Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@lubicakovac aby se leskly, můžeš potřít olejem, ale mně se to třeba moc nelíbí, mám raději matné dorty
Tak abyste věděly - ten nápad se skleničkou s pivem (ze želatiny, co dávala @mamina1978 ), nefunguje.. 😒 Dělala jsem to třikrát a nic.. Poprvé jsem plátek rozpustila ve 4 lžících vody (podle návodu), to neztuhlo skoro vůbec.. Podruhé jsem ho rozpustila ve dvou lžících vody, nechala skoro vychladnout a vylila to do skleničky.. ale to bylo málo (a navíc to rychle tuhlo, na skleničce zůstávalay stopy a kapky, jak to stékalo).. potřetí jsem rozpustila plátky dva ve třech lžících vody a taky blbé.. to už sice ztuhlo docela hezky, ael zas to nejde z té skleničky vytáhnout,i když jsem ji měla pokaždé naolejovanou... 😠 😠 😠
@zdenallicka Tak to ma velmi mrzi 😔 😔 ,Vies...... ja som to nemala odskusane, a ta dievcina z nemeckej stranky pisala, ze to ide rychlo a dobre..... ☹ dakujem , ze si nas varovala. Buduci tyzden, ak sa k tomu dostanem vyskusam tu nasu nem. platkovu zelatinu, ci to s tou vyjde a dam vediet 😕 😕
Ani tych medvedikov som nemala odskusanych ale tusim @dm ? to skusala a to vyslo.......Vies, ja ked sem dam nejaky postup,nemozem 100 % zarucit , ze funguje.....tak zelatina nefunguje a medvedici funguju.
Vazne ma to vsak mrzi , ze ti to nevyslo ☹
ozaj baby, prosim neviete mi povedat, ci sa da v nejakom obchode dostat tie cokoladove "kamene" ? uz dochadzaju... kujem
@janula.h to vyzera, akoby sa orosila... 😒 zeby vlhko v chladnicke? 😒
@adka_praha akurát mi písala kámoška že mali zlú chladničku v reštaurácii že obe torty a a všetky koláče zmoknuté ☹ a to bolo pre kámošku cítim sa ako debil ☹ asi tak ako vtedy @pristela
Babulky prosim nemate niekto ulozenu bielu torticku s ciernou bodkovanou stuhou okolo? Konecne ju mam komu urobit a potrebujem mrknut na tie kvietky .dakujeeeem
uskladnené aké blbé slovo na tortu, samozrejme myslím chladničku, mne sa raz rosil takto poťah a dala som za tortu kartón a bolo to už ok, to sa mi stalo vtedy, keď som mala 3 torty a tá torta čo bola najvyššie, tak sa orosila trošku 😝
teraz už dávam radšej vždy kartón
holky prosím dělala některá z vás dort pro policajta co dělá u zásahové jednotky? Díky za tipy
@janula.h mne sa raz stalo to iste... skoro ma slahlo a este viac som sa citila trapne a neschopne, ze som este bola u toho... som robila pata a mata na hokejovom ihrisku... branky uplne padli a okraje tiez pustili... okraje sa za pochodu trochu opravili, len tie branky uz boli v tahu... ale vzali to "sportovo", ze ved ich robili pat a mat, nie? 😅
@daducha mas na mysli tieto ? 😉
@adka_praha koksoooooo ale ja mám také bruchabolenie veď tam bola šľačkova a tvarohová plnka nemohlo sa niečo stať??? to je už riadny primitivizmus!!!
@mamina1978 kam Ty na tieto nádhery chodíš???
@janula.h to je škoda, já jsem to viděla ne u mojí dorty, ale na svatbě, kde měli v lednici zákusky a dorty a jak to pořád otevírali a venku bylo horko, tak z toho úplně tekla voda, na zákuscích kapky a na svatební dortě z prstýnků odteklo to zlato a rozpuštěné růže, takové měkké blééééééé. No asi fakt blbá lednice. Je to škoda, dort je krásný a vím jak tě to mrzí. 😖
@mamina1978 Jejda, to není vůbec tvoje chyba!! 🙂 Já jsem to možná i blbě napsala, omlouvám se ti.. 😔 Jen jsem vám to chtěla napsat, varovat vás... je možné, že jiná želatina bude lepší, možná čerstvá (tuto jsem tu měla otevřenou od Kuvajtu napadení 😅 ).. Medvídci mě taky napadli - to rozpustím jen tak nebo taky ve vodě? Já bych ale potřebovala čirou "skleničku".. 😕
@mamina1978 dakujem moooooc, ty si zazracna vila 😵 😵 😵
A pridavam tohtotyzdnovu oddychovku 😀 .Ta s Mc queenom bola na spol.oslavu ocka syna, ocko je orientacny bezec ..
Páni, preco to hadze take velke obrazky,vidno kazdu chybu 😀
@janula.h ja si nemyslim, ze sa nieco tomu malo stat, len to proste vsetko navlhlo... ☹
MOJA VLASTNA TORTICKA...........
Moja dnesna torticka , ktoru som robila pre manzelsky par.... obaja oslavuju dnes 61 narodeniny..........
Mala byt az na zajtra poobede , ale zmena planu, musela som hodit rychlovku a mat ju hotovu uz dnes poobede. 😝 Vcera vecer o 22:00 som zacala len korpus piect. 😝 Ale stihla som ju 😉 🙂
@janula.h To by si rada vedela hmmmmm 😉 🙂

@lubicakovac neviem ako iné baby ja keď chcem lesklé ružičky alebo postavičky tak to natriem olejom zo štetcom 😉