Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
Holky, chci udelat patrovy dort, dole kulata klasika, prumer 26 cm a nahoru jen male srdce, nema pak potazene vic jak 900g - musim to vyztuzovat??? Nechci tam tem Skopcakum strkam brcka a jine vyztuze uz nestiham objednat 😕 , tak ja nevim... Propadne se to??? Diky za radu!!! 😉
@lokalistin Dakujem, si zlata. Kazdy obrazok mi pomoze, aby som si urobila nejaku predstavu ako na to...
dievcata, mozem urobit korpus v piatok ked je torta na na nedelu.... v sobotu ju chcem dat dokopy... mozem potom po vychlanuti jednotlive korpusy oddelit papierom na pecenie kym ich nenaplnim... a mam to dat do chladnicky kym je len korpus? nerobim klasicky piskot ale take ze muka vajcia, solamyl, cukor, a aj stipka kypriaceho prasku....
a este otazocka... aky robite vanilkovy krem? dakujem🙂
@zuzkat1 Mozes, len to treba zabalit bud do sacku alebo potr. folie. Ja som do chladnicky nedavala.
Vanilkovy mam napisany takyto, ale nerobila som este: vanilková plnka
3 dcl mlieka, 2 bal. vanil.cukru, 4 žĺtky, 2 PL hladkej múky, 360 g masla, 200 g pr. cukru. Maslo s 200 g pr. cukru - vymiešať. V mlieku dobre ponorným mixérom vymixovať vanil. cukor, žĺtky, hl. múku a uvariť puding. Po vychladnutí ho vmiešať do masla s cukrom
Ahojte šikulky.. nie je tu niektorá z Trenčína? 26.mája chceme krstiť a nemôžem zohnať šikulku, čo by mi tortičku spravila.. ☹ všetky už majú toho veľa...
@dadenka1 skus Mirku je z Trencina http://www.tortyodmamy.sk/users/1mimulilinka. Ja som z Dubnice ale isto by ste mali lepsie priamo z TN 😉
Baby, prosim Vas, este jedna otazka: mate niektora tuto abecedu? Na co je tam ta jedna lista bez pismen? 😅
http://www.cukrarskysvet.sk/cukrarskysvet/eshop...
@simasa - ja ju mám, v návode je napísané, že s ňou vykrojíš pás hmoty a potom pod seba môžeš vykrajovať písmenká, ale ja ju používam často, keď potrebujem niečo rovno odrezať, tak je super ;).
@dm1 - ďakujem... no vyskúšam si to, idem robiť tortu na 3.6., tak ešte mám relatívne dosť času to vyskúšať 😀
@aduskatt Jej ta tvoja kavickova le krasna 😵 A ten napad s tym srdieckom , co spaja obe salky 😵 😵 😵 😵
bomboveeee 😵 😵 😵 😵 🙂

@abriela krásne postavičky @sandrus2 čo sa týka postavičiek, nie sú zložité. Na internete, je kopec jednoduchých postupov určite by ste to zvládl i. Držím palčeky a prajem veľa úspechov. Ale keď raz začnete, už sa toho nezbavíte, je to ako droga. Mne stačil len pohľad na tri tortičky vyrobené študentami a bum hobby bolo na svete. 🙂 .