Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@njonja možná záleží na tvarohu - já jsem dělala - 2 ušlehané smetany ke šlehání (měla jsem jen 30% a stačilo), do toho jsem zamíchala mletý cukr podle chuti, 2 tvarohy ve staniolu polotučné jemné, 2 pudinky bez vaření vanilkové Creme Olé dr. Oetker, jen ten prášek, ale můžeš dát i čokoládové. Bylo to tuhé tak, že to vůbec nešlo skoro namazat... jak holky radily přidala bych tam ještě tu 1 zakysanou smetanu a nenechala jsem to stát, hned jsem to mazala na ten korpus...
@anibas laryngitida je děsná, vím o čem mluvíš, syn na ni trpěl dosti, takže léky jsou stále po ruce 😒 my celý den včera strávili na pohotovosti, Ivošek nemohl otevřít oči bolestí, jak ho bolela hlava a celé čelo nemohl nic a od sobotní půlnoci 39-40 teploty, no tak se muselo jet 2x na pohotovost večer na ORL vrátili jsme se po 22h a to i s malým Matyáškem...prostě do dneška mu teploty neklesaly po sirupech, no má zánět dutin oboustranný takže má ABT, a před 14dny jedny ABT dobral
🤐 jsem z toho namrtvici od toho ledna je toho už dosti...
holky prosila bych na dort forma srdce, ořechový korpus, máte některá recept, co naskočí?děkujíííí 🙂
@lifinka ja som robila prave teraz tento a bol krasne vysoky,pouzivam L-kove vajcia ,este som pridala polku prasku do peciva http://www.tortyodmamy.sk/content/orechova-torta
@anibas ta laryngitida je blba☹ my sme to mali pra razy minuly rok. Ale nobj sa, je nebezpecna hlavne v nizkom veku deti , vtedy maju este dychaciu trubicu velmi uzku a hrozi zadusenie. Potom, ked podrastu je to uz leosie, len treba byt opatrni a mat radsej dom vzdy Prednison, ak by sa zacal dusit - rychlo podat a je. Ale to uz asi mas.
holky prosím máte uložené nějaké opravdu pěkné růžovoučné princeznovské dortíky?

@vejula nádhera a všetko najlepšie drobčekovi🙂
@reruna krásne
@anibas kráse tortičky a Filipkovi skoré uzdravenie
@lifinka krásna