Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@alenv vsetko najlepsie drobcovi... 😵 veru krasna torta, ale aj zvysok vyzera na zozratie... 😉 😀
@mrka2 Maji, ako ti to ide s dvomi drobcami? 😉
@mrka2 jej som si ani nevsimla, blahozelam k miminku... 😵
@mizulienka
@jakelina
@adka_praha dakujem, bambulky. no ide mi to ako v lete na saniach, neviem,co skor,ked je maly hore,ale tak vacsinou zatial spinka,tak sa da... 🙂
@adka_praha neviem, či ešte chceš ten nugátový krém, ja som robila tento nugátový krém 250ml mlieka uvariť s jedným zlatým klasom po vychladnuti vymiesat s maslom a nugetou a cukrom podľa chuti. a ešte mám recept takýto nugátový
1,5dcl mlieka
1 PL hl.muky
2 žltky
20g cukru
1. vanilka
80g nutely
180g masla
80g cukru
Cukor, hl. muku,vanilku zmiešaš spolu. Na to nalejeme mlieko v ktorom sme rozmiešali žltky. Varíme vo vodnom kupeli za stáleho miešania až do zhustnutia. Pridáme: 80g nutely ešte do kupela a potom dáme uvarený krém vychladnut.
Maslo s cukrom vymiešame. Postupne pridáme vychladnutý krém. Možme pridat aj rum,alebo 1PL uvarenej kavy. Jemne premiešame
@mariann2 wau dakujem... 😵
ahojte, vyskusala som odtlacit si tvar z vlacika Tomasa do silikonu z pistole, podla linku co ste sem vlozili, tento tyzden ho aj potrebujem pre syna k narodeninam...no a tu je vysledok..ja sa taaak vytesujem, uz som sa bala ze ho budem modelovat rucne a este to mam aj zadarmo 🙂 inak, robilo sa s tym super, dakujem za link 😉
@njonja http://dorty.artmama.cz/domaci-silikonove-obtis... to jsem ted v týdnu našla právě
hlky prosím nemáte někdo uložené dorty hodně barevné pro mladou slečnu?
moooc děkuju za přání Aleškovi 😉 a děkuju za pochvalu dortíku
@abriela len tu tycinku som nechala vytiect do vyssieho vrchnacika od zavaraniny a hned som otlacila - dobre je potriet olejom plochu kam sa leje ten silikon aj, predmet ktory chces otlacit - lepsie sa odlepi. A ten tomas bol z plastu, co som cakala ci sa nejak neposkodi tym horucim silikonom, ale v pohode 🙂

@alenv kraaasna namornicka torticka 😵 si sikulka 😵 😵
a Aleskovi vsetko najlepsie k prvym narodeninkam 🙂 🙂 🙂