Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@abriela ach, ja už neviem - merala som aj chladničku - na hĺbku má max. 42 cm ... aj to neviem, či zavriem dvierka, keď tam dám takú hlbokú podložku 😖
Takže neviem, aký maximálny korpus môžem na ňu dať ... 38 asi nie, však? To by bolo málo 2 cm z každej strany ... čiže ja to vidím na max. 36 cm.
Čo poviete?
Maminky, nepodělily byste se prosím o recept na osvědčený punčák? Děkuji.
tak holky, dneska mi volala paní, že chce dva dorty politý čokoládou, jenže já s čoko nejsem kamarád ☹ tak přemýšlím jak to udělat, říkala, že prý si poradím 😀 přemýšlím o čokohmotě, fakt chutná jako čokoláda? asi ji, když tam nic jinýho není, co? 😝 mám tenhle víkend dělat 6 dortů, asi mě z toho švihne, ještě, že tchyně má dole velkou lednici, jí tam něco šoupnu 😀
@dm1 veď aj jej som tak povedala, že nemôže byť podložka s tak málo cm okolo torty, lebo sa to ani chytiť poriadne nebude dať a bude sa to zle prenášať - tipujem, že bude mať aspoň 18 kg plus podložka, tú dám spraviť drevenú, aby to uniesla ... Ha, a keď náhodou dovtedy budem tehotná, tak ani takú tortu nebudem môcť robiť, lebo keď muža doma nebudem mať, kto mi takú ťarchu prenesie do chladničky?
@zlatat no ved prave ja som to mala na drevennej doske a spolu s doskou to vazilo cez 17 kil... a tiez som sa s tym sama natahovala a teda mala som svalovicu riadnu a aj mi lepilo ze to kdesi vykiepim. ono ta vaha na tych rukach len v predu je hroza co niest veru. Jedine zavolat si niekoho na pomoc potom
@abriela má byť až v júni ( tuším 22.6. ) ... takže času na vymýšľanie mám dosť ... ale aj tak, zajtra mi holka bude volať, že ako to vyzerá - mám si premyslieť ako to spravím, a ešte pomerať chladničku ,... tak som zvedavá, ako sa dohodneme.
Viem,ktorú časť správy máš na mysli ... ale ak k tomu dôjde, budem na rizikovom, takže asi budem musieť zavesiť pečenie na klinec - na nejaký čas

příprava na naše 3.narozeniny 🙂 . Ani jsem nečekala, že to zvládnu i s "chromýma"packama...díky za odkazy na fotopostup