Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@pristela aj ja som dnes s ťažkým srdcom kupovala 30 vajec za 4,49 ☹ Aj to neviem ako budem piecť, lebo som si navykla na väčšie vajíčka a toto sú len M.
No bola som dnes v našej dedinskej Jednote a tam majú 10 vajec po 2,05 € 😕 skoro som odpadla a v momente som sa otočila na opätku, že také drahé vajcia ja veru kupovať nebudem ... takže v podstate som kúpila za dobrú cenu
holky, keď už som dnes tu, chcem sa vás spýtať, nemávate problém s kakaovým korpusom? Ja už neviem,kde robím chybu, no zdá sa mi v porovnaní s bielym taký ubitý, ani mi tak nevyrastie ako biely - a to vždy uberiem toľko múky, koľko pridám kakaa a aj tak sa mi v poslednej dobe nedarí 😢
Používam Holandské kakao - žeby to bolo tým, že je silnejšie a mala by som ho dať menej?
@zlatat na dortomanii som citala ze sa nema to s kakaom prehanat lebo ked je ho moc je prave taky ubity. Kolko asi davas? a uberas na lyzice ci gramaz? ja na gramaz kolko g kakaa o tolko menej muky
a tiez som si zvykla na L-ka vajcia a teraz som mala normalne problem upiect korpus dala som o jedno vajicko viac ako inokedy
kočky kuk....tortička krásna .....ale.........vo 4-tom komente je cena 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150564...
inak k tým sliepkam ,tak mi ich doma chováme ...práca s tym nieje veľká ,ale to len tak pre seba a pre rodinku vajíčka...druhým som piekla doteraz z kupovaných...včera mi mal manžel kúpiť dva plata vajíčok a prišiel domov bez....že v lidli mali po 4,49 € tak že mi dnes kúpi v makose ,že tam mali vždy lacnejšie a z obchodu mi volá citujem "to myslíš s tymi vajičkami vážne ,že ich chceš ??" Ja že hej prečo ? "....tak tu ich majú za 5,49 € ......" prišiel domov zase bez ☹

@jakelina ja som dnes piekla zo 6 vajec v 26cm forme, ale robila som kakaovy korpus