Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@katy1979 to urcite netreba Kati, myslim teda modlit sa otce nas kvoli tomu 😀 😀 😀
a to ani o prudernosti nie je...myslim skor, ze je to o tom, ze kazdy mame nejake hranice a presne ako pises prsia mame kazda, ale mame ich na hrudi a nie na torte 😉 😉 😉
ahojte žienka,ak možete prezradíte mi z kolkých vajec väčšinou robíte korpus?a kolko beriete za kilo torty?teraz ked vajcia šli hore a tak...neviem sa zorientovať.....a za postavičky pýtate na cene viacej?díky za infošky. 😀
@katy1979
@lusil2005 baby ale ja si v pohode viem predstavit super party kde by som mala tortu chlapsku vybavu 😀 ale to nie taku verejnu party 😀 a isto by som ju ja nerobila 😀 ale keby som sa tortickami zivila tak aj prsa robím 😝
no ja uz mam Bleska , Thomas a pomaly aj Kitty 😝 za sebou uz mi chyba do zbierky mojich "oblubenych" len Nemo a som na kompletku 😀 😀 😀
😀 😀 😀 😀 😀 😀 hej, mám doma aj návlečky s ňou 😀 😀 😀 😀 😀 ale ukecala som ich na taku lahku 😀 a peknu 😝
@lusil2005 paní ti teda připravila pořádný šok 😅 😲 😀 a prosím tě, vím, že jsem se tě ptala už na fb, ale ty květy tam byly teda v tom košíku jen tak jednotlivě zapíchané - ten drátek jsi něčím obalovala? holky tu psaly, že to vsunují do brčka, nebo obalují do potravinové folie.
@jakelina jde pak to brčko vyndat? já mám zatím jednotlivé květy a stonky s lístkama, ale já fakt ani za svět netuším, jak to dám dohromady, jak to tam zapíchnu, aby to nějak vypadalo a jak to pak před krájením co nejjednodušeji vyndám
no nějak to budu muset vymyslet...
@mizulienka vôbec nemaj zlé pocity, každý robí to, na čo sa cíti. Ja by som ich tiež nerobila, a ani futbalovú loptu 😀
@mizulienka táto je super, rýchla a naozaj ľahučká - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11986
@zdenallicka ty to budes mat ale lahsie v tom ze nepotrebujes velku podlozku kvoli kvetom dole staci min. presah a aj vrch mozes mat uplne s prehladom len tych 12cm. tak neboj isto to zvladnes 😉
baby, tak si predstavte, že sme sa na tej torte dohodli .... uff, to eštelen budú stresy.
Dnes som robila experimenty - hľadala po dome krabice, ktoré by zodpovedali potrebným rozmerom, nakoniec sm našla jednu z korčulí 😀 na šírku mala 46 cm - no vopchala som ju do chladničky ale len tak, že som musela poličku z dverí dať dole, a musela som ju vypodložiť polystyrénom - potom som pekne zavrela dvere. Keby som ju nepodložila, tak dvere an ináhodou nezavrem ( zavadzia mi tam taký výčnelok, na dverách, ktorý zo spodu podopiera poličku )
No a čo sa týka rúry - rošt mám hlboký 36 cm ale rúra je hlbšia, tam bude hádam aj 40 cm - takže musím vymyslieť niečo namiesto toho roštu, aby som mala na čo dať ráfik ( kúpim ten drahý predrahý ) ... pokecám s mužom, možno mi dá spraviť niečo na spôsob plechu ale hlbšie
Takže nakoniec sme sa dohodli na tej 38 cm spodnej torte - ostatné, teda rozostupy necháva na mňa
baby moje krasne na 24 mam robit tuto tortu pre prvaka , ale vam poviem ze takto ju robit nechcem, podstata zostane zachovana, ale mienim ju zmenit a prosim povedzte ci moje zmeny budu dobre a uvitam kazdy napad
tak tortu naklonim , zakze bude trochu zo sikma, farba bude zelena a ram bude aj po bokoh hnedy s dekorom dreva, na spodok tabule umiesnim jeden rad s gulickami -pocitadlo, co vas este napada prosim poradte
baby, tak som vás prebehla, ja som tiež tortu prsia nerobila a minule ma aj kámoška pýtala, či by som jej pre manža neurobila, ale mi to prišlo také divné, keď ho poznám 😅 . A ja som punčovinu ešte nerobila, tak aj tak nehrozí, neviem, či by sa to podobalo...A ďalšia skvelá výhovorka, prečo takú tortu neurobím - nemám srdcovú formu 😅 😀. Ale teším sa moc na tú krstinovú, včera sa narodilo kámoške krsniatko - dievčatko Dominika, tak si môžem chystať ružovú farbu na farbenie 🙂
@miciatko ja som robila svojmu prvákovi takúto tortičku, ten chlapček na nej je robený podľa oslávenca 🙂 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.166529...
kočky, potrebujem poradiť, volala mi jedna pani, že chce tortu s motívom anjel 😒 nemáte nejaké námety, ďakujem
ano uz si na nu spominam, tie pastelky som obdivovala, len ja sa musim drzat toho ze to ma byt tabula
@mariann2 Nevím, pro koho to je,a le ten anděl se mi líbí..🙂

@katy1979 ja tiez s prsiami nemam problem. prsate torty sa mi pacia. s chlapskymi "intimitami" je to uz horsie, ale zatial som neodmietla... akurat ich nedavam na net. 😅