 😀 uz som nevladala, a torta bola rovna len sa mi porobili bubliny vzduchove, treba ich prepichnut? jednu som tak spravila, ale ostala mi potom dierka na potahovke
@vecernicci dakujem, vyskusam, ale este mi chybaju velkonocne formicky a musim na sobotu vymodelovat hasicov a ozaj ty si piekla hasicske auto ze , hodis mi foto, prosim .. .
@miciatko dělala jsem dvoje, tady jsou 😉
@vecernicci dakujem mooc
ahojky, jdu si pro radu: hmota na potah dortu z bonbónů se mi lepila a nešla sundoat z prstů-kde jsem prosím udělala chybu.
V pátek chci péct druhý dortík a ten zkusím potáhnout hmotou, tak snad budu úspěšnější.
zaregistrovala jsem tady, že snad ještě někdo potahuje dort z hmoty ze suš. mléka nebo co to bylo-máte recept a postup? Děkuji
@mariann2 díky, beru tyhle, takže je to na to napichnutí např, kolečka a do toho chci dát vždy jedno písmenko, jako vytvořit jméno...a dá se i kroutit?mrkni na ten průměr.díky
http://www.eshop-lilie.cz/detail.php?zbozi=3734666
v obrázku to mají, tak snad jo...
@lifinka 24 sa dajú krútiť, ale keď dáš to kolečko väčšie, môžu sa ti pod tou váhou ohýbať, ale nemusia, ja mám radšej pevnejšie, napríklad č.22 nakrútim na varechu a je z drôtika spružinka 🙂 kuk http://www.facebook.com/media/set/?set=a.238790...
holciny neviete kolko stoji susene mlieko ? a ake mam kupit na potah polotucne? vsak dnes mi pise kamoska ze rychla mala torticka a pak zahlasila ze so suseneho mlieka 😠 som jej hned napisala ze si bude musiet zaplatit susene mlieko cele sama 😠 a aj to neviem ci sa mi podari , sakra
@abriela cukr? já jsem někde četla, že s cukrem opatrně 😕 .
No chtěla bych si občas nějaký upéct, ale spíš pro nás jako pro rodinu,kdy\ž budeme něco slavit-na kšeft určitě nee.
Zatím jsem upekla minulý týden svůj první, korpus dobrý, krém chuťově taky ušel,akorát teda byl nějaký hustý a moc mi nešelmazat a natírat...a místo potahu z mmf (který se mi nepodařil) jsem ho potáhla marcipánem(tak jak jsem koupila váleček, tak jsem ho rozválela a položila na dort,ale natrhl se mi 😕 a potom po pobytu v lednici byl lepkavý 😒 ,tak nevím.
@zanet2009 nooo je to ztuzeny tuk. to nedavas? to je v mmf velmi dolezite. je ovela elastickejsia a tvarnejsia. ja hned ako si ju vyklopim na dosku, namazem ruky cerou, a miesim. zas namazem, zas miesim. vzdy ked sa zacne trosku lepit, uz mazem. ked uz bude mmf dobre vypracovana, nebude sa lepit. teda pri pracovani s nou. keby si ju znovu isla miesit, zas si namaz ruky.

Vrátila jsem se z Lidlu a bonbony měli a dost 😉