Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
holky tak jsem si koupila višnovou marmošku z Lidlu jak jste doporučovali k tomu čoko nemáslový krém.. a teda to je lahoda.. jak višně v čokoládě a to je u mě number one 😀 doporučuju
@mizulienka aky krem je v tej torte s piskotami. Vyzera zaujimave, aj ked ta prva je nadherna
@abriela , jeho obľúbená je Victory tip, rozmýšľala som s tým lístkom, ale ako? Myslíš ho tam napísať alebo prilepiť? Ja totiž nepečiem to kamoška bude robiť. Mna tak napadlo, že nenolo by zle tam dať aj loptu čierno bielu a tipy 12X, tá ceruzka je tiež dobrý nápad 😵 . Najskôr som chcela nejaké ženské torzo, ale zdá sa mi to už dosť otrepané.
babule...tak už aj mna ulapil THOMAS 😒 mam robit 2 kilovu 3D tortu...http://www.kosternovi.eu/dorty/dorty.asp?klic=128 v tomto postupe je to super, nerobili ste ho niektora podla tych rozmerov? Ak ano kolko priblizne vazila? vpracem sa do 2 kil????
Dakovala
@zdenallicka mampresne ten isty...a hadam uz aj 10 rokov ho mam, tak hadam vydrzi aj tlacenie hmoty..a keby nie, tak nabehnem a kupim dalsi 😀 😉
Babule, minule som nedostala žiadnu odpoveď, no hádam tentokrát mi poradíte 😉
Snažila som sa urobiť moju prvú orchideu na drôtiku - akože je veľmi úbohá - neviem prečo, ale nedržia mi tie kvety, v piestiku sa mi to stále točí a nedrží, na jednej sa mi ešte k tomu pri viazaní flor. pásky drôtik predral zpredu z piestika von 😠
Čo som urobila zle? Na konci drôtiku som si urobila aj slučku a nechala tvrdnúť napichnuté na drôtiku do druhého dňa (použila som smartflex)
@zdenallicka zdeni, vystuž každé poschodie zvlášť , váha to udrží ale prevenívne nalep jednotlivé poscodia na seba nutelou. Ja som robila 3-poschovú tortu, ale vysokú mala 13 kg. A v pohode udržalo sa.
Urobíš 4 torty na 4 podložkách- vystužíš všetky okrem nejmenšej a ponaliepaš na seba.Lebo vlastne tá výstuha
drží podložku s tortou. Len podložky jasné menší priemer o 1 cm ako torty.
@daniz Děkuji..🙂 a jako podložku dáváš co?
@zdenallicka kartón obalený potr. fóliou, alebo kúpim hotovú takú zlatú či aká to býva podložka v cukr. potrebách.
Ja keď som piekla na tú svadbu, tak som kúpila, aby som nevyzerala ako trúbka, keď platili za ňu 130,- €. 🙂
@zdenallicka každá torta bude mať svoju podložku - niekto dáva tvrdý karton obalený foliou, už som videla aj plastový vrchnák z vedierka - doprostred si urobíš dierky, ešte pred krémovaním torty, potom na spodnú tortu napicháš kolíčky a položíš druhú, do tej znova napicháš kolíčky a položíš 3, do tej znova napicháš a položíš hornú - tá by nemusela byť na podložke. No a strednú paličku: napichneš d spodne a všetky vrchné budeš na ňu stohovať, aby si sa trafila doprostred torty.
@reruna joj, tak to ma mrzi ze sa ti zrazil,pri nom sa mi to nestalo, ale minule sa mozrazil karamelovy, dala som tam naraz vela pungu, n podarilo sa mi ho zachranit - odobrala som z neho a dala zohriat do mikrovlnka aby bol horuci.Potom som to pomaly pridavala k celemu kremu a na najmensom stupni slahala.A ono to fakt fungovalo,cely krem sa napravil 🙂
@mizulienka jeej 😵 ja teraz akurat robim pata a mata... ale myslim, ze s tvojimi sa porovnat asi nebudu moct 😅

Dievčatá, nikde som nenašla tortu pre návštevníka stávkových kancelárii, čiže tipéra-vášnivého, nevideli ste niečo,alebo nerobili? Budem vdačná za každú radu 😵