Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@lamps tak to držím pěsti, aby jsi to vše zvládla, děti dají zabrat, můj mi pomáhal v sobotu válet potah, myslela jsem , že se už neudržím,pak chtěl vykrajovat lístky na květy, no a já nervní, aby se mi vše povedlo, protože nejsem moc zručná, až v tom budu zběhlejší bude to zase lepší 😅 teda doufám, Přes týden je ve školce, ale to je zase ten malý a vyžaduje pozornost 😀
baby kolko vydrzia tie postavicky z marcipanu ???daju sa spravit aj o tyzden skor?
Všem děkuji za liky🙂
Tak nakonec jsem se včera dozvěděla, že dvoupatrový nebudu muset dělat, bude jen 15 lidí, tak stačí kulatý 28 cm, tak udělám asi košík - jdu studovat nějaké květy nahoru...
@ladenka http://www.toprecepty.cz/recept/12135-mramorovy... je vysoký, protože jsem ho pekla ve formě 20 cm, ale normálně ho peču ve formě 26 cm a prokrojím jen 2X a je vysoký tak 7 cm i s naplněním, pokud chceš vyšší, tak do formy 26 cm udělej ze 6 vajec...
@mizulienka
@pristela kočky, ak nie ste vyúčené cukrárky tak potom nemôžte si založiť na seba živnosť, iba ak by ste boli ako majiteľ. Podľa zákona, môžete mať príležitostný príjem z tort do 500 € / rok - tento sa nezdaňuje. A popravde, vy by ste podľa zákona mali zdaňovať len zisk. To je vlastne to, čo vám zostane po odpočítaní nákladov. A to veľmi pochybujem, že za rok má niektorá z nás čistý zisk nad 500 €! A keď chce niekto upiecť tortu, vy mu urobíte službu za ktorú zoberiete len malú odmenu či nie? A keď sme v reále, koľko je tá odmena - smiešna čiastka, pri dnešných cenách surovín a energií, vody......
@dadka212 ty si neuveritelna so svojimi vytvormi. nadherne 😉
bambule vedeli by ste poradit nejaky recept na tortu z piskotoveho cesta s lahkou plnkou? nechcem teraz robit klasicku tortu s maslovymi plnkami.
ahojte kocky.
idem si objednavat z internetu tuto posuvnu formu na tortu od 16 do 30 cm:
http://www.tchibo.sk/Obruc-na-tortu-z-usachtile...
ak by ste niektora este chceli dajte mi vediet, postovne by potom bolo iba odo mna k vam.
pripadne este nieco ine z tejto stranky:
http://www.tchibo.sk/Sladkosti-z-Vasej-vlastnej...
piste do IP 🙂
@marci2305 ďakujem, ale na 2 tortách sú ozaj živé ruže 😀
@cestovatelkaandrea ďakujem 🙂

@dm1 ahá, asi nemám odhad, jak mám jen velkou formu, ale to mělo jít jen pod potah, ne? No já někdy dělám jen utřené máslo s cukrem a moukou, takže mi to nepřišlo, že to bude dvě másla na jedno salko moc 😀
@lifinka jak píšu, tak si dělám většinou víc, mám strach, aby mi vyšlo, děti si pak zbytkem slepujou piškoty - ale já jich zas nědělám moc, jen pro nás a kamarády, kdybych dělala 5 týdně, tak to by mě asi to plýtvání rychle přešlo. Nemám odhad na menší dorty........ s pudingem nevím, nedělám, ale myslím, že pod potahovku se dělá nějak z míň mlíka, nebo ne?