Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
baby som sa tesila ze konecne skusim tu burizonovu hmotu mam robit na tortu traktor s vleckou ale chcu to len z hmoty 😖
@vlada111 ďakujem za link, pokukala som, odpadla som 😵 bohovské torty 🙂 a 95% z nich si pamatám odtiaľto z MK, takže sa mi tvoja práca evidentne páči už dlho 🙂
A ty si z BA? Dojdem niekedy na školenie 😀
@lifinka náš malý, asi rovnako starý ako tvoj, mal kiahne v novembri a od januára máme za sebou už 2 atb, doteraz mal za celý život len 1x, ani chorý nebýval, len soplíky
po tých kiahňach sú obaja v kuse chorí 😠
A tie atb tiež nechce, ale ja mu to dávam do takej tej štamprlíkovej odmerky na lieky a tú dávku mu dávam po lyžičkách a každú jednu lyžičku hneď zapíja malinovkou. Ešte aj pred prvou lyžičkou ho nútim sa napiť, aby mal v ústach tú malinovkovú chuť.
Vyskúšaj, možno mu tak bude tiež lepšie "chutiť"
A keď ťa mám už na dráte, pošleš mi prosím ťa ešte raz link na ten tvoj mramorový korpus z dortomanie, chcem si ho znovu vytlačiť, lebo malý si z tých papierov urobil náčrtník, keďže má teraz výtvarno-tvorivé obdobie 😅
dobre ranko, tak super zo 4 mam uz len 2 torty, najprv pani ze vili zvonilku podla obrazka poschodovu velku za 40 € tak vravim to nie je mozne, ved tolko vyjce cca jednoposchodova, vravim, ked urobim mensie korpusy , tak mozno sa zmestime do 50 tak to je vela, tak ze nechce 🙂 niekotrí ludia su vtipní velmi zadarmo mam robit nie a este sa prplat so zvonilkou a dnes mi pise druha baba, lebo som jej pisala ze neviem aky chce krem, a ona mi v noci odpise, ze oslava sa zrusila, tak ju nepotrebuje dakujem, hlavne ze ja mam uz cesto upecene, kurnik milujem takychto ludi, ale to vzdy ti co najviac vymyslaju nakoniec zrusia... 😠
kocky prosim poradte, nikto mi neodpovedal:
mozem urobit celu tortu v piatok doobeda, ak sa bude jest az v pondelok??? budem robit mramorovany korpus s touto plnkou http://tortyodmamy.sk/varena-cokoladova-plnka?p...
dakujem 🙂
@alenv krásný dortík se skvělýma detailama! Jinak čtu tady, že jsi použila kupovaný mléčný marcipán, je to tenhle?
http://cukrarske-pomucky.cz/mlecny-marcipan-1-k...
Já totiž dělám všechno taky z mléčného, žádná jiná hmota nám nechutná, ale když jsem si spočítala cenu této směsi a kg domácího, tak mi to vychází skoro stejně. TAkže jsi spokojená? A má taky barvu nažloutlou nebo je čistě bílý? Mám na červen zakázku na čtyřpatrový svatební, tak bych si musela jinak bělit hodně mléčného marcipánu, takže zjišťuju, co a jak, dík moc! 😵
@gagarinka ďakujem, si zlatá. Som z Trnavy, takže ďaleko to nie je. Ale neviem čomu by som ťa priučila, ja vždy improvizujem na mieste a sumám ako na to 😀 Ja si vždy niečo vymyslím a potom špekulujem ako to urobiť keďže podľa fotopostupov nerobím. Ja robím podľa skutočného obrázku, aby to bolo takmer na 100% rovnaké.
Nemáte někdo postup na postavičku bišonka, maltézáka nebo boloňského psíka, prosím????
@zdenallicka este tak bolonske lasagne, ale psika? 😝 😀 😀

@kaculka46 potahovala jsem klasicky mléčným marcipán.. ale ozdoby jsou z toho kupovaného.. já už ho měla málo.. azítra mi dorazí 5 balíků.. jinak bych i potáhla.. práce super